Ik moest er even van bijkomen, maar afgelopen weekend heb ik me goed vermaakt op één van mijn favoriete festivals. Intents Festival stelt namelijk nooit teleur, zeker niet als je gek bent op hardere stijlen. In 20 jaar tijd is Intents uitgegroeid tot één van de allergrootste festivals van Nederland en dat is is natuurlijk wel iets wat in stijl gevierd moet worden.

Vorig jaar was ik er op zaterdag en zondag, dit jaar op vrijdag en zondag. Twee dagen maximaal knallen!

Vrijdag 2 juni 2023 – Intents Festival Friday

Voor het eerst op vrijdag naar Intents, helemaal top. De weergoden waren goed gezind, want de zon scheen volop en met 20 graden was het prima festivalweer. Vorig jaar ging ik met het OV, maar dit jaar ging ik met de auto. Het parkeren ging soepeltjes, al was het even wennen om met een pendelbus naar het festivalterrein te moeten gaan. Bij aankomst moest ik nog wel een stukje lopen naar de IntentsCity ingang, aangezien de hoofdingang alleen op zaterdag en zondag open is.

Het thema van Intents Festival was Kingdom of Unity en dat was goed terug te zien op het festivalterrein. Ik zag allerlei verwijzingen naar kastelen, koningen en alles wat hier verwant aan is. Ook de namen van de stages waren anders. Zo was de Mainstage vernoemd naar ‘Royal Palace’ en dat straalde het ook uit. Van kastelen tot aan gekke kunstzinnige beelden, het kwam allemaal aan bod. Verder kon je ook terecht bij de Majestic Kitchen (Dynamite), Fanaticz (Town Hall), Fusion (Court Jester) en de Boombox (Knight Academy). Met name de Boombox bleek een flinke upgrade te hebben gekregen. Van een kleine container naar een volwaardige stage in de buitenlucht. Het was een heel stuk groter en dat verdiende het ook.

Knallen maar

Muzikaal was het ook een feestje. Mijn eerste set van de dag was Rooler, dus dan weet je dat je goed zit. Ook de sets van Dither en Bloodlust vond ik erg verfrissend. Mijn hoogtepunt was toch wel Dual Damage en Aversion. De PVC-boys van Dual Damage zijn na hun epische set op Rebirth als een raket gegaan en dat was te merken, want het stond stampensvol.

Daarna ben ik naar Rogue Zero gegaan bij de Boombox, om vervolgens te genieten van hardstyle classics van E-Force. Opvallend was het verschil qua publiek. De gemiddelde leeftijd lag een stuk hoger dan bij de andere stages. Een ander hoogtepuntje was Vertile. Als je niet alleen je muziek zelf produceert en draait maar ook zelf inzingt, dan ben je voor mij toch wel een legend.

Mijn laatste setjes van de avond waren die van Sickmode op de Mainstage en de b2b-set van Mish en Major Conspiracy in de Dynamite tent. Met name tijdens de set van Sickmode viel het me pas echt op hoe sick de mainstage was. Overdag heb je dat nog niet echt door, maar met alle lichten en vuurwerk erbij komt alles goed tot zijn recht.

Vrijdag was in ieder geval zeker voor herhaling vatbaar. Het was overal goed vertoeven en de sfeer was genieten!

– klik hier voor mijn Intents Friday minivlog –

Zondag 4 juni 2023 – Intents Festival Sunday

Ik had er zaterdag ook graag bij willen zijn, vooral omdat ik continu filmpjes kreeg van vrienden die er wel bij waren. Maar gelukkig duurde mijn FOMO niet al te lang, want op zondag mocht ik weer op pad. Het weer was fantastisch, dus dat beloofde veel goeds. Het was een stuk drukker dan op vrijdag, waardoor het even duurde voordat ik binnen was.

En waar begin je zo’n heerlijke festivaldag? Bij de hardstyle classics natuurlijk! Thera & Geck-o stonden achter de draaitafels op de Relive stage en als je het over hardstyle classics hebt, dan zijn dit wel de twee OG’s. Daarna besloot ik om te gaan kijken bij Sickmode en Mish. Een lekker setje, maar door de drukte was bewegen haast onmogelijk.

Ook bij Sparkz (Boombox) stond het goed vol, maar hier kon ik toch wel heerlijk klaplongen. Het was er zo gezellig dat ik – na het halen van een heerlijk proteïne ijsje –  ook maar even bleef plakken bij Gezellige Uptempo. In tijden niet zoveel gelachen, wat een hilarische dj-set. Nog nooit eerder zien draaien, maar ik heb me enorm goed vermaakt om al die grappige edits die voorbij kwamen. Een stel drollen op het podium en gratis roze koeken, wat wil je nog meer?

Zoveel keuze

Tegelijkertijd was ook Dual Damage bezig op de stage ernaast, dus daar ben ik ook even gaan kijken. Net als op vrijdag was het weer knallen, maar de verrassing was er wel van af. Na een lekker frietje even gaan kijken bij een andere aardappel, want op de nieuwe stage Uiltje stond freestyle koning Potato achter de draaitafels. Ik had geen idee wat ik hier kon verwachten, dus ik was dan ook verbaasd toen ik na zijn set ineens The Purge zag staan – maar dan onder zijn alias Møscardø.

Niet te geloven, hardtechno op Intents. Hate it or love it, maar ik vond het top.

Ik wou ook nog een stukje meepakken van Frontliner. Maar toen ik daar eenmaal was, zag ik dat Element al bijna aan de beurt was op de Fanaticz stage. Jammer dat ik maar één plaat heb kunnen horen van deze legend, maar aanwezigheid is belangrijker dan afwezigheid. Element was overigens echt top – en veel te kort. Mijn hoogtepunt was toch wel op de Mainstage, namelijk de epische b3b sloopsessie van Aversion, Adjuzt & Mutilator. Met stip de beste set van de dag!

Mijn energielevel was niet te stoppen, maar na Warface sloot ik de dag af bij de artiest waar ik grappig genoeg het festival ook mee ben begonnen. Want zoals ik eerder in mijn party report al zei, bij Rooler zit je altijd goed 😉

– klik hier voor mijn Intents Sunday minivlog –

Het was weer genieten geblazen

Ook dit jaar was Intents Festival weer legendarisch, een 20-jarig jubileum om nooit meer te vergeten.
Ik ben echt benieuwd hoe ze dit gaan overtreffen, maar dat gaat de organisatie vast en zeker weer lukken.
Op naar 31 mei, 1 juni en 2 juni 2024!

PS. Ik ben op 31 mei jarig. Groetjes.