5 mei 2019

De vrijheid heb ik dit jaar mogen vieren op het Amsterdams Verbond. Genieten op zondag van de vrijheid, met alle soorten muziek, dat is wel goed gekomen op het Amsterdams Verbond.

Het was nog maar even afwachten of de 5e editie van het Amsterdams Verbond door zou gaan doordat de vergunning was geweigerd. Maar liefst 30.000 mensen tekende de petitie en gelukkig werd de vergunning verleend voor de 5e editie van HAV. Op 5 mei heb ik de vrijheid gevierd bij HAV bij de Tuinen van West te Amsterdam.

Samen met een groepje vrienden ben ik richting Amsterdam gegaan om te genieten van alle soorten muziek, sferen, lekker eten en ook nog eens van de voetbal dat werd uitgezonden. Helaas hebben we dit jaar niet echt kunnen genieten van het weer, hopelijk komt dat snel!

Zoals ik al zei, veel verschillende soorten muziek! 7 verschillende stages met Techno, R&B, Rap, Disco en ook veel Nederlandstalige muziek. Artiesten zoals: Johnny 500, Broederliefde, Benny Rodrigues en Kriss Kross Amsterdam!

FluFlu stage

De gezellige (kleinere) stage FluFlu met hitjes van vroeger en vandaag de dag!

Ik vond de indeling van het terrein goed verdeeld, alles was goed geregeld en er was voor iedereen genoeg ruimte om lekker te dansen. Het was een groot terrein wat naar mijn idee precies goed was, niet te groot en niet te klein.

Wat ik ook echt top vond is dat je geen muntjes hoefde te kopen, je kunt gemakkelijk en snel betalen met je pinpas. Ook doen ze aan het “recyclen” van bekertjes, wat super goed is en handig. Bij binnenkomst krijg je een munt, al koop je een drankje, lever je de munt in, zodra je drankje op is lever je je lege beker in en krijg je weer een nieuwe recycle munt voor je volgende drankje.

Zelf vond ik de Vunzige Deuntjes (MainStage) en Claire (Techno) stage het leukst om te staan. De Techno stage was een grote, overdekte tent wat vrijwel helemaal openstond, ook nog eens chill om omheen te staan. Ook was het mogelijk om achter de DJ booth te staan, hoe vet!

Ik heb heel erg genoten, het was een lange maar zeker geslaagde dag en naar mijn idee zeker voor herhaling vatbaar. Al is het wat mooier weer dan had dit feestje nóg leuker geweest!

Bedankt voor het lezen van mijn report over het Amsterdams Verbond 2019. Ik hoop dat je een goede indruk hebt gekregen en wie weet zie ik je volgend jaar!