Het eerste festival van het seizoen stond voor mij ook weer op de planning. Niet zomaar eentje, maar de grootste van heel Twente. Drie jaar geleden was ik al eens bij Freshtival in het Ruthbeek geweest en ik was benieuwd of dit jaar net zo leuk zou worden als toen.

Ik besloot om samen met vrienden een het hele weekend te gaan, want op beide dagen stonden er veel interessante artiesten. Om bij het festivalterrein te komen was nog een hele wandeling. Gelukkig was dit goed aangegeven en kon je zo de weg naar het festival vinden.

Veel Freshtival keuze

Met 13 verschillende podia is er voor iedereen wel wat te vinden. Zelf ben ik gek op EDM en dat was er in overvloed. Zo heb ik veel bij main stage gestaan waar onder andere Mr Belt en Wezol, Nicky Romero en La Fuente stonden. En kon ik helemaal losgaan bij de Lipton bar, vlak aan het water, waar zondag Future House Music stond met verschillende dj’s. Voor de liefhebber was er ook techno, hardstyle en Hollandse muziek. Toch viel er een stage mij meer in de smaak, dat was de tent Rendez Vous. Hier werden heerlijke classics van de 90’s in een nieuw jasje gehesen en stonden de drag queens, verklede dames en mannen volop het podium te dansen. Echt een top sfeer!

Geweldig festivalterrein

Freshtival wordt elk jaar gehouden op het Rutbeek; een heerlijke plek aan het water met veel natuur. Hierdoor zitten alle stages nog een aardig eindje van elkaar lopen. De main stage was de grootste van allemaal. Het podium was gemaakt van verschillende kleurrijke doeken en voorzien van enorme ledschermen waar de mooiste visuals voorbij kwamen. Verder waren er 2 podia die bestonden uit een stalen bol met super veel lichten. Ook had je verschillende tenten die allemaal hun eigen thema hadden. Zo had elk podia totaal een eigen identiteit waardoor je telkens weer in een heel andere sfeer zat. Tussen de stages door had je leuke plekken waar je kon zitten, eten of een selfie kon maken. Maar ook kon je je zelf laten opmaken, bingo spelen en meedoen aan een verkleedpartijtje.

Tijdens het feesten hebben we flink wat kilometers afgelegd; in totaal wel 34 km! Dan is het ook belangrijk om goed te eten. Over het hele festivalterrein was genoeg keuze aan eten en drinken. Zo had ik loempia’s en een broodje hamburger, maar het lekkerste vond ik toch de biefstuk puntjes die ik at.

Freshtival 2023

Zaterdag top act dag

Freshtival had dit jaar een Amerikaanse top act binnengehaald. Niemand minder dan rapper 6ix9ine kwam in Twente optreden. Normaal gesproken ben ik er niet zo van, maar dit optreden trok wel mijn aandacht. 6ix9ine kwam met bakken vol energie het podium op en gaf een echt Amerikaans rap optreden. Tot mijn verbazing heb ik ervan genoten. Het podium kleurde helemaal mee met de kleuren van 6ix9ine. Van confetti tot aan vuurwerk, ze haalden letterlijk alles uit de kast voor deze artiest.

Live trompet zondag

Niemand minder dan de Australische DJ Timmy Trumpet stond zondag op de main stage. Samen met zijn trompet maakt hij er echt een show van. Hij wisselde hardstyle, EDM, frenchcore en drum & base af met zijn trompet. Hij draaide zelfs wat Nederlandstalige muziek. Je kon merken dat dit door iedereen in het publiek goed werd ontvangen. Van links naar rechts, en van voor naar achter werd er met de DJ mee gefeest. Dit was wel een van de hoogtepunten van het weekend!

Eindshow zaterdag

Hier keek ik toch wel het hele weekend erg naar uit. Met een speciale eindshow had Freshtival een primeur; namelijk Radical Redemption samen met een live orkest. En wat was dit geweldig gaaf! Tijdens deze show kwam hardstyle samen met klassieke muziek. De ene naar de andere film classic werd gespeeld en afgemaakt met een dikke hardstyle remix. Samen met het vuurwerk was dit een van de vetste dingen die ik op een festival heb mogen zien.

Lipton Bar laatste uurtjes

Omdat ik zelf helemaal gek ben op EDM besloot ik op zondag avond nog even terug te keren bij de Lipton bar. Hier draaide op dat moment Brooks. Ik moet zeggen dat de vibe van de hele bar zo geweldig was. Groot was het zeker niet, er stonden een stuk of 100 man. Maar die 100 man gingen echt helemaal los. Shuffelen, springen en de gekste dansjes kwamen hier tijdens de laatste uurtjes naar boven. Ik deed vrolijk mee met de rest, en dan kon ook. Je werd niet raar aangekeken, maar juist vol op met je meegedaan. De Lipton bar is een dikke aanrader en zie ik graag de volgende editie deze bar terugkomen.

Twee dagen lang heb ik gefeest en genoten. Er hing een heerlijke sfeer, het festivalterrein was super en de artiesten waren goed. Dit Fresh-tival zal altijd hoog boven aan mijn festival lijst staan. Het heeft de juiste mix van gezelligheid, de juiste artiesten en diversiteit. Maar ook verrassen ze elke keer weer met de top acts die ze op de line-up zetten. Het is zeker een aanrader om je pinksterweekend te vieren in Twente bij Freshtival!

Voor in de festival agenda: 17, 18 & 19 Mei 2024, Pinksterweekend