Intents Festival 2019 – Calling all superheroes

Aan het begin van het festivalseizoen zijn er altijd een aantal festivals waar je ontzettend naar uit kijkt. Voor mij is dat toch elk jaar Intents, en ook dit jaar was dat geen uitzondering. Intents is het festival waar ik al vanaf 2013 elk jaar plichtsgetrouw naar toe ga. Oké met 2016 als uitzondering omdat ik toen in het buitenland zat, I know schandalig. Vandaag neem ik jullie mee terug naar het afgelopen tropische weekend. Voor mij helaas alleen de zondag, en vertel ik jullie alle ins en outs van Intents Festival 2019. Deze keer alweer 16e editie.

Intents Festival door de jaren

Laat ik de mensen die geen idee hebben wat Intents voor een festival is even inlichten. Intents Festival wordt jaarlijks gehouden in het begin van juni en is één van de grootste dance-festivals van Nederland.
Het werd in 2018 zelfs verkozen tot beste weekend festival.
Een driedaags allround festival met vooral focus op de hardere stijlen. Het word al vanaf 2004 georganiseerd en vanaf 2009 is het festival gethematiseerd. Ook dit jaar was er weer van alles uit de kast getrokken om de thematisering van dit jaar, “Calling all superheroes”, waar te maken. Voor deze editie werden daarom 5 superhelden gecreëerd.
De bezoekers konden echt tot in de kleinste detail alles er over leren: Naam, lengte en zelfs lievelingseten. De verschillende area’s van Intents waren daarom dus ook gebaseerd op telkens een van deze superhelden. 

Intents zondag 

De zondag begon eigenlijk al gelijk goed: zonnig, strakblauwe lucht en een temperatuur verwachting van rond de 32 graden. Eindelijk konden de zomer outfits dus uit de kast komen. We vertrokken rond 2 uur richting het festivalterrein en kwamen daar rond kwart over 2 aan. De loop naar de ingang wordt naar mijn mening elk jaar korter, maar dat kan ook gewoon mijn gevoel zijn. De doorloop was heel soepel en ook het halen van munten ging erg snel. Zo stonden we precies op tijd om half 3 bij de Outrageous! stage voor de set van Pat B. 

Outrageous!

Na Pat B wilde ik heel graag richting de main, want dat is toch een ding waar je als bezoeker elk jaar weer naar uit kijkt. Vanaf een afstandje had ik stiekem al even gekeken toen we richting Outrageous! liepen, maar als je er dan uiteindelijk voor staat dan is het toch weer compleet anders. Ik was dit jaar echt compleet weg geblazen door het design van de main. Overal waar je keek was weer iets nieuws te zien! De main was dit jaar een complete metropool/ stad die beschermd moest worden door de 5 superhelden. De stad was compleet met wolkenkrabbers, een politiestation, appartementen, een kiosk, snelwegen met borden die de weg wezen, reclamespotjes op tv schermen en zelfs een metro waar de vip bezoekers konden zitten. Het concept was echt zo goed uitgewerkt! Ik durf zelfs te zeggen dat ik dit de beste main stage vond in alle jaren dat ik Intents Festival bezocht heb. Zo goed vond ik hem. 

Main Stage

Mijn favoriete set dit jaar was, hoe kan het ook anders, die van Ran-D vs Phuture Noize. Ik ga op elk festival altijd naar de set van Ran-D en elke keer als Zombie voorbij komt krijg ik gewoon kippenvel. Mijn vrienden moeten er altijd ontzettend om lachen maar ik kan het gewoon niet laten. Na die set had ik lang genoeg in de zon gestaan en vond ik het tijd voor een pauze, in de schaduw, met wat eten. De keuze op Intents is al een aantal jaar ontzettend groot: hamburgers, pizza, friet, tosti’s, nacho’s, loempia’s, fruit, en zo kan ik nog wel even door gaan. Op het moment dat wij gingen eten was er nog genoeg plek om in de schaduw te zitten, een halfuurtje later zat het terrein helemaal vol met bezoekers die wanhopig op zoek waren naar een plekje in de schaduw. Dit is echter niet de schuld van de organisatie vind ik. Er waren ontzettend veel zitplekken, maar niet voor alle bezoekers tegelijkertijd omdat dat vrijwel onmogelijk is. Wat ik ook zeker een pluspunt vond aan de hele dag, in verband met de hitte, is dat er verschillende punten waren waar je een waterflesje kon vullen of gewoon even met je hoofd onder een koude straal water kunt hangen. 

Na het eten wilde we even van muziekgenre veranderen. Daarom besloten we om eerst naar Bizzy te gaan op de indoor MainStage en vervolgens een paar dansjes te wagen bij de Onbesuisd stage. Ik ga naar Intents voor de hardstyle en sta daarom het liefste op de Main, Relive of Outrageous!
Op zondag zijn er ook veel mensen die andere muziek willen horen.
Gelukkig biedt Intents Festival genoeg variatie aan in de line-up op zondag.
Zo kun je genieten van heerlijke meezingers in de Bavaria feesttent, dansen op de lekkerste hits van nu bij Onbesuisd en de beste sets bewonderen van onder andere Bizzey en Yung Felix op de Indoor MainStage. Die variërende programmering kan ik ontzettend waarderen. 

Eindshow 

Aan het begin van de avond kreeg ik een berichtje van mijn moeder met de melding dat code geel was aangekondigd in verband met regen en onweer. Zelf hebben we de zwarte lucht en enkele flitsen wel gezien, maar voor zover ik weet is het net langs ons heen gegaan.
En om heel eerlijk te zijn vond ik het heerlijk om na een hele dag in de hitte even een beetje regen over me heen te krijgen. Het einde van de dag begon bij mij met de set van Mental Theo, op de line-up aangekondigd als de Mental Meltdown. En die naam heeft hij zeker waar gemaakt! Alles kwam voorbij van klassiekers tot recente nummers.
Zelfs een remix van de rock klassieker ‘Thunder’ (op dat moment heel toepasselijk) heb ik voorbij horen komen. 

Na de set van Mental Theo was het tijd voor de eindshow, iets waar ik ook elk jaar weer naar uit keek. Met dit decor en deze Main moest het wel geweldig zijn, en dat was het zeker. Het superhelden verhaal werd afgesloten met een laatste ‘gevecht’ tussen de 5 helden en de main villain. Je werd volledig meegenomen in het verhaal en daardoor kon ik geen enkel moment mijn ogen van het hele gebeuren afhouden. Ik was daarom ook erg verdrietig toen het allemaal afgelopen was. 

Ik kon me nog herinneren van vorig jaar toen ik met de fiets naar Intents kwam, dat het ontzettend lang duurde voordat ik eindelijk met mijn fiets uit de stalling kwam. Er reden continu auto’s of bussen over de aangrenzende rotonde waardoor we steeds moesten wachten. Daar hebben ze dit jaar echt iets van geleerd want nu was het echt top. We konden heel soepel doorlopen en waren binnen de kortste keren bij de auto die ons op kwam halen, dus zeker complimenten daarvoor! 

Om het kort samen te vatten: Intents Festival 2019 heeft mij opnieuw compleet weg geblazen. Opnieuw bevestigt het waarom ik er elk jaar weer opnieuw naar uitkijk.
Het thema van dit jaar: Calling all Superheroes was ontzettend goed.
Dit thema was doorgevoerd in zowel decor als de stages.
De mainstage was absoluut mijn favoriet van alle jaren dat ik Intents bezocht heb. Ik kan jullie met zekerheid vertellen dat ik er volgend jaar weer bij ben.
Ik zou ook iedereen aanraden om ook zeker een ticket aan te schaffen. Dit moet je een keer meegemaakt hebben.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial