Op zaterdag 22 april was het tijd voor HARDFEST in Enschede! Samen met een vriendin ging ik erheen en we hadden er allebei ontzettend naar uitgekeken. Het was voor ons beiden al even geleden dat we naar een festival waren geweest, dus we waren extra enthousiast.

En wat nog eens extra leuk is aan dit soort feestjes, is dat je vaak dezelfde mensen tegenkomt. Er hangt een heerlijke sfeer en iedereen is daar om te feesten en te genieten. Maar voordat het zover was, moesten we nog wel naar het festival toe. Gelukkig hadden we daar de perfecte oplossing voor: we gingen met de partybus. Voor mij begint het feest eigenlijk al zodra je de bus instapt. Er staat altijd wel muziek aan en je leert vaak weer nieuwe mensen kennen in de bus. Daarnaast is het een veilige optie om van A naar B te komen en hoef je geen rekening te houden met de tijden van het OV.

HARDFEST Enschede

Maar dan onze bestemming, namelijk HARDFEST. Het festival is een jaarlijks terugkerend evenement waar zo’n 15.000 bezoekers op af komen. Op het terrein zijn 4 stages aanwezig waar je kan genieten van hardcore, extra RAW, classics en verschillende stijlen op de main stage. Het is een kleiner festival, maar zeker niet minder gezellig.

De verkenningstocht op HARDFEST

Bij aankomst was het een paar minuten lopen naar het festivalterrein vanaf de bus. We wandelden gezellig met een grote groep liefhebbers naar wat we het liefste doen, samen beuken op een festival en even alle zorgen vergeten. Er waren voldoende ingangen met personeel, dus binnen no-time stonden we binnen. Klaar om er een mooie dag van te maken. Traditiegetrouw werd er eerst een kluisje gehaald, een paar keer heen en weer gelopen (omdat ik toch nog iets was vergeten) en daarna werd het terrein verkend.

Alles zat lekker bij elkaar in de buurt en tijdens onze verkenningstocht werden we vergezeld door een heerlijk doorkomend zonnetje. Dit beloofde veel goeds voor de rest van de dag (dachten we toen nog). Het terrein zit vlak bij de Universiteit van Twente en was opgebouwd in een soort rondje. De helft van de stages was buiten en twee waren overdekt. Er was gelijk een gezellige sfeer en de eerste bekende liepen we alweer tegen het lijf tijdens onze verkenningstocht. Er waren naast stages ook voldoende eetgelegenheden en bars aanwezig.

Tijd om te knallen

Na wat te hebben gegeten kon het beuken beginnen. Het tempo zat er gelijk goed in bij de Hardcore stage. Ik word daar persoonlijk altijd erg blij van, ik ben persoonlijk minder fan van hardstyle. De stages waren allemaal lekker dichtbij elkaar waardoor je snel kan wisselen als je een set wilde bijwonen bij een andere stage.

Regendansjes

Zowel de vriendin als ikzelf zijn beiden fan van Angerfist en waren dan ook vastberaden om die set niet te missen. Van dat zonnetje bij binnenkomst was helaas weinig meer te bekennen. Het mooie aan deze scene vind ik dat iedereen daar echt komt voor de muziek en zich niet laat tegenhouden door een beetje regen. Dus ondanks dat het op ten duur met bakken uit de hemel viel bleven de liefhebbers staan om door te beuken om de rammers van hun favoriete artiesten.

Ik zal HARDFEST zeker aanraden om te bezoeken. Het is een wat kleinschaliger festival (scheelt veel rondjes lopen) met een gezellige en fijne sfeer. Alle faciliteiten waren goed geregeld, de muziek stond hard en ik heb de hele dag nergens echt lang in de rij gestaan (heel groot voordeel). Tot volgend jaar en blijf hun Facebook pagina in de gaten houden.

Festival nieuws lezen?