Hemelvaartfeesten Coverland 2022 is een belevenis waarbij 15 Legends Live laten zien dat zij als Tribute band net zo goed zijn als hun legendarische voorbeelden.

Het mooiste is als je tijdens het optreden hoort dat het goede muzikanten zijn en de sound van de originele band laten klinken. Daarnaast is het uiterlijk van de bandleden belangrijk om daarmee te laten zien dat zij de originele band goed hebben bestudeerd. In het programma staan veel gerenommeerde tributes, zoals The Scientists, Mother Mercury, ACINDC en ABBA Fever.

ABBA Hemelvaartfeesten

Vanwege de geprogrammeerde bands en het mooie weer heb ik me vooral gericht op het Podium Open Air. Daarnaast heb ik tussendoor herkenbare nummers gehoord van andere legends.

Ik heb genoten van Johnny Cash, performed bij Men in BLack, met Frontman Rocco Osterman uit Dinxperlo. Mooie diepe ‘Cash stem’ en goede muzikanten, met een onverstoorbare, uitblinkende, sologitarist.

Bad Medicine vertolkte de songs van Bon Jovi met verve. De ervaren bandleden laten zien dat zij zich ook uiterlijk helemaal ingeleefd hebben in hun idolen. Veel vrouwelijke fans (ook mannen hoor) zingen alle nummers helemaal mee. Hoogtepunt de meedeiner: I will always love you.

Hemelvaartfeesten - Coverland

Enthousiast en energiek

Eén van mijn favorieten zijn de Stones Sessions op de Hemelvaartfeesten Coverland . Zij zetten de Stones sound mooi neer. Ook hierbij twee bekwame gitaristen, zoals ook bij de echte Stones. De hele band blijft tot en met het laatste nummer enthousiast, inclusief de energieke zanger. Aantrekkelijk is dat de band ook nummers speelt uit de beginjaren. Opvallend is hoe het publiek (jong en oud) geniet van deze band.

Hemelvaartfeesten - Coverland

De organisatie van Coverland is zoals vanouds prima, met voldoende bars en eten voor elk wat wils. Respect voor de inzet en het geduld van alle vrijwilligers en andere krachten die de Coverland gangers van dienst zijn. Kortom wij hebben een mooie dag gehad en bedanken de organisatie voor deze unieke dag in Ulft.

foto’s Jeffrey Ruesink