Dauwpop is het gaafste festival van Oost-Nederland. Het festival duurt 2 dagen. Voorheen duurde het festival maar één dag, maar in 2022 hebben ze voor het eerst een editie gehad van een meerdaags festival. Dit beviel uiteraard zo goed, dat jij vanaf nu elk jaar kunt gaan genieten van de geweldige artiesten met een geweldige sfeer in het bos van Hellendoorn. De dagen zijn in het weekend, op vrijdag en zaterdag. Je kunt zelf kiezen wanneer jij wilt komen. Wanneer jij kiest voor een heel weekend, dan mag jij verblijven op de avontuurlijke camping tussen de Hellendoornse bossen. Voel jij de spanning al? 

Samen met een vriendinnetje ben ik op zaterdagmiddag vertrokken naar de bossen van Hellendoorn. Voor mij is de afstand tot Dauwpop ideaal. Met de auto doe je er ongeveer 20 à 25 minuten over. Voor maar een kleine bijdrage kan je jouw auto veilig parkeren op het parkeerterrein. Mocht je op de fiets willen komen, dan heeft Dauwpop uiteraard een prachtige fietsenstalling, waar jij zeker niet de enige bent. Daarnaast rijden er natuurlijk ook vele taxi’s en bussen. Wie wil er immers niet genieten van een heerlijk biertje op het Dauwpop festival? Naast de biertjes, zijn er ook heerlijke cocktails verkrijgbaar op het terrein van Dauwpop.

Welkom bij Dauwpop

Dit was mijn eerste keer dat ik naar Dauwpop toeging. Ik heb wel eerder grote festivals bezocht, maar ik vond dit wel echt super gaaf. Het zonnetje stond hoog aan de hemel en het was stralend weer. De sfeer met alle mensen om je heen is geweldig. Aan aankleding is absoluut geen gebrek bij Dauwpop. Van richtingaanwijzers tot ingangen en eetgelegenheden; alles wat tot in de puntjes aangekleed. Zo bijzonder hoe een alledaags bos in Hellendoorn kan worden omgetoverd tot een spectaculair festivalterrein.

Voor ieder wat wils

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet bekend was met alle artiesten van de line-up. Er stonden een paar artiesten van mijn genre op de line-up, zoals Claude, Zoë Turan en Goldband. Naast deze artiesten waren er natuurlijk veel meer. Ik vond het dan ook erg leuk om eventjes sfeer te proeven bij de verschillende area’s. Mijn broer gaf mij de tip om kennis te maken met de area ‘Beuk’. Ik was van mening dat ik house en techno muziek niet zo heel tof vond. Tot mijn grote verbazing vond ik de area ‘Beuk’ juist super tof. Ik genoot dus niet alleen van mijn eigen genre, maar ontdekte ook andere soorten muziek; fantastisch toch?

[ux_gallery ids=”79058,79055,79056,79054,79053,79052,79059″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Geniet de hele dag door

Zoals ieder festival, kan je de hele dag genieten op het terrein. Tussendoor lagen veel mensen te genieten van het zonnetje op hun eigen kleedje. Heerlijk hoe iedereen op het festival helemaal in hun eigen wereld leeft. Ondanks dat voel je je een paar uur later weer één grote groep, als je aan het genieten bent met de mooiste muziek. Tijdens het optreden van The Opposites heb ik genoten met een grote G; het was fantastisch. Hoewel ik niet alle muziek kende, was hun optreden gewoon echt geweldig. Iedereen in het publiek was enthousiast en het was een fantastisch optreden!

Download de app voor vertrek

Speciaal voor het festival heeft de organisatie van Dauwpop ervoor gekozen om een app te ontwikkelen. Door middel van deze app heb je alle informatie bij de hand. Je weet op welk moment de verschillende artiesten optreden. Weet je even niet meer in welke area je moet zijn? Neem een kijkje op de plattegrond en vervolg je weg naar de geweldige artiest waar jij op zat te wachten. Daarnaast moet je vooraf natuurlijk een ticket kopen. Deze ticket kan je eenvoudig in de app zetten, zodat je alle informatie en benodigdheden bij de hand hebt. Ideaal toch?

Kom genieten op camping WAUD 

Camping WAUD is de speciale camping voor de gasten van Dauwpop. Je kunt ervoor kiezen om je eigen tentje mee te nemen. Ideaal als jij of jouw vriendin beschikt over een tentje. Daarnaast kan jij er ook voor kiezen om een verblijf te huren. Informatie over de prijzen vind je op de website. Wanneer jij een campingticket koopt, kan jij zelf kiezen hoeveel nachten jij verblijft. Als jij voor een weekendticket hebt gekozen, dan ga jij vrijdag en zaterdag het festival bezoeken. De campinggasten blijven dan sowieso één nachtje slapen; namelijk vrijdag op zaterdag. Mocht jij op zaterdag nog niet naar huis willen en wil je nog eventjes genieten van de laatste momenten op het festival? Dan kan jij voor dezelfde prijs nog een extra nachtje doorbrengen op de camping. WAUD is al vroeg geopend, zodat jij in alle rust jouw tentje kunt opbouwen.

Dauwpop 2023

Kom en ervaar het festival

Aan mijn ervaringen te lezen heb ik een super gave dag gehad. Ik heb genoten van de heerlijke sfeer, de verschillende soorten muziek, de mensen om mij heen, de overheerlijke drankjes en natuurlijk het zonnetje. Het is een super tof festival wat je moet ervaren. Wees er snel bij en wellicht ben jij op tijd voor de early bird tickets voor het jaar 2024. Het hef ligt in jouw eigen handen; ik zou het wel weten, bezoek het tofste festival van Oost-Nederland in de prachtige bossen van Hellendoorn.