Hee, hallo, daar ben ik weer! De trouwe lezers van Festivallovers zullen wel denken, doet deze meid ook nog iets anders dan feesten? Ja dat doe ik zeker. Maar toch ga ik jullie wel weer meenemen in het leukste Halloween feestje dat er bestaat, namelijk Smérrig Halloween festival!

Smérrig Halloween Festival

Smérrig Halloween festival is een écht Brabants feestje wat inmiddels een begrip is in Den Bosch en omstreken. Het wordt jaarlijks georganiseerd in de Brabanthallen en hiervoor worden meerdere zalen gebruikt. Dit jaar was het weer helemaal uitverkocht en konden 11.000 bezoekers hun griezeligste kostuum uit de kast halen.

Smérrig Halloween Festival

Smérrig

Smérrig is qua organisatie en muziek een van mijn favoriete feestjes. Ze organiseren zowel in de zomer als in de winter verschillende evenementen en festivals maar ook tijdens de lockdown heeft de organisatie van Smérrig niet stil gezeten. Ze hebben meerdere livestreams, pub quizzen en andere digitale evenementen georganiseerd. Daardoor hebben ze het voor de Brabantse jeugd iets dragelijker gemaakt en zijn ze zelf niet van de radar verdwenen.

Thema Feestje

Thema feestjes waarbij iedereen zijn best doet om ‘leuk’ of in dit geval eng verkleed te gaan, doen het bij mij altijd goed. Al mijn vrienden hadden hun best gedaan om er tip top uit te zien. En toen was het ineens zaterdag 30 oktober, de Brabanthallen worden al een paar dagen omgetoverd tot een zwart en griezelig hol met maar liefst 3 stages. Ik ben stad en land afgereisd om griezelige lenzen te vinden maar het is me, met een klein beetje moeite toch gelukt!

Verkleedpartijtje

Wat ideaal is aan de locatie, is dat je je met de trein naar Den Bosch kunt en dan nog ongeveer 5 minuutjes moet lopen naar de locatie. Toen we binnen kwamen werd meteen onze QR code gescand en konden we redelijk snel naar binnen. Eenmaal binnen zag ik overal de engste kostuums, iedereen had zijn best gedaan om ook daadwerkelijk jouw ergste nachtmerrie te worden. Voor Festivallovers ben ik op zoek gegaan naar de best-verkleedde festivalgangers. Hier onder kun je een kleine complicatie zien:)

De stages

Allereerst gingen wij naar de mainstage, waar Gio aan het optreden was. Ondanks dat wij redelijk vroeg waren stond het helemaal vol en iedereen ging lekker los. Daarna hebben we nog bij de mainstage gestaan tot Bilial Wahib kwam optreden. Ook hij kreeg de zaal lekker mee!

Een van mijn favo artiesten is dan toch Bizzey, die kwam bij de Papi Chulo stage, een stage met een rond podium in het midden met een DJ tafel. Het leuke was is dat dit podium kon draaien. Zo zag je elke keer iets anders. Ook bij Papi Chulo was de sfeer geweldig!

Smérrig Halloween Festival

Smérrig had nog een andere stage, deze hadden ze omgebouwd tot botsautobaan en hier was vooral Nederlandse muziek/Apré Ski muziek te horen. Ook hier was het heel gezellig.

Al met al heb ik het super naar mijn zin gehad en het was een echt Brabants Smérrig, griezel feestje! Twee jaar geleden heb ik ook een report gemaakt van Smérrig Halloween, deze is hier terug te zien.

Verder is het volgende Smérrig feestje op 11-11 en staat er een winterfestival gepland op 29 januari. Houdt de website en de Instagram van Smérrig in de gaten voor tickets. Ik ben bij beide feestjes ook zeker weer te vinden!

Wil je ook op de hoogte blijven van mijn feestjes en festivals? Volg mij dan ook even op Instagram @elisegrimbergen en wie weet tot snel;)

XOXO