TOKYO, JAPAN- Level one, Nightcraft en Dvastate van hier tot Tokyo met hardstyle.

Deze Nederlandse raw/hardstyle DJ’s zijn speciaal naar Japan gevlogen voor een show in Osaka en Tokyo. Ik mocht de show in Tokyo meemaken en het was echt super vet! Naast de Nederlandse DJ’s waren er ook andere getalenteerde artiesten aanwezig, waaronder Herald en Natsumi, twee Japanse hardstyle DJ’s. Het is een unieke ervaring om te zien hoe de Japanners helemaal uit hun plaat gaan. Het publiek is nieuwsgierig en enthousiast, en je voelt de sfeer in de lucht hangen.

Hardstyle fan meeting

Twee dagen voor het feest in Tokyo verzamelde het hele team zich voor een fan meeting en kreeg ik de unieke kans om een interview af te nemen met Herald, de Japanse DJ. Hij begon zijn muzikale reis als DJ nadat hij reggae-feesten had bezocht. Geleidelijk aan begon hij zelf reggae te draaien, maar toen ontdekte hij op YouTube een hele nieuwe stijl genaamd hardstyle. Dat was maar liefst 19 jaar geleden en sindsdien is hij volledig overgestapt naar hardere stijlen. Herald heeft een grote droom: hardstyle populairder maken in Japan. Hij hoopt dat het genre zo geliefd wordt dat de hardstyle community in Japan groter wordt.

Daarom nodigt hij graag getalenteerde dj’s uit om de hype rondom de hardere stijlen in Japan te vergroten. Hij deelt zijn passie en hoopt dat steeds meer Japanners verliefd worden op de genre.

Tokyo

De show in Tokyo!

Het feest vond plaats in Shibuya een plaatsje in Tokyo. De club had twee stages waar verschillende dj´s draaide. Level one, Nightcraft en Dvastate draaiden elk een uur lang, en vervolgens sloten ze samen af met een Scantraxx Special set. Toen de artiesten bij de club arriveerden en naar binnen liepen, juichte de hele zaal en werden ze hartelijk verwelkomd. Dit was een bijzonder moment, iets wat je in Nederland niet op dezelfde manier ziet. De enthousiaste reactie van het publiek was echt bijzonder en gaf een extra speciale sfeer aan het evenement. Het was duidelijk dat de Japanse fans enorm veel waardering hadden voor de DJ’s en dat ze erg enthousiast waren om hen live te zien draaien.

Na de set van Natsumi, de bekendste vrouwelijke hardstyle DJ van Japan, waren de jongens aan de beurt. Tijdens deze onvergetelijke dag werden ook enkele exclusieve, unreleased tracks gedraaid. Het publiek werd getrakteerd op de primeurs van Nightcraft’s “Hideaway”, Dvastate’s “Rockin’ with the Best” en Level One’s “Dominate”. Het was geweldig om te zien hoe het publiek reageerde op deze verse tracks, vol energie en enthousiasme. Bovendien kreeg ik de kans om tijdens de set van Level One als MC op te treden, waarbij ik het publiek mocht ophypen. Dit was een onvergetelijke ervaring en dit zal ik nooit meer vergeten.

Het is echt prachtig om te zien hoeveel passie en toewijding de Japanners hebben voor de hardstyle muziek. Er was zelfs een jongen die vijf uur moest reizen om bij de show aanwezig te kunnen zijn. De hardstyle scene in Japan is nog relatief klein, maar juist dat maakt de sfeer in de zaal zo bijzonder en leuk. Iedereen is gemotiveerd en kent elk nummer uit zijn hoofd, wat zorgt voor een ongekende sfeer. Al met al was deze ervaring een absoluut hoogtepunt voor zowel het publiek als de artiesten. Het enthousiasme en de betrokkenheid van het publiek was hartverwarmend. Zoals ze in Tokyo zeggen: “Arigatou gozaimashita” (hartelijk bedankt).

Festivallovers in Tokyo hardstyle

Op onze Instagram delen we deze week veel hardstyle beelden van Intents Festival. Lees hier meer hardstyle blogs.