Na twee jaar van afwezigheid was het afgelopen weekend eindelijk zo ver. Een nieuwe editie van Intents Festival, al jaren één van de populairste en grootste allround festivals waarbij de focus ligt op de hardere stijlen. Met 10 verschillende podia en meer dan 400 artiesten verdeeld over 3 dagen is het ook nog eens één van de grootste festivals van Nederland. Een volwaardige weekender, inclusief een camping met alle toeters en bellen. Lekker gaan to the max!

Voor mij persoonlijk is Intents Festival toch wel mijn favoriete feestje, niet alleen omdat het in Brabant is maar omdat ze mij elke keer weer weten te verbazen met indrukwekkende stages en unieke producties waar je u tegen zegt. Het is dan ook niet voor niets dat Intents Festival is uitgeroepen tot beste festival van Europa. Ik keek er dan ook naar uit om twee dagen lang helemaal uit mijn plaat te gaan en om jullie in mijn party report een indruk te geven van alle waardevolle gezelligheid.

Intents Festival 2022 Intents Festival 2022 Intents Festival 2022

Zaterdag 28 mei – Intents Festival Saturday

De adrenaline gierde al door mijn hele lichaam toen ik vanuit Breda de trein pakte naar Oisterwijk. De zon scheen volop en op het station stond het al vol met feestbeesten die dezelfde eindbestemming leken te hebben. Op station Oisterwijk stond de pendelbus al klaar en in nog geen half uur later stond ik met een biertje in mijn hand te genieten van de set van Mark With A K. Het thema dit jaar was Step Into The Game en dat was goed terug te zien op de mainstage. Van Pokéballs en bekende game quotes tot aan het logo van Nintendo, maar dan in de Intents-stijl. Het thema kwam niet alleen op de mainstage tot uiting, maar op het gehele festival zag ik catchy elementen terug die mij als gamer enorm wisten te prikkelen.

Er stonden zoveel toffe artiesten in de line-up dat ik niet bij elke set van het begin tot het einde heb gestaan, vandaar dat ik flink wat rondjes heb gelopen. Zo stond Potato op de Outrageous stage, helaas tegelijkertijd met Mark With A K. Hierdoor miste ik de set van Uncaged, die ik ook graag had willen zien. Een speciaal moment was toch wel de Delete Tribute, zeker gezien de emoties die er los kwamen in het publiek. Na deze bijzondere set verkaste ik naar de Boombox voor de set van Rogue Zero, toch wel een grote belofte op het gebied van (raw) hardstyle. De allerkleinste stage, maar qua sfeer was het hier inten(t)s genieten. Het siert de organisatie enorm dat ze ook een podium bieden aan opkomende helden.

De enige artiest van wie ik zijn set wel helemaal heb bijgewoond, was Outsiders. Heerlijk om te zien dat hij dit jaar op de mainstage stond, zeker aangezien ik gek ben op artiesten die niet in hokjes denken. Kippenvel to the max om iedereen mee te zien zingen op zijn remix van Kali met Django Wagner. Na zijn set was het tijd om wat te gaan eten, waar ook genoeg te kiezen was. Van frietjes en broodjes tot aan pizza en nacho’s – als vegetariër kon ik mijn geluk niet op. Aan inflatie geen gebrek, want ik was 4 muntjes kwijt voor een pita falafel. Voor € 17,50 (+ € 0,50 pinkosten) had je 5 muntjes, dus dat tikt wel aardig door in de kosten.

Intents Festival 2022 Intents Festival 2022 Intents Festival 2022

Na het eten besloot ik te gaan kijken bij de Fanaticz voor de set van The Purge en Adjuzt. Ook deze stage ademde het thema als geen ander, met herkenbare game quotes en vrolijke kleurtjes. Het zonnetje scheen nog steeds en het publiek ging heerlijk los op de rauwe klanken van dit energieke gelegenheidsduo. Ook de liveset van Unresolved was pure klasse, jammer dat het na een half uur alweer voorbij was. Dat mocht de pret niet drukken, want daarna was het tijd voor een uur lang klaplongen met Rooler. Één van de populairste artiesten van het moment en dat was te merken ook, want het stond stampensvol. Ook bij de mainstage was het niet te doen qua drukte. Ook het telefoonnetwerk had het zwaar, zelfs sms’jes kwamen niet aan. Lastig als je iedereen kwijt bent…

Helaas moest ik de eindshow aan me voorbij laten gaan, maar ik ging met een grote glimlach weer naar de pendelbus. Wat een heerlijke dag was dit!

