Into the Woods 2019 – verdwalen in het sprookjesbos

Het is lastig om onze Into the Woods ervaring te beschrijven. Als we het dan toch gaan proberen, dan komt ‘een magische boswandeling’ het dichtst in de buurt. Wat zijn we verdwaald in het Sprookjesbos in Amersfoort. En laten we eerlijk zijn: op zo’n bijzondere plek is verdwalen lang zo erg nog niet. Hierbij Into The Woods 2019!

Ergens rond het middaguur arriveren we op het festivalterrein. We besluiten om het terrein eerst wat te verkennen. Het is overal gezellig druk en iedereen lijkt zin te hebben in een goed feestje. We lopen een rondje langs alle stages en blijven iets langer hangen bij de Takkenstage. De laaghangende zon, gecombineerd met een onophoudelijke stroom rook uit de machines en lekkere techno, geeft het geheel een mystieke sfeer. We gooien het hoofd naar achteren, de armen in de lucht en gieten het eerste biertje naar binnen. ITW is aan.

Into The Woods 2019 - bos met zon door de bomen
Into the Woods – Takkenstage

Onze eerste dansmoves vertonen we op de lekkere klanken die uit de boxen dreunen bij Noraj Cue. De kernwoorden: relaxed, vrolijk en met vlagen melodieus. Al dat dansen maakt hongerig, dus we besluiten de food court te verkennen. Dit gedeelte luistert naar de toepasselijke naam ‘Into the food’. Kunnen we waarderen. Wat we ook kunnen waarderen, is de grote variëteit aan food stands die we tegenkomen. We beginnen met een voorafje: een braadworst van Woest, die ze die dag daarvoor nog speciaal uit Duitsland hebben gehaald. Een flinke dot currysaus om het af te maken en we vervolgen onze weg opnieuw naar de dansvloer.

Allemaal food stands op een rij waar eten en drinken kan worden gehaald.
Into the Woods – Food court

Wederom naar de Takkenstage – jup, zo origineel zijn we – om even te kijken wat Olivier Weiter voor ons in petto heeft. Lekkere techno, maar niet lekker genoeg om lang te blijven, dus na een kwartiertje gaan we naar op naar de volgende. Bij Into The Groove luisteren we naar Project Pablo, een tot dan toe onbekende voor ons, maar inmiddels één van onze favorieten. We dansen de benen uit ons lijf. De tijd tikt snel voorbij.

Mensen die aan het dansen zijn op techno muziek op festival Into The Woods.
Into the Woods – Takkenstage
Een vrouw drinkt bier op een festival.
Into the Woods – Dyan geniet van een biertje

Even later maakt Pablo plaats voor Detroit Swindle. Wij hebben hen al eerder horen draaien en waren toen zeer onder de indruk, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Die verwachtingen maken ze meer dan waar. We worden verblijd met melodieuze, originele techno klanken, waarbij trompet en African Drums de boventoon voeren. Worden we heel blij van.

Voor nog wat extra energie vervolgen we onze weg nogmaals naar de foodcourt. We gaan voor friet met truffelsaus en een goedgevulde wrap met kip. Jum. Na wat uitbuik-tijd op een van de vele ligbedden – voor de professionele chillers onder ons is ITW een walhalla – gaan we naar de laatste stage van die avond: het Beukenbos. Het lijkt wel alsof we in de film Inception terecht zijn gekomen, want wat we daar aantreffen is een nieuwe wereld binnen het magische sprookjesbos. Overal felblauwe laserlichten, mensen die uit hun plaat gaan en snoeiharde techno. We dansen ons laatste restje energie eruit en vervolgen onze weg naar de uitgang.

Lichtobject in de kleur groen in de avond.

Laserlicht met mensen op de voorgrond.

Maar niet voordat we nog een laatste rondje over het terrein hebben gelopen, en dat is zo mogelijk nóg mooier is nadat de zon is ondergegaan. Wauw. Waar je ook kijkt, overal zie je bezienswaardigheden in de vorm van kunstobjecten, lichtspektakels en performers. We zijn onder de indruk. In de pendelbus terug naar Station Amersfoort zijn we het roerend met elkaar eens: volgend jaar gaan we weer. Oh en nog een suggestie voor de organisatie: mogen we volgende keer blijven slapen? Het OV dwong ons om het festival vroegtijdig te verlaten en dat was toch wel een domper. Verder niets dan lof voor Into The Woods 2019 hoor!

Neonlichten op een festival.
Into the Woods, tot volgend jaar!

We kijken reikhalzend uit naar de volgende Into the Woods, die komende maand tijdens ADE alweer op de planning staat! Klik hier voor het Facebook-event. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial