Afgelopen weekend heb ik genoten van een prachtig festival, namelijk In Het Volkspark in Enschede. Het festival duurt van 14:00 tot 23:00 uur. Ik heb genoten van verschillende artiesten, lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk van de adembenemende sfeer. Het festival is voor jong en oud. Zo zie je de jongste kinderen los gaan bij Suzan en Freek en een uurtje later staan de ouderen te genieten van Guus Meeuwis. Er is voor ieder wat wils op het festival. Ben jij benieuwd hoe ik het festival heb ervaren? Lees dan snel verder en wie weet koop jij binnenkort je kaarten voor de volgende editie.

De rustgevende locatie

In het Volkspark: de naam zegt het eigenlijk al. Het festival vond plaats in het Volkspark in Enschede. Normaal komen mensen tot rust in het Volkspark, maar afgelopen weekend, gingen iedereen helemaal uit zijn dak. Het festival begon om 14:00 uur. Een paar uur voor de opening van het festival was het nog erg rustig natuurlijk en kon je de eendjes nog horen kwaken. Zo bijzonder om te zien hoe een paar uur na de kwakende eendjes, er ineens meer dan 10.000 bezoekers in het Volkspark feest aan het vieren zijn. Daarnaast is het festival goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Enschede is het een kleine 10 minuutjes lopen en je staat al op het festival.

Geniet van heerlijk eten In Het Volkspark

Op het festival was één specifiek gedeelte voor het eten. Er was voor iedereen wel iets wat hij/zij lekker vindt. Patatjes en snacks vallen natuurlijk altijd goed in de smaak. Daarnaast waren er loempia’s en nacho’s verkrijgbaar voor een snackje tussendoor. Wilde jij genieten van een heerlijk toetje? Dan kon je ook een heerlijk yoghurtje kopen. De yoghurt was verkrijgbaar in verschillende smaken, dus er zat er vast ook eentje voor jou tussen. Bij het eten stonden verschillende picknicktafels met bankjes. Over de plaats van het eten is zeker nagedacht. Terwijl jij aan het genieten bent van je favoriete snack, kan je ondertussen luisteren naar de artiesten op het hoofdpodium. Tussen het hoofdpodium en de eetgelegenheden zat een stukje water. Hierdoor had je prachtig uitzicht op het hoofdpodium, terwijl je geniet van je heerlijke snack of maaltijd.

Eten Foodtruck

Blijf gehydrateerd

Naast het eten, is het natuurlijk ook belangrijk dat er voldoende gedronken wordt. Afgelopen weekend was het erg warm. Het festival heeft daardoor gratis tappunten beschikbaar gesteld. Hier kon je je eigen flesje water gemakkelijk vullen met water. Ondanks de dure festivalprijzen, kon je op deze manier toch gehydrateerd blijven. Daarnaast waren er standaardbars waar je bier, wijn en frisdranken kon halen.

Ben jij op zoek naar een heerlijk speciaalbiertje? Dan vind je bij het eetgedeelte de Grolsch speciaalbier bar. Hier heb ik genoten van een aantal heerlijke speciaalbiertjes, zoals Grolsch Wiezen en Hangende Harry IPA. Naast de speciale bieren, was er natuurlijk ook een heerlijke Bruut wijnbar. Je kon hier kiezen uit verschillende soorten wijnen. Deze wijnen werd uit geschonken in glaswerk. Door de wijn uit echt glas te drinken, krijg je toch net iets een andere ervaring dan de plasticbekers. Eén ding is zeker, aan drinken was geen gebrek dit weekend. En trouwens complimenten voor het barpersoneel die graag werken op festivals.

Wijnbar Bruut

Denk aan het milieu en start met recyclen

We weten allemaal dat we steeds meer stil moeten staan bij het milieu. Het milieu is namelijk erg belangrijk. Als je je (toekomstige) kinderen en (toekomstige) kleinkinderen in het achterhoofd houdt, dan wil je natuurlijk ook dat zij nog kunnen genieten van deze prachtige wereld. We zien op steeds meer festivals dat er gebruik wordt gemaakt van de recylcemunt. Ook bij in het volkspark, kregen we bij de ingang twee recyclemunten. Het systeem werkt als volgt, als jij een drankje bestelt, dan lever je naast de reguliere munten ook de recyclemunt in.

Heb jij je drankje op? Dan is het tijd om een nieuw drankje te bestellen en de gebruikte beker in te leveren. Ben jij nog niet toe aan een nieuw drankje? Lever dan je lege beker in en je krijgt er een recyclemunt voor terug. Het systeem werkt prachtig, want het festivalterrein ziet er aan het einde van de avond nog vrij schoon uit.

In Het Volkspark Enschede

Zien we jou volgend jaar?

Je hebt nu een hoop ervaringen kunnen lezen. Het mag wel duidelijk zijn dat ik heb genoten van het festival. Naast de hapjes en de drankjes natuurlijk ook van de schitterende artiesten, zoals Tino Martin, Son Mieux, John West, Racoon en nog vele andere artiesten. Wil jij ook genieten van een heerlijk festival? Dan raad ik je zeker aan om In Het Volkspark te ontdekken.