Jungle Festival 2018 – Eindhovens eigen

jungle festival Eindhoven

Hier in Eindhoven, in het zonnige Zuiden, vind je alles wat je hartje begeert. Een semi leuk stadscentrum, goede restaurants, gezellige mensen (want dat is Eindhoven, keigezellig) en sfeer. Heel veel sfeer. Maar toch is er één ding waar wij Brabanders eigenlijk altijd voor naar de Randstad moesten. En dat zijn festivals. Tot vorig jaar. Want vorig jaar maakte Jungle Festival haar debuut. Dit jaar was Festival Lovers erbij, Femke doet verslag! 

Note van de redactie (Femke zelf dus): Jungle Festival vond plaats op 8 september, dat is afgelopen zaterdag voor de luiwammesen onder ons, en was ontzettend uitverkocht. Ps. Ik beloof plechtig dat ik tijdens Into The Woods mooiere foto’s zal maken ;).

Jungle festival eindhoven

Het terrein 

Als import Eindhovense is recreatieplas de IJzeren Man geen onbekend terrein. Hier zijn in het verleden vele gespijbelde college uurtjes doorgebracht. Flesje bier erbij, zakje chips, genieten maar. Vanuit het station in een kwartier te voet te bereiken (er waren dan ook geen pendelbussen), maar zelf liever lui dan moe, dus lekker op het fietsje. 

Deze plas, waar normaal gesproken kinderen vrolijk dartelen, was bij aankomst niet te herkennen. Een ingang rijkelijk versierd met de wildste decoraties: knuffels, planten, schaars geklede danseressen (want hé, je moet toch iets hebben om naar te kijken wanneer je in de rij staat). Dit verzachtte de pijn aanzienlijk, want snel ging die rij niet. 

Ook de rest van het terrein was helemaal in thema. En waar normaal less is more is, is hier het tegendeel wel bewezen. Aankleding on point, beste Jungle Festival. 

Totaal aantal bekenden tegengekomen: 3 

Munten 

Kijk. De IJzeren Man is niet gigantisch. Logisch dus dat er niet 26 plekken zijn om munten aan te schaffen. Wij kwamen rond 4 uur aankakken, we zijn vrouwen, je kent het, net als de rest van Eindhoven. Met andere woorden: we stonden een kwartier in de rij. Maar dat mocht de pret niet drukken, want spannende technodeuntjes dreunden intussen al in onze oren. Is zo’n klein terrein toch best handig! 

Totaal aantal bekenden tegengekomen: 7

Rewind Amsterdam

Met de indoor versie van dit feestje nog vers in het achterhoofd moesten we natuurlijk eerst een kijkje gaan nemen bij de stage van Rewind Amsterdam. En ook hier keken we onze ogen uit. Met de hits van toen in onze oren (zonder oordopjes, want die was ik vergeten, domme doos) genoten we van onze eerste biertjes. Overal waar je kijkt dansen mensen uitbundig, zie je de meest fashionable outfits (oke, toegegeven, vooral veel zwart en ook de panterprint rok is veelvuldig gespot) en zingen mensen mee met Usher, Beyonce en Nelly. 

jungle festival Eindhoven

Strategisch geplaatste verhogingen zorgden ervoor dat zelfs ik, met m’n magere 1.58 cm, nog wat van het podium te zien kreeg. 

Totaal aantal bekenden tegengekomen: 12 (tja, zo snel gaat dat in Eindje) 

Herrie met Gerrie

Ooit ontstaan om tijdens carnaval een alternatief te bieden, want niet iedereen zit tijdens die 4 doldwaze dagen (niet te verwarren met de kortingsdagen van de Bijenkorf) te wachten op hoempapa muziek, nu niet meer weg te denken uit de Eindhovense techno scene. 

Wanneer je je blik naar de hemel werpt, wat natuurlijk een graag geziene dancemove is in de techno, zie je verschoten stringetjes aan een waslijn hangen. 4 uur later waren ze nergens meer te bekennen. DJ’s als Lockar (ook een bekende) mochten ons verblijden met lekkere techhouse, disco en house nummertjes. 

Zet er nog een paar enthousiaste (en weer schaars geklede) danseressen bij, allebei met een biertje in de hand, en het feest is compleet. Af en toe dansen er wat wilde dieren door het publiek heen (no joke), wat zorgt voor een uitgelaten en gemoedelijke sfeer. 

Totaal aantal bekenden tegengekomen: 14 

Villa Ananas

Het terras, waar normaal gesproken de badmeester staat te fluiten dat je niet mag rennen, was deze dag omgebouwd tot een waar strand. Villa Ananas vermaakte ons met muziek van bijvoorbeeld Donna Summer, Jackson5 en ABBA. En let’s face it. Wie houdt er niet van. Deze stage was voor ons iets aan de drukke kant, waardoor we snel een plek opzochten waar we onze swingende konten wel konden keren. 

Totaal aantal bekenden tegengekomen: 18

RGB disco

Zeg nou zelf, meezingen met de foutste hits terwijl niemand je hoort, dat is toch een droom? Die droom wordt werkelijkheid bij de RGB disco. Bij de ingang krijg je een koptelefoon, waarna je uit drie kanalen kan kiezen. Of je nu houdt van snoeiharde techno of gewoon lekker mee wil blèren met K3 en Mariah Carey’s “All I Want For Christmas”, het kan hier allemaal. 

En wat voelt het verbroederend, samen dansen terwijl je allebei naar een ander kanaal luistert. Of juist naar vreemden seinen dat kanaal rood toch echt de beste is. Het mooiste van alles? Wanneer er een bekende meezinger wordt gedraaid even je koptelefoon afdoen en genieten van al dat valse keelgeluid wat iedereen bij elkaar weet te produceren. 

Voor mij de absolute favoriet van de avond! Foto zegt genoeg toch? 

Totaal aantal bekenden tegengekomen: 23

Jungle festival eindhoven RGB

Voer 

In de Jungle moet natuurlijk ook gegeten worden. Nu hielden mijn vriendin en ik het bij een liquid dinner (een biertje staat gelijk aan een bruine boterham met kaas, toch?) maar ik heb me laten vertellen dat er een prima aanbod aan foodtrucks was, met zelfs vegan opties. Ook zag ik vaag de  neonletters van Vietnamama voorbij komen op doortocht naar een volgende stage, en laat dat nu net mijn favoriete tentje zijn in Eindhovens leukste foodmarket! 

Uiteindelijk zijn we op de terugweg alsnog bij de snackbar belandt, maar hé, hoort erbij.

Conclusie Jungle Festival 

Of het nu de afstand was, de aankleding, mijn gezelschap, de muziek, de biertjes, of de vele bekenden die ik tegenkwam, Jungle Festival was met recht het leukste feestje van het jaar (tot nu toe). Van de aankleding tot aan het personeel bij de bar en de DJ’s, alles wat tot in de puntjes verzorgd. Mag ik volgend jaar weer? 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial