Have A Nice Day Festival 2019 alleen maar genieters

Alleen maar genieten op have a nice day festival

Ik ben een dromer – zelf geboren in de Achterhoek – nu woonachtig in Arnhem. Een dromer die van pure dingen houdt. Als festivalganger, die sinds 97 naar feesten gaat, denk je wel eens: ‘Wat kan me nog verrassen?’ Have A Nice Day 2019, in de volksmond HAND, heeft dit met haar 1e editie, (op een nieuwe locatie) rondom Openluchttheater Borculo voor elkaar gekregen. 

Even voelde ik weer die vibe, die ik voor het eerst voelde toen ik festivals begin 00’s bezocht. Die vibe van sprookjesachtige locaties met een uitgelaten ‘bijna Woodstock achtige sfeer’ en alleen maar mensen die dankbaar volgas genieten van de sfeer, elkaar en de muziek.

alleen maar genieters have a nice day 2019

Van Eibergen naar Borculo

De Achterhoek. Mijn roots liggen hier, het is er prachtig en soms staat het op sommige vlakken zo vaak stil als de stoptrein van Winterswijk naar Arnhem. Dat is ook de charme, party like in the good old days en feesten kunnen ‘wij Achterhoekers’ wel. Of het nu in Eibergen is of in Borculo we gaan ervoor. Altijd.

alleen maar genieters have a nice day 2019

Nieuwe spot. Prachtlocatie!

Het werd al even aangehaald, HAND heeft een ‘nieuwe locatie’. Wauw. Een locatie met open minded bijna Woodstockachtig publiek en dat gecombineerd met een vleugje Blauer See. Voor degene die Blauer See niet kennen; dit was een festival – georganiseerd door o.a. techno legende Sven Väth – op de meest waanzinnige locatie in een dal van het bos met ‘alleen maar partypeople’.

HAND is echt!

Na een gezellige rendez-vous met vrienden en bekenden in Dinxperlo arriveren we rond 14.45 uur bij de ingang van HAND. We staan midden in het bos en we lopen langs de mooi gelegen camping – aangelegd voor de diehard – richting de sprookjesachtige ingang. Magisch! Mysteryland en Tomorrowland, het zal wel 😉 , dit voelt voor mij authentiek en echt aan. Het mooiste van de Achterhoek aangekleed voor de liefhebbers van muziek en de dromers. Prachtig!

alleen maar genieters have a nice day 2019

Lust en Zwemmen

Het eerste wat iedereen opvalt bij binnenkomst is het natuurbad met coole opblaasdieren én mogelijkheid om te zwemmen. De area heeft de naam het ‘Pomphok’. Er zijn genoeg kleedhokjes, kluisjes, chillplekken en dansspots.

Verderop is een ‘heuse LUST area’ met een theater aan foodtrucks. Ben je vegan, carnivoor of visliefhebber? In alle gevallen is er wat heerlijks voor je. In het midden is er ruimte om te chillen en ‘op het colosseum’ geniet je van het uitzicht en de muziek. Je kunt hier o.a. genieten van het illustere Nijmeegse Boomshakalak Soundsystem.

alleen maar genieters have a nice day 2019

Area’s in het bos

Nadat we even kennis hebben gemaakt met het water, het zeer smakelijke eten en legio toffe, excentrieke HAND bezoekers gaan we dansen. Dansen kun je ook midden in het bos ‘Onder De Bomen’. Deze area wordt op zaterdag gehost door Nachtparlement en is meteen onze favoriete area. Wat een fijne muziek en uitgelaten mensen!

Ik zie zoveel liefde en liefhebbers op Have A Nice Day, iets wat ik op grotere festivals bij lange na niet meer zo vaak en in deze mate zie. Mijn hart gaat open! Ge-nie-ten. Adryiano, Miss Jay en o.a. Sluwe Vos bespelen de unieke plek in het bos. 

alleen maar genieters have a nice day 2019

Slinge(r) het bospad over

Bij ‘Bij De Slinge’ een area een bospad verder is het al net zo lekker. Vooraf was ik erg benieuwd wat een kleiner festival met me zou doen na een aantal festivals van +10.000 bezoekers. Je voelt gewoon dat er hier enkel liefhebbers zijn, liefhebbers van muziek en zij die verleidt willen worden door deze mooie locatie, de sfeer en soms door de andere bezoekers.

Techno in de Toneelschuur

Bauhauz is op zaterdag – de dag waarop ik het festival bezoek – host van de ‘Toneelschuur’. De Nijmeegse organisatie staat altijd garant voor een goede techno avond, of in dit geval middag en avond, waar beuken geen moeite kost, maar noodzaak is. Ik word enorm vermaakt door Invite. De Utrechtse dj/producer is voor mij het toonbeeld van techno in de 00’s. 

Pure techno in je face

Invite kan opbouwen als de beste en laat al meerdere decennia zien waarom hij behoort tot de top van de Nederlandse technoscene. Pure techno in je face, iets waar de mensen van Bauhauz ook voor staan. De sterke programmering laat niks te wensen over. Keihard dansen.

alleen maar genieters have a nice day 2019

Intiem in de kluisjes

Rond 21.00 uur bereikt ons het bericht dat het even kort – maximaal 30 min – flink kan losgaan qua onweer en regen. Stoer als we zijn duiken we direct de kluisjes in. Het is niet uit te leggen, maar zelfs daar is de sfeer ‘legendarisch gezellig’. Met een man of 15 vermaken we ons met boeiende gesprekken en d.m.v. het doorgeven van poncho’s aan de festivalgangers die ons hun kluissleutel geven. Dit past naadloos in het festival als een kluissleutel 🙂 Ongedwongen.

alleen maar genieters have a nice day 2019

Na regen komt…

Na even gelachen te hebben in de ‘Kluis Area’ duiken we (weer) onder de Toneelschuur in. Daar laten Umwelt en Paula Temple ons voelen waarom Have A Nice Day zo’n lekkere zomerafsluiter is. Met een lichtshow door de Borculo’s bomen en beukende techno beats op de achtergrond dansen we ons een weg naar het einde van misschien wel de laatste Nederlandse zomerdag.

alleen maar genieters have a nice day 2019
Deze foto vat HAND 2019 in 1 beeld samen. Genieten!

Wat een einde.

Volgend jaar graag weer Have A Nice Day…en Borculo jullie zijn een waardige opvolger van HAND in Eibergen. Bedankt bezoekers en organisatie. Jullie hebben er samen een legendarische dag (en weekend) van gemaakt. Tot 2020! 

alleen maar genieters have a nice day 2019


Met dank aan Tim Buiting voor de foto’s (Foto credits)
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial