Het zomerse festivalseizoen 2018 loopt op zijn eind, maar wat hebben we genoten. Dit fantastische seizoen gaan we natuurlijk met jou delen, want Festival Lovers delen met elkaar. Onze reporters gaan de komende weken vertellen wat hun favoriete festivals van jaargang 2018 zijn. Kortom waar moet jij volgend jaar (of tijdens ADE / de winter) naar toe! Ook geven we tips over wat je nog kunt doen op festivalgebied in het najaar van 2018.

into the woods reviewMystic Garden Festival

Beoordeling festivals 2018

Wat waren nou die uitschieters volgens onze eigen Festival Lovers reporters? De beoordelingen die jullie gaan zien, zijn per reporter en gaan aan de hand van een top 3. Als je meer wilt weten over deze festivals kun je reports over deze festivals op onze website bekijken. We gaan beginnen!

De top 3 van onze reporter DION

 1. Solar Weekend
 2. Smérrig festival 
 3. Intents festival

De top 3 volgens onze reporter FEMKE

 1. Into the Woods
 2. Jungle
 3. Lakedance 

De top 3 van onze reporter IRIS

 1. Mystic Garden
 2. Mysteryland
 3. Thuishaven 

 

Een top 3 van ondergetekende, reporter TIM

 1. Awakenings
 2. Lowlands 
 3. De Luie Hond 

Wat kunnen we nog verwachten in 2018?

In oktober gaan we nog genieten van het heerlijke HRFST op Fort Vechten. HRFST is gewoon een te gezellig festival, dat garant staat voor diepe bassen en donkere bieren. Vorig jaar waren we er te gast en genoten we van heerlijke techno, deephouse, pompende dance en EDM. En zeiden we al dat er lekkere biertjes en wijntjes te verkrijgen waren? Een kwalitatief topfestival, een aanrader. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Oktober is natuurlijk ook de maand van ADE (Amsterdam Dance Event) hierover meer in een volgend blog op deze website.

November, it ain’t over till it’s over. In Nijmegen weten ze er alles van, want daar is men al driftig bezig met de herfst. Op 24 november vindt dan Herfstdrift plaats, de najaarsversie van het zeer succesvolle concept: Drift om te dansen. Wat Drift is en wat het pure festival met je doet? Dat kun je lezen in ons report over Drift Zomerfestival 2018

En dan staan er in november staan nog meer knallers klaar. Onder meer Thuiswinter Circus met 10 uur lang genieten van lands eigen housekoning Dimitri op 24 november. Op dezelfde dag staat ook het Winterpark op Aquabest in Eindhoven op het programma. Je hoeft je dus niet te vervelen als festivalliefhebber bent en bang bent dat het over is na de zomer.

Wil je nog wat verder gaan in de breedste zin van verder gaan? Dan kun je altijd nog naar No Sleep Festival in Novi Sad (Servië). Een kaartje kost slechtst € 34,- en dan kun je van donderdag tot en zondag feesten rondom een waanzinnig mooi fort. No Sleep Festival is een concept uit de stal van het bekende Exit.

Last but not least: Jaap vertelt wat zijn top 3 is

 1. Lente Kabinet
 2. Dekmantel
 3. Draaimolen

Binnenkort meer top 3 lijstjes van onze reporters!

Je leest in deel 2 en 3 onder andere wat onze hardstyle en hardcore liefhebbers Ginny en Denise leuk vinden. Daarnaast kom je er in deel 2 achter waar Maud, Willy en Rik blij van worden. En komt er in deel 3 aan bod waar Ewart, Robin, Rik K. en Alex helemaal aan van gaan.