Intents Festival 2022 Intents Festival 2022 Intents Festival 2022

Zondag 29 mei – Intents Festival Sunday

Na zo’n Super Saturday hoop je natuurlijk dat de zondag net zo leuk gaat worden. De line-up beloofde veel goeds, met onder andere een hosting van Sefa op de Dynamite Hardcore stage. Helaas waren de weersvoorspellingen wat minder gunstig, maar ook dat weerhield mij er niet van om met mijn blije bakkes weer naar Oisterwijk af te reizen. Na een vlotte reis met het OV stond ik al snel weer op het festivalterrein. Het leek een stuk rustiger dan zaterdag, maar de eerste feestbeesten stonden al lekker te stampen tijdens de set van Galactixx en Primeshock op de mainstage. De meesten leken van de camping af te komen, want ik zag behoorlijk wat brakke koppies – al zag ik er zelf ook uit alsof ik onder een vrachtwagen had gelegen. Goeie afterparty wel.

Als freestyle fanaat belandde ik weer bij Outrageous, waar de mannen van Lunaticz klaar stonden om het stokje over te nemen van PLN-B. Ik hoorde toffe platen voorbij komen, waaronder veel toffe bootlegs en mash-ups. Het werd ook steeds drukker op deze area. Helaas was het weer niet al te best, dus het leek me een strak plan om een overdekte stage te gaan opzoeken. Ik besloot naar de Boombox te gaan en daar kwam ik al snel tot de conclusie dat ik niet de enige was met dit idee, want het was proppen voor het vaderland tijdens de set van Nightcraft.

De Dynamite Hardcore tent was om de hoek en ook daar was het volle bak, waar Sefa al klaar stond om de boel op stelten te zetten. Niet in zijn eentje, want ook Dr. Peacock was van de partij. Eerst b2b met Sefa en daarna solo. Heerlijk om frenchcore classics te horen tijdens zijn early set en het werd alleen maar mooier toen ‘Papa Peacock’ op het podium verscheen. Een trotse vader, zo trots als een pauw op zijn toch wel legendarische zoon. Ik moet toegeven dat ik weinig platen kende, maar wat ik wel weet is dat ik los ben gegaan alsof het mijn laatste feestje was.

Intents Festival 2022 Intents Festival 2022 Intents Festival 2022

Na bijna twee uur frenchcore was ik toe aan variatie en dus belandde ik weer bij de Outrageous, waar Dr. Rude op dat moment bezig was met een knalset. Van jumpstyle classics tot aan nieuwe hitjes – deze eindbaas weet mij altijd weer te verrassen. Eerder op de dag was het hier nog niet zo heel druk, maar inmiddels was het ook hier aanschuiven. Daarna was het tijd voor Darkraver en Bass Chaserz, een knotsgekke combinatie van twee geniale dj’s waarbij je van tevoren al weet dat het een chaotische zooi gaat worden. Halverwege de set begon mijn maag weer te knorren, dus dat leek me een goed moment om wat te gaan eten en ook om mezelf weer een beetje op te laden voor de laatste uurtjes.

Die maakte ik mee bij de mainstage, want de line-up daar was om van te smullen. Als eerste twee live shows achter elkaar waar ik enorm naar uitkeek, namelijk die van Act of Rage en The Gang. Ik kon mijn lol niet op toen ik tijdens de set van The Gang de beroemde zin ‘EA Sports, it’s in the game’ voorbij hoorde komen. Het energielevel was hoog en dat was ook zo bij de set van Killshot vs. Bloodlust vs. Unresolved. De laatste set voor mij was Radical Redemption live, vooral omdat ik nieuwsgierig was naar zijn drone show. Hoewel het iets minder spectaculair was dan dat ik van tevoren had gehoopt, vond ik het tof om te zien hoe hij altijd weer weet te verrassen met innoverende elementen in zijn sets.

Intents Festival Intents Festival Intents Festival

Intents Festival 2022 was er eentje voor in de boeken. Een fantastisch en onvergetelijk weekend, eentje die zo leuk was dat ik volgend jaar zeker op de camping verblijf zodat ik dan hopelijk wel de eindshows kan meemaken. De organisatie heeft zichzelf weer weten te overtreffen met deze editie, zeker na het gemis van de edities uit 2020 en 2021. Op naar 2, 3 en 4 juni 2023!