Freshtival te Enschede een ervaring om nooit te vergeten!

Freshtival 2022

Het festival seizoen is weer geopend! We mogen weer, wat een feest. Voor mij is de aftrap van dit seizoen bij Freshtival, een festival in Enschede. Een festival waar ik alleen maar goede verhalen over hoor! Maar zelf ben ik er nog nooit geweest. Tijd om het zelf te gaan ondervinden. Afgelopen zaterdag 4 juni j.l mocht ik als reporter naar het Freshtival.  Wat een ervaring was dat. Graag neem ik jullie mee in de wereld van Freshtival. Wat is er te doen, is het duur en is het de moeite waard om te gaan?

Freshtival Enschede
Sfeerimpressie tijdens het festival in Enschede

Wat is er toe doen bij Freshtival?

Bij recreatiepark Rutbeek in Enschede is een prachtig terrein afgezet voor festivalgangers voor Freshtival, een drie daags festival met een camping erbij. Zelf geniet ik 1 dag van het festival. Maar man, wat had ik graag ook mijn tent hierbij gezet. Het festivalterrein bestaat uit 13 podia. Waar je ook staat of naar onderweg bent, je kijkt je ogen uit op Freshtival. Vanaf de eerste minuut dat je binnen bent. De gekste en meest uitbundige stages, groot of juist heel klein. Van immens populaire Grolsch-arena en tientallen meters hoge mainstages tot de rave caravan, technodome en hardstyle area. Tel daar lasers, vuurkanonnen, kilo’s confetti en vuurwerk bij op en je hebt de ingrediënten voor een onvergetelijk weekend te pakken.

Of je nou fan bent van techno, rave, hardstyle of in het café wilt staan. Het kan allemaal bij Freshtival. Zelf heb ik het meeste van mijn tijd door gebracht bij de Grolsh-arena voor artiesten als Meau, Maan en Suzan & Freek. Maar op de Mainstage heb ik me ook prima vermaakt bij Don Diablo, Fedde le Grand en Steamphunk. Te veel om op te noemen.

Naast de vele artiesten is het ook tijd om te ontspannen bij het water, een ritje in de reuzenrad, rijden op een unicorn en leven stef de stuntpiloot. Om vervolgens de avond af te sluiten met een spetterende vuurwerkshow! Fantastisch.

Lees hier: Freshtivalweekend 2019.

festivalterrein Freshtival
Festivalterrein Freshtival Enschede
Freshtival report festivallover
Ondergaande zon Enschede. Freshtival

Eten en drinken bij Freshtival.

Bij Freshtival wordt voldoende aan de inwendige mens gedacht. Echt overal waar je kijkt zie je foodtrucks. Bedenk iets en het is er. Op elke hoek van het festival staan wagens met eten en drinken, smoothies en ijs. Van voorgerechten tot aan hoofgerechten en toetjes. Alles is te verkrijgen! Ook voor de vegan’s is er keus.

Prijzen bij Freshtival.

Ik denk dat corona toch wat roet in het eten heeft gegooid want je betaald inmiddels 3 euro voor een muntje en voor 1 muntje heb je natuurlijk niets. Een mixdrankje kost als snel 2,5 munt en een broodje kipburger 3 munten. Neem dus wel voldoende geld mee. Overigens kun je weer over het hele festival terrein munten kopen. Goed geregeld.

Grolsch-arena Freshtival Enschede
Grolsch-arena op Freshtival

Waar is Freshtival?

Ben je nou enthousiast geworden en denk je net als ik: Dit wil ik niet missen? Kijk dan hier voor alle informatie en tickets voor volgend jaar: Freshtival Weekend

Zorg dat je met Pinksteren er bij bent, scheelt dat je een extra dag hebt om bij te komen! Zie ik je volgend jaar in Enschede?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial