Pinksteren stond weer voor de deur, dus dat betekent de hoogste tijd voor een feestje. Ook dit jaar stond Freshtival weer bij ons op de planning. Het festival wordt georganiseerd op het Rutbeek in Enschede en trekt jaarlijks vele bezoekers. Op het grote festivalterrein zijn verschillende stages, met ruime muziekkeuze te vinden; voor ieder wat wils. Ook dit jaar hebben wij mogen genieten van dit fantastische festival. Ben jij benieuwd wat wij van Freshtival vonden? Lees dan snel verder.

Geweldig onthaal

De weg naar het festivalterrein toe betoverd de bezoekers. Zelf werd ik gebracht met de auto. Rijdend door de bossen, op weg naar het festivalterrein. Het ligt heerlijk afgelegen, waardoor de route er naar toe je de rust geeft om te gaan genieten van het festival. Eenmaal afgezet, konden we de weg naar het festivalterrein ter voet vervolgen. In de massa, lopend door de wei, op weg naar het festivalterrein, genietend van de muziek in de verte. Stap voor stap, druppelen de bezoekers binnen op het terrein. Een ieder volgt zijn eigen weg naar zijn/haar favoriete stage.

Sunset Freshtival 2024

Verschillende stages

Eenmaal aangekomen op het festivalterrein, word je meteen meegenomen in de verschillende muziekstijlen van de artiesten. Waar de ene artiest de beste hardstyle hits draait, zie je een stage verderop de bezoekers meezingen met de Hollandse hits. Het is prachtig om te zien hoeveel verschillende bezoekers hetzelfde festival bezoeken. Enschede ligt natuurlijk dichtbij de grens en daardoor hoorde je op het terrein ook veel Duitse bezoekers genieten. Bij de camping zijn voor hen speciale Duitse hits gedraaid. De camping zat immers vol met vele bezoekers uit Duitsland. Daarnaast waren er natuurlijk ook genoeg andere festivalbezoekers op de camping die wilden genieten van een heel weekend Freshtival.

Freshtival stage

Genieten van de hapjes en drankjes

Zoals iedereen weet begint een festival in de middag en eindigt deze in de avond. Tussendoor moet er natuurlijk goed gegeten en gedronken worden. Gelukkig was er bij Freshtival geen gebrek aan een hapje en een drankje. Er was een ruime keuze aan verschillende soorten eten. Van de patatkraam tot de fruitbar; voor iedereen was er wat lekkers te koop. Daarnaast waren er verschillende mogelijkheden voor een drankje. Uiteraard hadden ze een breed assortiment bij de bars, maar daarnaast was er nog ruime keuze uit verschillende bier- en wijnsoorten. Wij hebben genoten in de speciaalbiertuin van een heerlijk biertje. Eventjes afgezonderd van de drukte, genietend met een biertje in onze hand.

Schitterende locatie

Wij hebben genoten van het heerlijke festival op het Rutbeek. Het is een unieke locatie. Zoals we eerder al zagen, ligt het heerlijk afgelegen tussen de bossen. Daarnaast ligt recreatieplas het Rutbeek rondom het festivalterrein. Verschillende stages zijn te bereiken door middel van de brug. Lopend over de brug met het water om je heen, op weg naar de heerlijke hits. Daarnaast waren er verschillende area’s aangelegd met hangmatten. Genietend van de zon aan het water, liggend in de hangmat, eventjes tot rust komen.

Wij hebben ook dit jaar wederom genoten van het fantastische festival. Freshtival bedankt! En wie weet zien we jullie volgend jaar ook weer op 6 t/m 8 juni 2025. Wees er snel bij, want de eerste kaartjes zijn alweer in de verkoop.

Check de SUPER EARLY BIRDS HIER!