Als je een liefhebber bent van elektronische dansmuziek, dan is de kans groot dat je bekend bent met de naam Hardwell. Deze Nederlandse DJ en producer heeft de wereld veroverd met zijn energieke beats en onvergetelijke live-optredens. Maar wie is de man achter de draaitafels? In dit artikel duiken we dieper in het leven van Hardwell, zijn muzikale reis, en de impact die hij heeft gehad op de EDM-scene.

Persoonlijk Leven en Beginjaren Hardwell

Hardwell, wiens echte naam Robbert van de Corput is, werd geboren op 7 januari 1988 in Breda, Nederland. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat Robbert een passie had voor muziek. Op zijn vierde begon hij met pianospelen, en op zijn twaalfde draaide hij al op lokale feestjes en evenementen. Zijn talent bleef niet onopgemerkt, en al snel begon hij zijn eigen muziek te produceren.

De weg naar succes was echter niet altijd gemakkelijk. Hardwell heeft hard moeten werken om zijn plek in de muziekindustrie te veroveren. Zijn doorzettingsvermogen en toewijding aan zijn vak hebben hem echter tot een van de meest gerespecteerde artiesten in de EDM-wereld gemaakt.

Discografie en Muzikale Hoogtepunten Hardwell

Hardwell’s discografie is indrukwekkend en divers. Zijn muzikale stijl varieert van big room house tot electro house, met invloeden van verschillende andere genres. Hier is een overzicht van enkele van zijn meest opmerkelijke releases:

 • Albums:
  • “United We Are” (2015) – Dit debuutalbum bevat hits zoals ‘Sally’ en ‘Eclipse’ en toont Hardwell’s vermogen om krachtige melodieën te combineren met opzwepende beats.
  • “Revealed Volume” serie – Een reeks compilatiealbums die een showcase bieden voor zowel Hardwell’s eigen tracks als die van opkomende artiesten binnen zijn label, Revealed Recordings.
 • Singles:
  • “Spaceman” (2012) – Een van Hardwell’s meest iconische tracks, die zijn status als EDM-grootheid heeft bevestigd.
  • “Apollo” (feat. Amba Shepherd) (2012) – Een emotionele dance anthem die wereldwijd de hitlijsten bestormde.
  • “Dare You” (feat. Matthew Koma) (2013) – Een inspirerende track die de luisteraar uitdaagt om zijn dromen na te jagen.

Naast zijn eigen producties heeft Hardwell ook samengewerkt met andere grote namen in de industrie, zoals Tiësto, Armin van Buuren, en Jason Derulo. Zijn remixes voor artiesten als Rihanna, Calvin Harris, en Coldplay hebben hem ook veel lof opgeleverd.

Festivals en Live-Optredens

Hardwell is niet alleen bekend om zijn studio-opnames, maar ook om zijn elektrificerende live-optredens. Hij heeft opgetreden op enkele van de grootste festivals ter wereld, waaronder:

 • Tomorrowland – Een van de meest prestigieuze elektronische muziekfestivals, waar Hardwell meerdere keren heeft opgetreden en zelfs de mainstage heeft afgesloten.
 • Ultra Music Festival – Een internationaal festival waar Hardwell’s sets vaak worden beschouwd als hoogtepunten van het evenement.
 • Electric Daisy Carnival (EDC) – Zowel in Las Vegas als op andere locaties wereldwijd heeft Hardwell menigten in vervoering gebracht met zijn dynamische optredens.

De energie die Hardwell in zijn live-shows steekt, is ongeëvenaard. Hij weet hoe hij een connectie moet maken met het publiek en creëert een sfeer waarin iedereen zich één voelt met de muziek. Zijn sets zijn een mix van eigen producties en zorgvuldig geselecteerde tracks van anderen, altijd met het doel om de ultieme feestervaring te bieden.

Invloed en Legacy

Hardwell’s invloed op de EDM-scene kan niet worden onderschat. Hij heeft niet alleen een reeks hits op zijn naam staan, maar heeft ook bijgedragen aan de carrières van vele andere artiesten door zijn label, Revealed Recordings. Dit platform heeft jong talent de kans gegeven om hun muziek aan een wereldwijd publiek te presenteren.

Daarnaast heeft Hardwell ook erkenning gekregen voor zijn werk buiten de muziek. Hij is betrokken bij verschillende liefdadigheidsprojecten en heeft zich ingezet voor onderwijsinitiatieven voor kinderen over de hele wereld. Zijn “United We Are” foundation heeft als doel om onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen.

Hoewel Hardwell in 2018 een pauze aankondigde van live-optredens om zich op zijn persoonlijke leven te concentreren, blijft zijn muziek en invloed voortleven. Fans over de hele wereld wachten vol spanning op de dag dat hij weer op het podium zal staan.

Conclusie

Hardwell is meer dan alleen een DJ en producer; hij is een muzikale visionair die de manier waarop we naar elektronische dansmuziek kijken, heeft veranderd. Zijn passie, talent en toewijding hebben hem tot een icoon in de industrie gemaakt. Of je nu een diehard fan bent of net begint met het verkennen van EDM, de muziek van Hardwell is een essentiële toevoeging aan je playlist.

Terwijl we wachten op wat de toekomst voor Hardwell in petto heeft, kunnen we genieten van de rijke catalogus van muziek die hij tot nu toe heeft gecreëerd. Zijn albums en singles blijven een bron van inspiratie en energie voor luisteraars over de hele wereld. En wie weet, misschien zien we hem binnenkort weer schitteren op een festivalpodium bij jou in de buurt. Blijf luisteren, blijf dansen, en blijf verbonden met de onstuitbare geest van Hardwell.