Het was weer ouderwets genieten op vrijdag en zaterdag bij het Achterhoekse Huntenpop festival 2023. Een gevarieerde line-up stond garant voor veel enthousiasme en spektakel. Die belofte maken alle artiesten volledig waar. De festivalbezoekers kijken met vreugde terug op uitstekende shows en de vertrouwde ‘Huntenpopsfeer’, die al 32 jaar lang de ervaring bepaalt. Huntenpop is namelijk een van de festivals in Nederland waar muziekliefhebbers uit heel Nederland en de Achterhoek samen komen.

huntenpop festival campingAl jaren zie je er dat leuke groepje mensen uit Friesland weer op de camping of Rotterdammers die terugkomen voor het gemoedelijke muzikale topfestival in de Achterhoek. Zij nemen zelfs de momenten van glibberen voor lief, of het nou is om een perfect plekje nabij het podium te veroveren of voor een hapje en drankje.

Huntenpop festival 2023 voor alle leeftijden, gedragen door vrijwilligers

Vrijdag staat traditioneel in het teken van de beste coverbands die Europa(!) rijk is. En laat dat maar aan Bert Messing – programmering en coverband expert – over. ACINDC, Prodigy XL, Legend of Springsteen, Californicated en Dirty Daddies en nog veel meer uitmuntende (cover)bands geven acte de preseance. De vrijdag is traditioneel gezien een gezellige reünie van oude bekenden en heerlijke muzikale hoogtepunten.

dirty daddies band huntenpop festival 2023

Huntenpop weet het voor elkaar te boksen dat ze op zowel vrijdag als zaterdag uitverkocht zijn. Dat mag je gerust een hele knappe prestatie noemen. Die prestatie wordt nog net even mooier doordat het festival in zijn geheel wordt gedragen door honderden vrijwilligers, achter de bar, bij de munten en in de organisatie.

huntenpop festival dance

Bij de start van de zaterdagmiddag staan veel jeugdige fans bij het Rabo podium klaar om mee te zingen met Flemming. Dat zorgt meteen voor veel energie. In de line-up is genoeg ruimte gemaakt voor artiesten die Nederlandstalige nummers zingen, zoals Flemming, Susan en Freek, S10, Claude en Kraantje Pappie. Natuurlijk mag het (Achterhoekse) dialect van de Bökkers niet ontbreken. Dat zorgt voor een gemakkelijke aansluiting bij de festivalgangers uit de regio.

suzan freek huntenpop festival 2023

De tenten zijn vol met enthousiaste fans. Daarbij maakt ‘Abba’ er een feestje van voor alle leeftijden. Aan het begin van de avond zit de stemming er dan ook goed in als de Achterhoekse Susan en Freek hun set spelen.

 s10 suzan freek

Son Mieux, een genot om te herhalen

Iedereen keek vol verwachting uit naar het live optreden van Son Mieux tijdens Huntenpop festival 2023. En het is absoluut de moeite waard gebleken. Vanaf nummers als ‘This is the Moment’ tot aan ‘Tell me More en Multicolor’, biedt de band een onvergetelijke ervaring. Son Mieux is een muzikale sensatie en de interactie van ieder bandlid draagt bij aan een fantastische avond voor het publiek. Als opvallende afwisseling zorgt de Merdan Taplak Orchestar voor een levendige intermezzo; een act die zelfs op het hoofdpodium niet zou misstaan.

Son Mieux Huntenpop

Op het festivalterrein is er ook ruimte voor ander vertier dan muziek. Er is een ruime keuze aan speciale drankjes, waaronder heerlijke cocktails. Deze cocktails worden geserveerd in een helicopter. En voor iedere liefhebber van eten is er wel wat lekkers te krijgen (voor veganisten tot loempialiefhebbers).

 d-irect band

Headliner D-irect steelt de show op Huntenpop festival 2023

Met een drankje in de hand speurend naar het perfecte plekje om te genieten van het optreden van Direct, dé sensatie van dit festival. Deze toppers bezorgde het soort spectaculaire vuurwerk dat je verwacht als kers op de taart van een festivaldag. De bandleden tonen hun muzikaliteit en creativiteit tijdens bekende nummers en soms meer ‘experimentele’ stukken. Mooi aangevuld met blazers. En tijdens de late uurtjes zijn nog best veel ‘fans’ gebleven om Kraantje Pappie en Rooie Jager te horen. Huntenpop tot volgend jaar, 16 en 17 augustus 2024 staat met hoofdletters in onze agenda geschreven.

huntenpop festival

Lees hier nog onze Huntenpop 2022 ervaring.