Into The woods is één van de meest populaire feestjes van Amsterdam Dance Event. Op het mega grote terrein van de NDSM-werf weet Into The Woods de ultieme festivalsfeer neer te zetten. Met goede muziek, maar ook vol met andere activiteiten waardoor je nooit uitgekeken raakt.

Hoewel het al ver in oktober is schijnt de zon flink en hebben we het zeker getroffen met het weer deze vrijdag.
Na binnenkomst is het dan ook gelijk jas in de kluis, en tijd om het terrein te verkennen. En spoiler, je komt bijna tijd te kort om álles te verkennen.

De NDSM-werf staat helemaal vol met tenten, hutjes, (bijzondere) kunst, en feestende mensen in gewaagde outfits. Waar normaal het festival plaats vindt in het bos staat het voor ADE op de werf. Het is knap hoe ze de normaal zo industriële betonnen werf hebben omgetoverd in sfeervol psychedelisch bos. Bij de eerste blik die ik werp op het terrein vraag ik me af waar ik beland ben… Een grote zwevende octopus, vlammende vogels, een kleurrijke schiettent en een oorverdovende bass is het eerste wat bij binnenkomst opvalt.

Into The Woods ADE

Natuurlijk is er ook muziek

Met 9 stages is er aan muziek geen tekort. Tussen alle activiteiten, bezienswaardigheden en kleine spontane feestjes was er ook muziek natuurlijk. De line-up was ontzettend groot, en om van alles wat mee te krijgen was het flink aanpoten.
We beginnen met onze eerste dansjes in Het werftheater waar we binnenvielen tijdens de set van Elif. Een goede binnenkomer, de sfeer zat er goed in met een wat meer rustigere beat om in de sfeer te komen.
Maar er waren er nog 8 te gaan, en om de FOMO te bedwingen moesten we snel door om alles te bekijken. De Kathedraal, Harrie, Katrina, Vakwerk, Barn, Faya Faya en Sohaso x Noorderlicht en Bud x Treehouse waren nog te bezoeken.

Iedere stage heeft een eigen sfeer, van mellow tot knetterhard. Maar net waar je van houdt, maar er zal zeker iets tussen zitten waar je je helemaal op je plek voelt. Net zoals de rest van het terrein is er aan de aankleding van de stages ook zeker veel aandacht besteed. De lichtshows, de jungle die aan het plafond hangt, of de industriële sfeer in een keiharde techno tent.

Na uiteindelijk overal even binnen te zijn geweest zijn wij de rest van de avond blijven plakken in De Barn met sets van Skin on Skin en Kettamawaarvan de laatste heel de tent op zijn kop zette.
Heel eerlijk, niet overal, de Bud x Treehouse, een feesttent die 20 meter boven de grond hangt ging mij en mijn hoogtevrees net iets te ver. Ook Club Hutje Mutje met 40 dansende mensen met een plantje op hun hoofd was mij nét iets te vol.

Into The Woods

Ontspannen en Socializen

Mocht je even je voeten wat rust willen geven, even willen ontspannen of even socializen, dan is daar meer dan genoeg te doen voor.
Het terrein staat vol met activiteiten, plekjes om even te ontspannen, en plekken om wat te eten en te drinken te halen.
Zo kan je in de hottub, airhockey spelen, vintage shoppen, liggen in de hangmat of even in een bloedheet wijnvat zitten.
Of een watertje halen met een bijzonder smaakje bij de Aquabar.
Opwarmen bij het kampvuur was ook een optie. Gezien het weer en de hitte in de tenten van alle mensen die helemaal los gingen heb ik deze overgeslagen. Wel heb ik nog wat nieuwe vrienden gemaakt in de Trip Lift, een liftschacht midden op het terrein waar je kan genieten van een wilde lichtshow met je nieuwe maatjes.

Trip Lift

Hemelse food court

Zodra je de trap naar boven neemt op de werf is er een ontzettend grote area voor eten. Na de de halve marathon die we al gelopen hebben is het tijd om energie op te doen. Er staat van alles wat, en je kan het zo gek niet bedenken of je kan het krijgen. Het patatje atjar met kaassaus gaf me net dat zetje om door te lopen. Vergezeld door een kleinschalig podium met gangbare muziek is het heerlijk zitten daar.

Into The Woods is een hele ervaring

Into The Woods ADE is een hele ervaring. Er is zo ontzettend veel te doen dat je niet weet waar je moet beginnen. Het beste wat je kan doen is gewoon met de heerlijke flow meegaan. En blijven ontdekken, want ieder rondje dat je loopt is weer anders.
Het is een festival als geen ander. Lastig samen te vatten, omdat er zoveel te doen is. Het heeft van alles te bieden en je raakt nooit uitgekeken of uitgefeest. Toen de lichten aan gingen om 23:00 uur ging ik lichtelijk overprikkeld maar zeer voldaan weer naar huis.

Mocht je dit nou zelf eens willen ervaren, wat ik zeker aanraad, de tickets voor Into The Woods ADE 2023 zijn al in de verkoop!
Klik hier voor de tickets.