Voor wie nog nooit naar Into the Woods Festival is geweest, een korte omschrijving wat je hier allemaal kan verwachten. Een sprookjesachtige omgeving in combinatie met verrassende elementen en hidden gems. Waar de creativiteit op alle vlakken goed is terug te zien. Indrukwekkend opgebouwde stages die overlopen in de bosrijke omgeving van Amersfoort waar het festival zich afspeelt. Waar voor iedereen wel wat wils is qua muziek. Van stevige techno in het Beukenbos tot aan lekkere house en 90’s mix bij de BUD x Bosspot. En vanuit Faya Faya komen de hete beats van dancehall, funk en afrobeat je al tegemoet.

De beste tip die we je kunnen geven is dat je NIET met een vooropgezet plan naar Into the Woods Festival moet gaan, maar zodra je binnenstapt in het grote bos, je jezelf moet overgeven aan al het moois om je heen. En ook zeker niet bij de eerste de beste stage blijven hangen, want er is echt zoveel te ontdekken!

We zijn verdomme niet van suiker!

Wij kwamen einde middag binnen, vergezeld door een stevige regenbui waarvan we dachten de hele dag “last” te hebben. Maar deze weersvoorspelling weerhield ons niet om te gaan want zoals Into the Woods zelf ook altijd zegt “We zijn verdomme niet van suiker!!”. Dus waren we bepakt met regenjas en regenlaarzen en goede zin. Bij binnenkomst kregen we een bekerfiche, die je kon inleveren bij de bar. In ruil hiervoor kreeg je je eerste beker gratis en kon je daarna je gebruikte beker inleveren voor een schoon exemplaar wanneer je een drankje bestelde. Top geregeld, geen plastic bekers op de grond, dus bleef het bos mooi schoon. Lockers hadden we vooraf al geregeld, dus met een code die naar je gemaild was een dag van te voren, kon je jouw locker opzoeken en gebruiken.

[ux_gallery ids=”76763″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Into the Woods is meer dan alleen muziek

De regen hield op, de zon brak door en wij vervolgden de weg naar het terrein, de aankleding was weer als vanouds, bomen versierd met zintuigprikkelende lichtjes en we hoorden de beats ons tegemoet komen vanuit het bos. De vrolijke deunen vanuit de stages Stekplek en Into the Groove sleepten ons meteen mee in een super relaxte vibe. Na het halen van een paar drankjes (waar we overigens gedurende de dag geen 1x voor in de rij hebben hoeven staan, chapeau voor de organisatie!) vervolgden we onze weg richting de Takkenstage via het “lege bosbad”, waar nu de foodtrucks en één van de toiletpunten zich opgesteld hadden. Het ruime aanbod aan eten was verrukkelijk! O.a. pizza’s van Bombari, pannenkoeken van Den Potsenmaeker, Karma kebab (plantaardig), Kimchi kroketten van Funk Gilde en natuurlijk het welbekende frietje in een nieuw jasje van Piepermobiel. En als je even een dipje had, kon je een cafeïne kick halen bij Koffieshop August.

[ux_gallery ids=”76758″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

De sfeer was gemoedelijk

Eenmaal aangekomen bij de Takkenstage en onszelf verwend hadden met een prosecco, hebben we ons in de menigte gemengd en ons mee laten voeren op fijne techno. Even wat meer de stevigere tonen opzoeken tussen de hoge bomen. De sfeer was ook hier uitzonderlijk gemoedelijk en gezellig.

Ondertussen viel de avond in en zijn wij in de schemer verder gaan ronddwalen in het bos, de schiettent en photobooth kregen nog een bezoekje van ons. En we wilden ook graag de sauna in (jaja, sauna en hottub zijn op dit festival aanwezig) maar die was, zoals te verwachten, compleet volgeboekt. En dan verliezen we onszelf in de laserstralen van de wormhole die ons meetrekt richting het einde van het festival.

[ux_gallery ids=”76759″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Dan maar snel door naar BUD x Bosspot, waar wij ons qua muziek het meest in konden vinden. En ook de opzet van deze stage was te gek (het leek net alsof je in een arena stond en onderaan de treden van de tribune, daar stond de DJ zijn kunsten te vertonen). Dit was echt geweldig om te zien en gaf de hele djset een magisch gevoel. De afsluiter op deze stage kon ook echt niet beter, met dank aan DJ Boring (die zijn naam zeker geen eer aandoet).

[ux_gallery ids=”76753″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Tot volgend jaar!

En dan is het twaalf uur en wordt het stil in het bos. Wat een dag, wat hebben we hier naar uitgekeken en wat was het weer ongelooflijk fantastisch. Noteer volgend jaar in je agenda Into the Woods 2023. Zet 12 laptops klaar en schakel al je vrienden in en bemachtig tickets voor dit ontzettend fijne festival. En als je niet tot volgend jaar kan wachten, pak dan Into the Woods ADE mee. Zelfde geweldige concept, maar dan niet in het bos, maar op beton. Enjoy!

[ux_gallery ids=”76761″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Report Into the Woods 2018.

Report Into the Woods 2019.