Garden of Madness – Dimitri Vegas & Like Mike

Garden of Madness

Onwijs blij was ik dat ik voor FestivalLovers naar Tomorrowland presents Dimitri Vegas & Like Mike Garden of Madness mocht.
Dit Belgische DJ duo is al sinds dag en jaar resident op Tomorrowland. Dit jaar zijn ze wederom weer nummer 1 in de DJ MAG top 100. Deze broers staan garant voor een flinke portie muzikale madness en maken er werkelijk waar een hele show van. 

Tomorrowland

Tomorrowland, in mijn ogen HET festival waar je ooit geweest moet zijn, mits je door de inmens zware ticketprocedure komt. 

In 2018 was dit voor mij een droom die uitkwam! Dagen van tevoren was ik in euforische stemming en op de dag zelf leek ik op wolken te lopen… Eenmaal in de buurt van Boom, is de sfeer niet te beschrijven, een en al vrolijkheid, blijheid, liefde… Mensen van over de hele wereld die met elkaar connecten, die zelfs met speciale vliegtuigen naar België komen. Tomorrowland verbind mensen voor de liefde van muziek met elkaar. ‘Live Today, Love Tomorrow, Unite Forever’

Tomorrowland
Tomorrowland

Voor mij is Tomorrowland een soort van magisch wonderland. Een combinatie van de sfeer en magie van Disneyland met de feeëriek van Peter Pan, het gekke van Alice in Wonderland en wellicht ook nog een vleugje Dreamland van Michael Jackson. Intrigerende mythologieën waarbij aan werkelijk alles is gedacht, van aankleding van de loopbruggen, tot met bloemen gedecoreerde toiletten. De podia zijn allen bizar, grote magische wezens die de podia bestrijken, aangekleed zijn met felle kleuren, lichteffecten, shows en gelikte kleuren. Dagen na dit festival was ik nog in de wolken, leek het alsof ik even een uitstapje naar een fantasie wereld had gemaakt.

Garden of Madness

Garden of Madness wordt dit jaar voor het 2e jaar gehouden. Nadat ze een daverend succes hadden met het concept in Ibiza. Met dit concept brengt Tomorrowland de zomer in stijl even terug. Met top Dj’s als Sunnery James & Ryan Marciano, Vini Vici, Sam Feldt en MATTN.

Sunnery James & Ryan Marciano

Ondanks een flinke griep was het gekriebel om wederom naar een Tomorrowland concept te gaan niet te stoppen… Vrijdag was ik de hele dag al in euforische stemming. Eenmaal aangekomen in Antwerpen was ik een en al blijheid. Al vanaf de verte was het Sportpaleis zichtbaar en van kilometers afstand was de drukte al te ervaren. Gelukkig waren er verkeersregelaars. Daardoor was alles goed geregeld, en kon je overal in de buurt goed parkeren. Eenmaal bij het Sportpaleis aangekomen heerst er een goede gezellige sfeer, de beveiliging is vriendelijk en de controles verlopen vlot en voorspoedig. 

Kluisjes zijn er genoeg, Wc’s idem dito, en de drank en eet voorzieningen zijn perfect geregeld, deze zijn namelijk buiten de zaal waardoor het geen drukte van jewelste is en je even rustig je drankje kan bestellen. De prijzen zijn voor festivalbegrippen laag, én oh zo fijn, je krijgt je blikje drinken gewoon in het blikje! Er is keuze genoeg variërend van bier in meerdere formaten tot champagne, zelfs is er een HARIBO bar waar je naar keuze snoepgoed kan bestellen. Personeel is vriendelijk en draagt zeker bij aan de goede sfeer. 

Tomorrowland madness!

Eenmaal binnen bij Garden of Madness zijn mensen uitbundig gekleed, á la Tomorrowland stijl, onder de glitters, vrolijke kleurrijke outfits en kenmerkend hebben veel mensen een vlag van hun land of de officiële Tomorrowlandvlag om, welke met regelmaat de lucht in gaat. 

Op het moment dat ik een voet in de zaal zet, heb ik even een throwback naar 2018, met de persbandjes mogen wij overal in de zaal komen (wat met je eigen entree kaart niet kan, deze zijn plek gebonden) en staan we gelijk vooraan waar we de imposante gouden Amara vogel van 45 meter lang aanschouwen. Met LED schermen wordt er een spektakel van lichtshows met allerlei kleuren welke op de beat van de muziek veranderen gecreëerd. Sunnery & Ryan staat te knallen en hebben er zichtbaar heel veel plezier in. Top nummers zoals ‘The Yard man & Work iT’ zetten het publiek op zijn kop. De sfeer in de zaal is uitbundig, er heerst een gemoedelijke gezellige sfeer, en niemand staat stil.

Wat opvallend is, is dat je dus een plek hebt, variërend van staan in de zaal tot zittend op de podia. De leeftijd is vanaf 16 maar ook zie ik jongere kinderen door ouders vergezeld op de podia, waardoor ik denk dat je met begeleiding ook al jonger naar binnen mag. Hoe tof is dat? De jonge generatie wordt al vroeg betrokken in de Tomorrowland madness!

Vini Vici

Wanneer Vini Vici aangekondigd wordt gaat dit wederom in de kenmerkende Tomorrowland stijl. Een hese intrigerende stem, welke imposant en machtig is maar je gelijk heel nietig en klein laat voelen, en dankbaar laat zijn voor het gegeven wat Moeder Natuur je brengt. Fysiek als mentaal wordt je voorbereid op de nieuwe DJ met intense background muziek, en schitterende light visuals waarbij de Amara vogel van kleur verschiet waardoor hij van een blauwe hemel naar een felle vuurzee veranderd wanneer Vini Vici opkomt. Ze maken daar dankbaar gebruik van en knallen hun eerste deuntjes er mysterieus in.

Amara
Garden of madness

De zaal wordt donker, de lampen en lasers worden opgebouwd in het muziektempo. Wanneer het eerste nummer zijn hoogtepunt heeft bereikt, is de zaal blauw opgelicht, en is men helemaal meegenomen in de muziek waarbij je je overgeeft aan de sounds van Vini Vici. De set start magnifiek en ondanks dat ik geen trance fan ben, vind ik dit toch wel heel erg lekker dansbaar. Tijdens de set vragen zij de zaal te gaan zitten en op 3 omhoog te springen… heel het sportpaleis geeft hier gehoor aan en staat op 3 keihard uniform te springen. 

Garden of Madness – Dimitri Vegas & Like Mike

Na een flinke knaller op het einde is het tijd voor de hoofdact, Dimitri Vegas & Like Mike. De aankondiging is spectaculair, je wordt hierin meegenomen in een reis door het universum waarbij alles uit de kast gehaald wordt. Superdikke lasers die je deze avond nog niet eerder hebt gezien, de Amara vogel welke verlicht wordt door nieuwe kleuren. De muziek geeft je rillingen over je hele lichaam. Het is een soort film waar je zelf onderdeel van bent, en je van top tot teen de spanning voelt tot Dimitri & Mike opkomen.

Dimitri Vegas & Like Mike

De gehele intro duurt bijna 4 minuten, en geen minuut wil je je ogen van het podium afwenden. Het is muisstil en iedereen is gefocust op wat er op het podium gebeurt. Als de heren dan ook eenmaal opkomen en de beat erin gooien gaat alles los. Lasers in alle kleuren van de regenboog, de Amara vogel wordt goud, confetti en lichtgevende buizen die van het plafond naar beneden komen. De intro was spectaculair!

Dimitri Vegas & Like Mike

Het publiek is uitzinnig en overal om mij heen zie ik mensen springen, zingen en heel veel blije koppies. Dit gaat de hele show zo door. De heren maken er echt een feestje van door op het podium te springen, en zelf te gaan mc’en. Ze gooien er allemaal bekenden nummers in. Aan de voorkant ontstaat een morse-pit en hierop haken de heren in door het hele publiek van links naar rechts te laten springen. Iedereen maar dan ook iedereen in het sportpaleis in de zaal springt mee. Machtig om te zien dat zoveel mensen allemaal united zijn. En dit is precies wat Tomorrowland voor mij kenmerkt. 

De heren sluiten de show af met vuurwerk, rook en vuurkanonnen, glitters, confetti en heel veel kleurrijke lasers. Afgesloten met een daverend applaus.

Dimitri Vegas & Like Mike

Euforisch loopt men de zaal uit, om op een goed gecontroleerde manier de weg weer naar huis terug te vinden. 

Ik kan alleen maar hopen dat ik dit jaar het geluk heb om wederom door de ticketprocedure heen te komen. Deze magische wereld wil ik nogmaals aanschouwen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial