Zondag 3 maart was het weer zover: Karnaval Festival! Voor mij het eerste festival van het jaar en een event waar ik altijd weer naar uitkijk. Ik heb namelijk niet zoveel met carnavalsmuziek, ténzij het met een harde beat wordt gemixt. Met flink wat spierpijn door mijn hele lijf (zegt genoeg denk ik…) doe ik verslag van de zondag van Karnaval Festival 2019.

Praktische weetjes over Karnaval Festival

Karnaval festival vindt elk jaar in Moergestel plaats tijdens carnaval. Je kunt losgaan op zowel de zaterdag als de zondag van carnaval, maar je moet er snel bij zijn met tickets kopen, want het was dit jaar uitverkocht.

Het festival is, zoals de organisatie omschrijft, een feest vol Brabantse gezelligheid, vrolijkheid en gekkigheid. Daar ben ik het volledig mee eens! Het is geen gevalletje ‘zak eens lekker door’ maar ‘stamp eens lekker door’. Er komt trouwens niet alleen publiek met een zachte G op af, er waren zelfs enkele Duitsers en Belgen te bekennen.

Het terrein is goed bereikbaar met eigen vervoer, al is het wel een stukkie lopen vanaf de parkeerplaats, maar dat is een mooie warming-up voor de rest van de dag! Met de pendelbus vanaf Oisterwijk of één van de tientallen partybussen stop je vrijwel direct voor de deur (voor de luilakken).

Op zondag begint het feest pas om 14:30 uur, dus je kunt mooi even uitslapen zodat je er tegenaan (of van tevoren al de kroeg in) kunt. Het festival duurt zondags maar tot 21:30 uur, dus mocht je daarna nog de kroeg in willen rollen, dan kan dat natuurlijk altijd nog!

Stamp eens lekker door🎉

Met de warming-up mixen van Karnaval Festival waren we al helemaal in de stemming. Eenmaal op het terrein konden we direct munten kopen en een kluisje huren, hier was meer dan genoeg ruimte voor, ideaal!

We huppelden als eerste naar de outdoor mainstage (het is écht een festival dus) voor Sound Rush & Da Tweekaz. Wat een geluk hadden we met het weer: het was ondanks de voorspellingen vrijwel de hele dag droog en de temperatuur was prima. Gelukkig was er ook een warme dranken bar 😉

Rond Hollandse etenstijd gingen ook wij maar even eten, zodat we op tijd in de Outrageous vs Dynamite tent konden gaan staan voor Sefa. Wat eten betreft was er aardig wat keus (ik werd heel blij van de pita falafel en mijn frietje ketchup) en je kon lekker even warm binnen eten.

Snel even naar de wc, die waren er ook meer dan genoeg (inclusief wc papier, ook fijn) en hup naar Sefa: wat een held! Natuurlijk kwamen de klassiekers als zijn ‘Wat zullen we drinken’ en ‘Get it Crackin’ remix en ‘Nothing like the oldschool’ voorbij.

Verder konden we genieten van artiesten als B-front, D-sturb vs Warface, Radical Redemption en Partyraiser. Natuurlijk konden ook Paul Elstak en Mental Theo niet ontbreken: altijd goed! En vanwege carnaval waren ook Zanger Kafke (mét rij voor de deur) en Snollebollekes van de partij in de indoor stages als de Flügel feesttent, Boombox en Theekransje.

Kortom: het was weer volle bak genieten, met flink wat spierpijn als aandenken maar dat hebben we ervoor over. De pre-registratie voor Karnaval Festival 2020 is alweer geopend en dat hebben wij natuurlijk direct gedaan 😉