Afgelopen jaren heb ik heel wat festivals bezocht en daarom ga ik nu mijn top drie van favoriete festivals met jullie delen. Dit was nog best wel lastig kiezen aangezien er zoveel leuke feestjes zijn. Toch heb ik een keuze gemaakt, dus lees gauw mee naar mijn top drie festivals.

Tomorrowland

Als ik festival hoor denk ik meteen aan Tomorrowland. Ik denk dat bijna iedereen wel eens van Tomorrowland gehoord heeft. Het is een enorm populair festival in België en kaartjes zijn extreem gewild. Zo gewild, dat je jezelf echt gelukkig mag prijzen als je kaartjes kunt bemachtigen. Mij is het al drie keer gelukt maar elke keer was het weer ontzettend zenuwslopend! Het festival is op vrijdag, zaterdag en zondag twee weekenden in juli. 

Tomorrowland heeft ontzettend veel verschillende muziekstijlen. Zo is er house, EDM, techno, hardstyle en nog veel meer. Zelfs als je niet echt van deze muziekstijlen houdt kan ik nog aanraden om naar Tomorrowland te gaan. Het festival zelf is al een hele beleving op zich. Zo ben ik meer een techno dan een house liefhebber maar wanneer ik bij de main stage sta is de sfeer zo goed dat het eigenlijk niet uit maakt wat er precies wordt gedraaid. 

Wanneer je op de camping staat kan je op donderdag al naar de pre party toe die op de camping plaats vindt. Zowel op Tomorrowland als op de camping is aan elk detail gedacht. Alles is prachtig versierd en er is genoeg te doen. Om de echte Tomorrowland ervaring mee te maken zou ik aanraden om proberen camping tickets te bemachtigen. Op de camping staan is een hele ervaring op zich en ik vond het vooral leuk dat je op deze manier zoveel nieuwe mensen ontmoet. 

Kortom: Tomorrowland is zeker de moeite waard! 

Tomorrowland Favoriete festivals

Into the Woods

Afgelopen september ben ik voor het eerst naar Into The Woods geweest. Into the Woods is een tweedaags festival in Amersfoort. Ook dit festival is altijd snel uitverkocht dus wanneer je kaartjes wil moet je er snel bij zijn. De naam zegt het al, dit feestje vindt plaats in de bossen. Dit geeft een hele leuke sfeer. Ik vond de aankleding van dit festival ook erg leuk, alles stages hadden bijvoorbeeld toepasselijke namen. Zo had je de takkenstage en het beukenbos. Ook waren er overal schilderijen neergezet en andere kunstzinnige objecten. Dit maakte het specialer dan andere festivals. Het is lastig om Into The Woods te kunnen omschrijven, dit is echt een gevalletje van moet je bij zijn geweest. Dus ik zou zeggen, probeer kaartjes te scoren voor volgend jaar! 

Check hier ook ons report van Into the woods – ADE!

In to the woods

Oranjebloesem

Op Koningsdag vindt Oranjebloesem plaats. Dit jaar was het voor het eerst in het Olympisch Stadion en ik was hier bij. En verdient toch een plaats in mijn top 3 favoriete festivals.
Op de lange rijen na vond ik het een prachtige dag en daarom staat ook dit festival in mijn top drie. De line up was vorig jaar erg goed, denk aan namen zoals: Charlotte de Witte, Tom Trago, Sluwe Vos. Vooral Charlotte de Witte vond ik heel goed, ook al was het bomvol in de tent waar zij draaide. Hopelijk houden ze volgend jaar wat meer rekening met de drukte, ik ga in ieder geval sowieso weer!

Oranjebloesem

Dit was mijn eerste blog voor Festival Lovers, hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen wat zijn favoriete festivals zijn. Ik heb nog een heleboel feestjes op de planning staan dus jullie horen vast snel weer meer van mij! Wat is jouw favoriete festival? Liefs Jasmijn