Freshtival 2019 – Het leukste festival van het oosten

Freshtival 2019
Freshtival 2019

Ook dit jaar werd weer het leukste festival van het oosten georganiseerd met pinksteren, namelijk Freshtival. Met enorm veel wind en regen een paar dagen voor het festival leek het erop alsof de weergoden ons in de steek zouden laten. Niks bleek minder waar want op wat harde wind op zaterdag na hebben we op zondag het perfecte festival weer gehad. De korte broek mocht de kast weer uit, dus we zijn snel met de bus richting Freshtival gegaan om er een geweldig feest van te maken!

Een groot sprookjesbos

Freshtival 2019

Eenmaal aan het einde van de busreis kwamen we er achter dat we niet direct voor de ingang werden afgezet. Er wachtte nog een stevige wandeling van minstens een halfuur op ons voordat we bij de ingang van het terrein waren aangekomen. Uiteindelijk zijn we hier gekomen om een hele dag te feesten en los te gaan, dus een stukje lopen hield ons natuurlijk niet tegen. Eenmaal binnen was het eerste dat opviel dat de mainstage kleiner was dan vorig jaar. Echter was vorig jaar het 10 jarig bestaan van Freshtival, dus waarschijnlijk hadden ze dat jaar alles uit de kast getrokken om er een groot spektakel van te maken. Verder was de aankleding zoals altijd weer top. Het reuzenrad stond weer op zijn plek en alles was aangekleed alsof je in een groot sprookjesbos rondliep.

Freshtival 2019

Het terrein waarop Freshtival plaats vindt verleent zich hier ook perfect voor. We hadden ons eerste biertje besteld bij de bar die in grote getalen aanwezig waren en waarbij je snel werd bediend. Ook het aantal foodstands was weer een enorm pluspunt, je kon werkelijk alles eten waar je maar zin in had zoals patat met een snack, chinees, pannenkoeken of nacho’s.

Beuken op de Superbash

Beuken op superbass

Als liefhebber van de hardere stijlen was ik vooral te vinden in de Superbash tent. De line-up op deze stage was gevuld met grote namen binnen de hardstyle scene zoals Phuture Noize, Wildstylez, Warface en D-sturb. Wat mij vooral aantrekt binnen de hardstyle scene is de sfeer die te vinden is in het publiek. Iedereen schreeuwt de bekende melodieën mee en niemand staat stil. Bij deze stage heb ik de hele dag lekkere muziek gehoord waaronder het nieuwe Defqon anthem van Phuture Noize dat over 3 weken plaatsvindt. Natuurlijk zal ik ook weer aanwezig zijn bij deze editie van Defqon!

Tri poloski!

Freshtival 2019 Reuzenrad

Voordat we gingen eten hebben we een klein uitstapje gemaakt richting een wat kleinere stage genaamd Der Hitspot. Op deze stage waren allerlei verschillende foute genres te vinden zoals kerstmuziek of Nederlandstalig. Wij waren hier aangekomen tijdens een halfuurtje russian hardbass. Ook een soort van hardstyle alleen dan…. op zijn Russisch. Wat je hier kon verwachten was complete chaos en dat is ook precies wat we voorgeschoteld kregen. De bekendste nummers zoals tri poloski en bochka, bass, kolbaser kwamen zeker langs. Dit halfuurtje was voor mij wel het hoogtepunt van de dag en had van mij zeker langer mogen duren.

Freshtival 2019 – Sushi op een bijzondere locatie

Sushi in het reuzenrad

Voorafgaand aan het festival was het mogelijk om je aan te melden om sushi te eten in het reuzenrad. Als sushi liefhebber heb ik natuurlijk zeker gebruikt gemaakt van deze actie en uiteindelijk is dit een unieke ervaring geworden. De sushi, verzorgt door Tao Enschede, was van hoge kwaliteit en de plek waar we ervan hebben genoten was ook geen standaard plek om sushi te eten. Het resultaat? Een mooie sushi foto voor instagram die er toch wel tussenuit springt bij de normale sushi foto’s!

Veel lasers en een dikke vuurwerkshow

Freshtival 2019

Toen de zon begon te dalen kwam de mainstage toch wat beter tot zijn recht. De bezoekers van Freshtival werden getrakteerd op een geweldige lasershow en later ook op enorm veel vuurwerk. Nadat we al vertrokken waren bij de superbash hebben we bij de mainstage Freshtival waardig afgesloten. En als liefhebber van hardstyle toch nog kunnen genieten van de hardere nummers die werden gedraaid om de mainstage af te sluiten. Uiteindelijk heeft Freshtival mijn verwachtingen weer helemaal waargemaakt. De combinatie van het weer, het prachtige terrein en de goede muziek zorgen er voor dat ik hier elk jaar weer te vinden ben. Uiteindelijk al onze laatste energie bij elkaar moeten zoeken, er wachtte ons nog een enorme wandeltocht terug naar de bus waarna we eindelijk uit konden rusten na weer een hele dag feesten!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial