Vrijdagavond 6 augustus, ik maak me op om een eind aan de dag te breien, als ik opeens een WhatsApp krijg “Heb je zin morgen langs te komen bij Have A Nice Day Festival” Een goede bekende hielp met de opbouw van het terrein en stuurde me een paar foto’s waarna een snelle blik op de line-up de keuze makkelijk deed maken. En of ik daar zin in had!

Ik ben een redelijke alles eter als het gaat om elektronische muziek, maar de passie voor Techno wint altijd en met namen als Comrade Winston, Mr. Ben Sims, ‘50% British Murder Boys’ Surgeon en ‘the Baron of Techno’ Dave Clarke was die programmering dik voor elkaar. Eindelijk eens een logische time-table en als AnD dan de lampjes komt uitdoen, tsja 😀

Het Theater werd mijn stage, maar voor de liefhebbers waren de overige 2 stages ook fors met mensen als Conduct Disorder, Identified Patiet, Boersma, 030303DJ’S, David Vunk, de Sluwe Vos en Benny om wat namen te noemen.

De heenreis verliep soepel, dankzij de hoognodige navigatie. Ik had nog nooit van Borculo gehoord en het laatste stuk door een bos, over zandpaden en langs weilanden met slootjes maak je ook niet elk feest mee. Ik was als altijd vroeg dus parkeren, de entree en munten scoren waren zo geregeld.

[ux_gallery ids=”76287″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Mooie setting

Na de entree liep je om een gebouw heen om tegen een grote vijver op te lopen. Ernaast stonden picknickbanken en een groot grasveld om een beetje te chillen. Er waren 3 life guards aanwezig, top, en er waren gedurende de dag meerdere mensen die zich lieten verleiden om even te zwemmen. Aan de overkant van de vijver openbaarde zich de house stage. Oprecht een schitterende setting, zeker ’s avonds toen de stage verlichting tot hun recht kwam en op de bomen bijzondere visuals te zien waren.

Het terrein was eigenlijk een soort mini doolhof in een bos. Diverse weggetjes om de diverse stages te bereiken. Bospaadjes, hellingen, mooi! Aan de inwendige mens was ook gedacht, er stonden diverse foodstands en een frituur. De barren waren ruim aanwezig en absurd snel. Ik heb oprecht nog nooit een festival of club ervaring gehad waarbij de service bij de barren zo ongelooflijk snel was. Alle bar mensen stonden mee te dansen, het was 1 grote gezelligheid.

Als je de house stage met de DJ in je rug verliet trof je achter de toiletten ‘de parkeerplaats’. Een semi open vlakte omgeven door bos. De sfeer hier was, net als overal, chill. Goede muziek waar psy, techno, rave, techhouse en aanverwanten afwisselden. Ravers op blote voeten, ik kreeg overal maar met name op deze stage het ‘little techno Woodstock’ gevoel.

Grappig aan deze stage was dat erachter een honden uitlaat gebied is. Gedurende de dag stonden er best veel mensen achter de hekken zich te verbazen over en verwonderen aan de praktijken die zich aan deze kant van het hek afspeelden.

[ux_gallery ids=”76286″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Iets meer bass

En dan mijn doel die dag, ‘het theater’. Wat. Een. Stage! Het podium met de rug naar een bos, daarvoor een groot, rond grasveld welke weer omheind werd door tribunes. Een stel lekkere speakers en een gemiddeld wat ouder publiek met enorm veel enthousiasme deden de rest. Dikke setjes gehoord. Comrade met zijn hoge percussie techno, Sims lekker 90s georiënteerd. Surgeon had ik verschrikkelijk veel zin in, zo vaak staat hij niet in Nederland maar helaas viel zijn set me wat tegen na de no nonsens vibing techno van Sims.

Surgeon pakte uit met een setje electro maar dat pakte me niet. Dave Clarke nam de decks over en voelde vrij snel aan waar de ravers op dat moment behoefte aan hadden. Iets meer bass, het bpm wat omhoog en een iets monotonere stijl techno wat op dat moment gewoon werkte. Echt fantastisch, deze set staat in mijn top 5 van dit jaar, en ik heb wel wat setjes gepakt 😀 Dave eindigde lekker oldscool door House of Pain – Jump around te draaien. Geen bootleg, het origineel!

Tof was de kleinschaligheid en vrijheid van dit festival waardoor je makkelijk even met Comrade kon praten, met Sims op de foto kon gaan en een klein dansje kon doen met Dimi van AnD. Hij stond zeker 1,5 uur voor start van zijn set al op de dansvloer. Allemaal benaderbare artiesten, vriendelijk en gepassioneerd.

[ux_gallery ids=”76289″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

AnD kwam afsluiten, zijn vriendin MindMistake stond op het podium om haar danspassen te etaleren. De sound van AnD is ietwat veranderd nu hij solo verder is gegaan. Ik mis de wat duisterdere invloed van Slave to Society soms wel maar dit was gewoon solide. Beuken. Rammen. Spelen met verwachtingen en anders doen. Stereo Murder – Miss Djax Hardtechno remix erop gooien. Een perfecte afsluiter van een perfecte dag.

Onderweg naar huis sprak ik met mezelf af, volgend jaar doen we de aangrenzende camping pakken om HAND ‘little Techno Woodstock’ nog relaxter te kunnen beleven.

nb. Ken je dat? Dat je op een festival loopt? Op een terrein wat heel mooi is maar wat minder rolstoel toegankelijk? Dat je dan ergens opeens een dame met een kinderwagen ziet martelen? Dat je denkt, een kinderwagen, hier? Ok? Dat je besluit haar te helpen? Dat als je als ze verderloopt nog even omkijkt om te zien dat ze een eend vervoert?

Zo’n dag was dit nu bij Have A Nice Day Festival, ‘little Techno Woodstock’

[ux_gallery ids=”76288″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Alleen maar genieters 2019 report lezen?