Geen nieuwe maatregelen voor de evenementensector

Nieuwe maatregelen

De evenementen sector

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 2 november 2021 zijn er geen nieuwe maatregelen afgekondigd voor evenementen zoals concerten en festivals. En dat is goed nieuws, want dan kunnen alle geplande evenementen vooralsnog doorgaan.

Demissionaire kabinet

Evenementen binnen zonder vaste zitplaats mogen maximaal 75 procent van de bezoekerscapaciteit ontvangen. Voor evenementen buiten en binnen met een vaste zitplaats geldt geen maximaal aantal bezoekers. In alle gevallen moet het coronatoegangsbewijs worden getoond. En ook meerdaagse festivals zijn onder voorwaarden gewoon mogelijk. Hier wordt vooralsnog niet aan getornd door het demissionaire kabinet. De horeca moet voorlopig nog steeds de deuren om middernacht sluiten.

Ondanks dat de maatregelen niet zijn aangescherpt, heeft de verspreiding van het coronavirus toch consequenties voor evenementen in het najaar van 2021. Artiesten zeggen tours af en festivals worden verplaatst of geannuleerd omdat de organisatie het simpelweg niet rond krijgt. Wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws en alle relevante info rondom de festivals in Nederland. Dus blijf onze website in de gaten houden.

Op Rijksoverheid.nl vind je alle belangrijke informatie over de nieuwe corona maatregelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial