Dit jaar werd het onze derde keer dat wij ons klaar maakten voor HARDFEST, hèt hardstyle festival in Twente, op het terrein van de Universiteit te Enschede. Met goede zin, en blij dat de zon scheen ondanks de slechte voorspellingen, werden wij opgehaald door een plaatselijke taxichauffeur op leeftijd. Met ‘Mien naam is Beernd van Kuperi’j’ van Boh Foi Toch, galmend door de speakers, gingen wij op gepaste wijze vol gas richting het festival.

FestivalLovers CREW

HARDFEST 2024

Daar aangekomen, zat de sfeer er buiten het terrein al goed in. Groepen vrienden die buiten nog hun laatste drankje weg werkten en nog even een dansje deden. Wij waren aardig op tijd; rond 13:30 uur. Dit maakte dat er geen grote rij was bij de ingang. Door naar de kluisjes, en toen het terrein over, om sfeer te proeven en te genieten bij iedere stage. We hadden voor onszelf enkele dj’s uitgekozen die we graag wilden zien, en verder hebben wij de dag op ons af laten komen. Voor de hardere stijlen liefhebber is er op HARDFEST voor ieder wat wils! Hardstyle classics, extra raw, euphoric blaze, hardcore en natuurlijk de main, waar verschillende dj’s mooie sets hebben laten horen.

Classics op HARDFEST

Onze start was bij de classics, een gezellige area, waar je op een helling of in een kuil gezellig dansjes kon doen. Wat een sfeer om de dag mee te beginnen op HARDFEST! Meedansen en zingen met veel mensen tijdens de klassiekers van de hardstyle, met dj’s als Adaro en Jones.

Extra raw

Toppers als Imperatorz en Dual Damage waren te zien in deze ruime area. De harde kicks kwamen luid uit de speakers en waren op de heuvel bij één van de eetgelegenheden nog goed te horen. Dit maakte dat het ook prikkelde om hier naartoe te gaan. En aan de hoeveelheid mensen te zien, die amper in de area pasten, was het een zeer geliefde stage. Voor ons was op deze stage Thyron wel een topper. Wat een energie! Die aanstekelijk werd overgebracht op het publiek. Met MC Synercy erbij, was de sfeer compleet.

Fire to the flame

Euphoric blaze

Achter de eettentjes verscholen en weg van de drukte van de hoofdpodia, ligt de kleine Euphoric Stage. Perfect voor als je een intieme sfeer wilt ervaren. We luisterden hier naar de euforische set van Solstice. Een prachtige set met opzwepende beats. Door de kleine opzet van het podium beleef je de muziek intens en kun je de positieve energie van het publiek, de melodieën en de dj goed voelen. De Euphoric stage is echt een verborgen juweeltje op HARDFEST.

Hardcore stage

In de loop van de avond liepen wij richting de hardcore tent, waar fans van Frenchcore dj Dr. Peacock zich in groten getale hadden verzameld. Wat een prachtige beats en melodieën. Van oude krakers als ‘The first Rebirth’ naar een prachtige nieuwe track ‘we are all sleeping’ (zeker de moeite waard om eens op te zoeken op spotify), was deze set voor ons compleet. De lichtshow van de hardcore tent is prachtig, wat een mooie afwisseling van visuals en kleuren tijdens HARDFEST 2024.

Mainstage

De mainstage is de grootste stage op HARDFEST. Een mooie half open tent met donker zeil. In de middag luisterden we hier naar een mooie set van Phuture Noize die veel nieuwe tracks draaide van zijn nieuwe album met DJ B-Front – The Elightenment. Wat ons opviel was dat vergeleken met vorige jaren het podium, de lichtshow en de visuals heel mooi uitgebreid zijn. Mc. Villain heeft, zoals wij hem kennen, geweldige interactie met het publiek en hij zorgt voor extra sfeer en saamhorigheid. Van gratis shotjes Jägermeister tot een spelletje krokodil met kiespijn. Aan het einde van de avond gingen we terug voor de ‘Fired up’ set van Sub Zero Project. Deze was speciaal voor HARDFEST gemaakt en alle visuals, vuurpijlen en lichtshows waren volledig op elkaar afgestemd, wat een plaatje! De ultieme prikkeling voor al je zintuigen!

Sfeer en aankleding

De sfeer was opzwepend, positief, gezellig! Het was merkbaar dat iedereen er zin in had. Af en toe een praatje maken met iemand, ook met de security, en zelfs de mensen van EHBO waren goed gemutst. Want tijdens de enige regenbui van de dag, zaten wij daar en konden wij meteen fijn schuilen. Want ja, op een festival gebeurt het soms ook dat iemand even verzorging nodig heeft. Fijn dat deze mensen er ook zijn!

Het terrein was opvallend schoon. Er waren mensen aan het werk om vuil van de vloer te rapen, ondanks dat er ook kliko’s op het terrein stonden. Het eet gedeelte was ook super netjes! Stevige en schone banken en tafels waar je heerlijk in de zon kon chillen.

Naarmate de avond vordert, werd de mooie aankleding van het terrein steeds meer zichtbaar. Overal hingen gekleurde lampen over het terrein, door de bomen. Lopend over het terrein zag je de lichten van de podia in mooie kleuren door de bomen schijnen. Een genot om naar te kijken. Wat een gezelligheid!

HARDFEST, bedankt voor wederom een heerlijke en geslaagde dag!

Check hier de foto’s van het festival. Lees hier HARDFEST is snoeihard beuken in regen report 2023!