HRFST FESTIVAL

Waar het voor de meeste festivals tijd is om te verplaatsen naar een indoor locatie, bewijst HRFST festival het tegendeel.
Vlakbij Bunnik (Utrecht) bevindt zich Fort Vechten. Omringt door een gracht loop je over een lange brug richting Fort Vechten. Waar vroeger dit fort onderdeel was van de Nederlandse waterlinie, is deze locatie nu ingericht als evenemententerrein. Waar de statische muren, inclusief gaten voor de kanonen, zijn bewaard gebleven.

HRFST Utrecht HRFST Festival Fort Vechten

Fort Vechten

Fort Vechten is groot, maar door de verschillende toegangspaden oogt het juist heel knus. De namen voor de stages maken dit compleet. Zo kan je in ‘t Jagerhuis los gaan op Prunk en Project-89. Deze laatste Dj was voor mij onbekend, maar deze kreeg de grootste stage van HRFST los. Wil je liever techno? Dat kan in ‘t Vossenhol. Harde rammers klikken door de speakers door de dames van vanavond, Lilly Palmer en Anna Reusch. En met een afsluiter als NoneOfTheAbove weet je sowieso dat je goed zit.

Jong en Oud

Als je dan loopt door de mooie verlichte gangen van het fort kom je uit in de Paddenstoelengrot. Disco and funk it is! Jong en oud, de voetjes gaan van de vloer op onder andere Planet Disco Soundsystem.
In de Kastanje Keet tref je allerlei hiphop classics, ook zeker de moeite waard. Maar in de Boomhut moet je wezen. De man van de avond daar is La Fuente. De tent is ramvol. En als het dan ook nog keihard begint te regenen staan we met zijn alle (boom)hutje mutje te dansen. Maar wat is dit weer fijn!
Vijf stages, de keuze is reuze. Daarnaast is het eten goed verzorgd en voor een ieder wat wils. Snacks, of liever iets van de bbq-grill, roept u maar.
Wil je je even terugtrekken en genieten van een (herfst)biertje kan je dit in de Bieren Bar halen. Niks plastic bekertje, hier krijg je biertje in stijl geserveerd.
Diversiteit alom. Niet alleen in de stages, muziek en drankjes. Maar ook zeker in het publiek. Jong, maar voornamelijk wat ouder publiek maken dit een fijn een ongedwongen feestje. Genieten, dat was het op HRFST. Volgend jaar weer?

Mainstage HRFST Kampvuur Utrecht Behind the decks

Graag willen wij de fotograaf complimenten geven voor de prachtige foto’s! Benieuwd naar de mooie sfeerfoto’s? Check ze hier!
Voor ons was dit niet de eerste keer Fort Vechten; zo waren wij in 2018 waren er ook op Nachtvlinder Festival.
De volgende editie van HRFST staat gepland voor 1 oktober 2022.
HRFST 2022