Nadat we op vrijdagavond al even de sfeer geproefd hadden bij de Queen tribute en vooral de Daredevils zijn we zaterdag naar ‘de echte’ tweede festivaldag gegaan. Na twee jaar zonder Huntenpop is deze versie weer ouderwets genieten.

Zoals verwacht is het een snikhete middag en daarna een wat koelere avond. De vraag is hoe de aangekondigde line-up het publiek bespeelt en vermaakt?Daarbij let ik vooral op het hoofdpodium en pik ik er lopend over het festivalterrein nog een aantal optredens in andere tenten mee.

[ux_gallery ids=”76225″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Lekker meezingen

De artiesten hebben er echt zin in. De populaire Maan vertolkt veel van haar bekende nummers en wordt daarbij ondersteund door goede muzikanten, prima backing vocals en zelfs twee danseressen. Vooral Snelle en zijn Lieve Jongensband weten het publiek goed te raken en ik zie iedereen om me heen meezingen met zijn ‘Reunie’ en later ook in een duet met Maan. Danny Vera heeft een complete bigband meegenomen waardoor zijn liedjes prima tot hun recht komen. Als intermezzo speelt hij Rollercoaster en daarna vraagt hij de festivalgangers om vooral lief te zijn voor elkaar. Een uitstekende festival artiest die nog eens mag terugkomen.

[ux_gallery ids=”76220″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Hakkende mensen

Naast het hoofdpodium heb ik kennis gemaakt met de Boetners. Herkenbare rock muziek met enthousiaste muzikanten. Voor het jonge publiek is er Froukje, waar best veel festivalgangers kennis mee willen maken. Tijdens een eet-en drinkpauze hoor ik Mothers Finest met een nog steeds herkenbare sound op de achtergrond. Later in de avond trekken veel mensen naar de Festivaarttent en er wordt volop meegezongen en ik zie ook een aantal ‘hakkende’ mensen. De Staat is misschien bij een deel van het publiek nog niet zo bekend en is een uitstekende afsluiter met hun funky en swingende nummers.

[ux_gallery ids=”76221″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Ondanks de hitte is de organisatie van dit festival er in geslaagd om het iedereen naar de zin te maken en te zorgen voor voldoende faciliteiten. Water voor iedereen bij de start en daarna genoeg plekken om te eten en te drinken met hardwerkende vrijwilligers. Ik weet zeker dat de meeste festivalgangers in 2023 weer zin hebben in Huntenpop.