In 2019 maakte ik voor het eerst kennis met Lakedance en sindsdien ben ik helemaal verkocht. Sterker nog, tegen vrienden omschrijf ik Lakedance altijd als één van de leukste festivals van Nederland. De 30ste editie van dit geweldige feestje dat jaarlijks 2 keer wordt georganiseerd in Aquabest, Eindhoven, kon ik daarom zeker niet overslaan! En na een al geslaagde editie in mei van dit jaar, waren mijn verwachtingen voor de augustus jubileum editie natuurlijk hoog. Gelukkig maakte de organisatie van Lakedance dit meer dan waar. 

Festival meets beachclub

Lakendance valt, mede dankzij zijn ligging aan het strand van Aquabest, het beste te omschrijven als ‘festival meets beachclub’. Wanneer je binnenkomt wordt je verwelkomt door kleurrijke vlaggetjes en een kleine stage op wielen van waar feestmuziek afgespeeld wordt. Meteen bij het betreden van het festivalterrein proef je dus al sfeer.
[ux_gallery ids=”76253″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]
Het terrein is ruim opgezet met 6 stages verspreid langs het strand van Aquabest. Vanwege het warme weer hadden sommige festivalbezoekers strandhanddoeken en kleedjes meegenomen om op het strand te kunnen liggen waardoor de hele dag een laidback gevoel kreeg. Lekker genieten van muziek terwijl je zit of staat te relaxen in de zon of genieten van een drankje terwijl je met je voeten in het koele water staat. Alle stages zijn ontzettend kleurrijk, wat het zomerse gevoel alleen nog maar extra versterkt. Een van de leukste features op het terrein is de grote kubus met verschillende Lakedance doeken waarmee je leuke groepsfoto’s kunt maken. Hierdoor heb je een blijvende herinnering aan een leuke dag. Een ander decorstuk dat ik echt fantastisch vond was de schommel in het water. Perfect om even af te koelen én een Instagram moment dat ik niet over wilde slaan.
Tot slot is er op het terrein ook genoeg ruimte om even tot rust te komen. Dit kan natuurlijk op het strand, maar ook op een van de verschillende lounge area’s en terrassen. Dit jaar stond er een echte club Stëltz bus met terras waar je verschillende smaken Stëltz kon krijgen. Vlakbij de Mainstage stond een echt wijnterras en verderop op het terrein kon je zelfs speciaalbier en cocktails krijgen. Verder vind je verspreid op het terrein ook een aantal overdekte area’s met hangmatten om je benen even te laten rusten.
[ux_gallery ids=”76258″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Hitteplan

Een week voor het festival was het vrij duidelijk dat het zaterdag 13 augustus maar liefst 32 graden met volop zon zou worden. Een heerlijk vooruitzicht, maar voor een festival soms ook best spannend. Lakedance kwam gelukkig al vrij snel met een reactie: gratis waterpunten verspreid over het terrein, extra schaduwplekken om uit de zon te staan en de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in het water van Aquabest. Zonnebrand mocht in kleine knijptubes mee het terrein op, maar was ook op het terrein verkrijgbaar. Van de 6 stages waren er 3 vrijwel volledig overdekt. Bij de overige 3 stages was genoeg plek om in de schaduw te dansen of waren er tenten geplaatst waaronder je kon schuilen voor de zon. Kortom: genoeg manieren om gedurende de dag het hoofd koel te houden.

Muziek voor iedereen 

Lakedance heeft in totaal 6 stages: de Mainstage, Kletskoek, Heimwee, This=House, Winterpark en een kleine overdekte Bavaria stage. Op de Main stonden de grootste headliners van de dag. Voor mij waren dat dit jaar Lucas & Steve, Nicky Romero en afsluiter Showtek. De Heimwee stage is ook elke editie weer een aanrader. Op deze stage hoor je de lekkerste guilty pleasures en hitjes van toen, soms gemixt in een modern jasje. De Kletskoek area is een echte techno bunker verstopt tussen de bomen van Aquabest. Persoonlijk niet mijn favoriet, maar zeker de moeite waard vanwege zijn lekkere sfeer.
Winterpark is de perfecte stage voor de festivalganger die van feestmuziek houd. Denk daarbij aan artiesten als Zanger Kafke, Otto Wunderbar en Lampegastuh. Deze area wordt alleen maar leuker gemaakt door het gebruik van veel confetti en allerlei opblaas artikelen die de hele dag over het publiek heen zweven. Voor de die hard house liefhebber is er nog de This=House stage waar je kunt genieten van progressieve house en deephouse. Tot slot vindt je verstopt op het terrein nog een overdekte Bavaria stage waar je, natuurlijk, kunt genieten van een Bavaria biertje. Daarnaast had je hier ook de mogelijkheid om in jungle thema op de foto te gaan, jezelf te laten schminken en kon je in deze area opblaas dieren kopen om mee op het water van Aquabest te drijven.
[ux_gallery ids=”76267″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]
Voor mij was de Main dit jaar wederom de leukste area om los te gaan. De sfeer die er hangt is gewoon bijna niet te omschrijven. Iedereen komt er om te dansen en om te genieten van de muziek. Voor mij was de set van Lucas & Steve er echt een om nooit meer te vergeten. Niet alleen omdat ik fan ben, maar ook omdat de set in combinatie met vuur, confetti en vuurwerk het optreden gewoon compleet maakte. Daarnaast vermaak ik me ook altijd heel erg goed bij de Heimwee stage. Want kom op, wie houd er nou niet van foutje hitjes.

Happy Birthday to Lakedance

De eindshow van Lakedance is altijd fantastisch, maar voor de 30ste verjaardag van het festival werden er nog meer trucs uit de kast getrokken. Naast vuurwerk vanaf zowel het podium van de Mainstage als platforms in het water, kregen we dit jaar zelfs een vuurshow voorgeschoteld van iemand die met een soort van hooverboard boven het water hing. De eindshow duurde dit jaar maar liefst 20 minuten en was echt verjaardags-waardig. Naar mijn mening heeft Lakedance ook deze editie weer een geweldig festival neergezet en was het een 30th birthday die ik niet snel meer zal vergeten. Op naar de volgende edities op 20 mei en 12 augustus 2023!
[ux_gallery ids=”76254″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]