Kiesgrube Open Air: closing zomer 2018

“Vol verwachting klopt ons hart”. Nee het is geen sinterklaasliedje dat in de auto opstaat richting Duitsland, maar Kiesgrube. Dit festival stond al lang op ons verlanglijstje. Op zondag 3 september is het eindelijk zover met de Kiesgrube Open Air closing party van 2018.

Wat is Kiesgrube?

Kiesgrube is een open air party in Neuss, tussen de Duitse steden Oberhausen en Düsseldorf. Vanuit Nijmegen is het iets meer dan een uur rijden. Gelukkig schijnt de zon en is de temperatuur met 26° zeer aangenaam. Deze omstandigheden heb je ook nodig, want je weet nooit zeker of het festival Kiesgrube buiten doorgaat. Vroeger ging het alleen door bij echt lekker weer. Tegenwoordig hebben ze (ergens anders) een overdekte locatie, zodat festivallovers niet teleurgesteld huiswaarts hoeven te keren.

Deurbeleid

Bij Kiesgrube Open Air hanteren ze een strikt deurbeleid. Het is toch een beetje een zien en gezien worden feest, waarbij niet iedereen zomaar naar binnenkomt. Dat merken wij helaas bij aankomst. Eén van onze alternatieve vrienden, die normaal meer naar Psy feesten gaat, wordt helaas niet binnengelaten. Er is geen discussie met de uitsmijter mogelijk en hij krijgt het geld van de in de voorgekochte kaart terug. Wij twijfelen nog even wat we moeten doen, maar besluit toch met ze naar binnen te gaan (en laten onze vriend die besluit in goed overleg, om de stad in te gaan en zo zijn zondag te vermaken).

Fraaie aankleding

Bij binnenkomst zijn wij allen verrast door het mooie aankleding. Het terrein is gevuld met lekker wit strandzand. Voeg daar leuke tentjes, parasols, zitjes van pallets en mooie gekleurde aankleding aan toe en je hebt het idee dat je op een mooi beach feest in Ibiza staat. Helaas zijn de prijzen ook meer van het Ibiza gehalte en niet zoals we normaal gesproken in Duitsland gewend zijn.

Strandgevoel en zonnige taferelen

Het aanbod aan drank en eten is gelukkig meer dan voldoende en ze schenken hier diverse lekkere wijn uit de fles. Het meeste van de drank wordt helaas wel verkocht in glas. Dat maakt het dat ik vandaag niet mijn schoenen uittrek om lekker in het zand te dansen. Dat was toch eigenlijk wel erg mooi geweest op deze locatie.

Closing van de vakantie

Vandaag op Kiesgrube Open Air staan grote dj’s op de tijdlijn: Fabio Florido, Benny Rodrigues, Pan Pot en Richie Hawtin als afsluiter. Fabio hebben we helaas moeten missen. Wij beginnen onze middag met de fijne housy tunes van Benny. Heerlijk om met vrienden in het zonnetje en zijn fijne set deze zondag te beginnen. Voor onszelf is het de laatste dag van de vakantie en dit lijkt nu al een mooie afsluiter te gaan worden. De dj’s staan midden op het terrein. Naar buiten toe is behoorlijk veel dansruimte en staan er verschillende dranktentjes. Aan de randen gaat het zand over in gras en zijn er verhogingen waar het heerlijk chillen is op zitzakken met zicht op de dansende menigte.

Chille zondagse zomervibes

Heel erg groot is het terrein niet en dat wordt merkbaar gedurende de avond nadert. Het terrein loopt al behoorlijk vol en de wachtrij bij de toiletten is behoorlijk. Nu met Pan Pot achter dj tafels wordt het ook vooraan wel heel erg dringen en is er eigenlijk geen dansruimte meer voor het podium. Iets meer naar buiten is er nog wel voldoende lucht, maar daar is de muziek eigenlijk net iets te zacht om er echt lekker goed in te komen. Pan Pot weet de menigte heerlijk te vermaken en we zien bij veel mensen een grote glimlach op het gezicht. Iedereen staat lekker heen en weer te bewegen en bij de bekende nummers, die af en toe voorbijkomen, gaan de handen omhoog.

Zelf ben ik al vaker bij een setje van Pan Pot geweest. Deze set stelde mij eigenlijk een beetje teleur, omdat het wat rustig was voor mij persoonlijk. Later zat ik te denken waarom. Eigenlijk is het ook logisch, want dit is een zondagsmiddagfeest dat is natuurlijk anders dan wanneer je de dj diep in de nacht ergens in club aantreft. Mijn vriendin, die wel van iets rustigere muziek houdt dan mijn stevige techno, was zeer blij met het optreden.

Richie is closing the door

Als laatste staat Richie Hawtin op het draaischema. Het begint inmiddels al donker te worden en het terrein wordt fantastisch gekleurd verlicht. De sfeer komt er ook nog beter in tijdens de  stevigere beats van Richie. Om 22.00 uur wordt deze closing party afgesloten met vuurwerk en gejuich. Al met al was het een zeer geslaagd de dag en we gaan volgend jaar zullen we zeker nog een keer terugkomen.

Met dank aan festivallover Ewart van der Putten voor het report.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial