Moeder Natuur was de laatste weken flink van slag. De regendruppels vlogen je om de oren en het werd niet veel beter. Ook in Oisterwijk was het kommer en kwel. De organisatie van Intents Festival wist zich geen raad met al het water, waardoor ze helaas moesten aankondigen dat een deel van de camping niet geschikt was om bezoekers te ontvangen.

Gelukkig toonde de hondstrouwe community empathie en flexibiliteit. Mede hierdoor is het afgelopen weekend toch nog gelukt om alle feestbeesten de tijd van hun leven te geven! Een groot compliment voor de organisatie, die ook nog eens coulant was voor bezoekers die niet meer kwamen kamperen.

Mijn eerste bezoek aan Intents was in 2014 en sindsdien heb ik geen enkele editie gemist. Ook in 2022 en 2023 was het genieten geblazen. Ik keek er dan ook enorm naar uit om er dit jaar weer bij te zijn, dit keer op zaterdag en zondag. Ik was de dag ervoor jarig, dus ik heb mijn verjaardag dan ook in stijl gevierd!

Zaterdag: moddervette beestenboel

Met mijn Nike Air Max uit het stenen tijdperk liep ik al vanaf het begin rond op het festivalterrein. Ik was toe aan een feestje, dus dan kun je er maar beter op tijd bij zijn. Ik had mezelf voorgenomen om niet naar de timetable te kijken en dat is in de eerste uren best goed gelukt.

Het thema dit jaar was Into The Wild en dat zag je overal op het terrein wel terug.

Het decor van de mainstage kwam bij mij over als een visualisatie van het tropische regenwoud, die vooral in de late uren goed tot zijn recht kwam. Maar ook op het terrein was de themathiek goed te zien.

Vlakbij de eettentjes stond er een opblaasolifant en ook liep er een animatieteam rond, verkleed in tropische outfits. Als Nederlander met Surinaams-Hindoestaanse roots vond ik het geweldig om te zien dat er een brassband rondliep.

Caribische carnaval vibes, en dat terwijl de zomer nog ver te zoeken was. Heerlijk.

Glibberig glijden op de glijbaan

Het zijn vaak van die kleinigheidjes die een glimlach op je gezicht toveren.

Ik weet niet wiens idee het was om een glijbaan op het festivalterrein te zetten, maar diegene verdient dikke promotie. Het kind in mij kwam naar boven en ik moest van die glijbaan af, terwijl het volle bak knallen was bij de Boombox.

De mannen van Faceless stonden hier de boel volledig af te breken. Toch wel mooi om te zien dat zulke opkomende artiesten zoveel publiek trekken. Lekker setje ook!

Ook bij de set van Yoshiko & Pinotello bij de Energetic stage puilde het helemaal uit. Leuk om te zien, zeker als je weet dat het voor beide artiesten hun debuut was op Intents Festival. Druk was het ook bij Aversion & Mutilator, de hosts van de Indoor Mainstage op de zaterdag.

Verder heb ik ook enorm genoten van Outsiders (Mainstage), Rooler (Mainstage), Lunakorpz (Energetic), Element (Fanaticz) en GPF (Outrageous). De zaterdag was modderig, gezellig en sfeervol!

Intents Festival

Zondag: voor ieder wat wils

Na zo’n heerlijke dag moest zondag natuurlijk ook één groot feest worden. Eindelijk met mijn korte broek op pad!

Ik was aanwezig met een driedubbele pet. Niet alleen als reporter, maar ook als cameraman voor mijn maatjes Hans Glock & RAMØN – allebei voor het eerst in de line-up. Ik mocht mee als backstage guest, waardoor ik mijn favoriete festival vanuit een ander perspectief heb gezien.

Ook als gast van een artiest is het genieten geblazen op Intents. Ik was nog nooit in de backstage geweest, maar ik keek mijn ogen uit in de Artist Village.

Van hardtechno tot aan de classics

Mijn reporter modus stond echter al aan, dus ging ik meteen door naar het festivalterrein. Het eerste wat ik hoorde was snoeiharde hardtechno vanuit de Indoor Mainstage. NZGUL was de boel aan het opwarmen, waarna Buren van de Brandweer het brandje kwamen blussen.

Ook billenschudmuziek stond op de planning, want bij Onbesuisd kon je helemaal loesoe gaan op de beats van Team Rush Hour en Freddy Moreira.

Maar ik kwam vooral om te beuken, iets wat ik dan ook goed heb kunnen doen bij de Fanaticz met Radical Redemption & DEEZL. Ook ben ik bij de Relive (hardstyle classics) geweest voor Frequencerz, want die gaan er helaas mee stoppen. Heerlijk sfeertje op deze stage, puur genieten!

Wilde taferelen en gezellige chaos

Het was tijd om mijn pet om te draaien, want bij de set van Hans Glock & RAMØN evolueerde deze Pokémon van een reporter naar een cameraman.

Trots om vanuit de camera te zien hoe zij de boel vakkundig hebben gesloopt, zeker omdat er weinig animo leek te zijn voor de artiesten die ervoor stonden.

Maar al vanaf het begin stond het tot aan de rand vol met feestbeesten die letterlijk ‘Into The Wild’ gingen. Het energielevel lag hoog, maar ik was nog lang niet moe.

Een persoonlijk hoogtepunt was dat ik het podium op mocht, aangezien ik een leuk plaatje heb gemaakt met RAMØN. Ook mijn eerste keer dus ‘on stage’ op Intents!

De gekte op de Onbesuisd stage was nog niet klaar, want na de snoeisessie van Hans Glock & RAMØN was het tijd voor de set van gladde paling (ja, met kleine letters). Holy guacamole, dit ging los!

Het stond tot aan ver buiten vol met feestbeesten die massaal waren afgekomen voor de glibberigste ADHD-dj van de hele line-up. Gloeiend heet.

Weekend recap!

Nog even flink op het gaspedaal

Tijdens de laatste uren van het festival ben ik letterlijk overal geweest. De enige volledige sets die ik heb meegemaakt, waren die van Mutilator en Paul Elstak (Mainstage). Het ging er stevig aan toe, maar daar kom ik natuurlijk ook voor.

Tijdens de set van Paul Elstak verscheen GPF ineens op het podium voor de meest opvallende collab van deze dag. Een flinke beuker, met Nederlandse vocalen van GLDY LX – ook wel bekend als Boogshe.

Een verrassende combinatie, die goed leek aan te slaan bij het publiek.

Na de eindshow was het helaas tijd om weer naar huis te gaan. Het waren twee fantastische dagen. Trots op de organisatie dat het ze – ondanks de regenval – wederom is gelukt om zo’n onvergetelijke editie neer te zetten.

Op naar 30 mei, 31 mei en 1 juni 2025!