Is het buiten-festivalsseizoen al over?⁩
Nee, het buiten-festivalseizoen is nog niet helemaal over maar bij Kiesgrube in Duisburg, Duitsland wel.
Afgelopen zondag was daar de  “Out of this World” closing party 2019. Duisburg ligt op een uurtje rijden vanaf de grens dus voor Festival Lovers uit het Oosten van het land net zo ver als een feestje in Amsterdam of Rotterdam.

Kiesgrube, een bijzondere locatie

Kiesgrube is, met name, een outdoorevent met de mogelijkheid om naar binnen te gaan bij slecht weer. Gelukkig was het afgelopen weekend top weer met 24° en zon. Er kon dus lekker buiten in het zonnetje gefeest worden.
Vorig jaar waren wij ook bij de closing party maar die was toen nog op een andere locatie. Daar kon je niet naar binnenkom als het slecht weer was.
De nieuwe locatie ligt op een industrieterrein maar in een mooi gedeelte dat ze “Villapark Duisburg” noemen. De nieuwe locatie is ruimer dan de vorige en er zijn meer verschillende ruimtes. Het hoofdpodium dat staat op het terras en is prettig ingedeeld.
Je kunt 360° rond om de dj dansen en er zijn verschillende hoogtes.
Dit maakt het aantrekkelijk om over het publiek heen te kijken. 

Dansen & kijken

Rondkijken is hier een feestje voor het oog. Er zijn veel mooie mensen die aandacht hebben besteed aan hun uiterlijk.
Iets wat wel past bij Kiesgrube want er is een beleid dat ze bezoekers, ook al hebben die een kaartje in de voorverkoop gekocht, toch kunnen weigeren wanneer men de bezoeker niet vind passen in de sfeer die bij dit feest hoort.
Wij mochten met z’n 6-en allemaal naar binnen! 😀
Naast de mooie mensen is ook de aankleding prachtig. Overal vind je kleurige planten, parasols en fijne plekjes. Hier is het dus niet alleen dansen om te genieten maar ook heerlijk rondlopen en kijken naar alle kunstzinnige uitingen.

Meer dan 15u dansen op een zondag…

Het feest begon al 12 uur en duurde buiten tot 1.30u ‘s nachts… voor diegene die dan nog niet klaar zijn kunnen nog doordansen tot diep in maandagochtend tijdens de afterparty. 
Er was een prettige line-up met onder andere Pan-Pot, Samuel Deep, Michel de Hey en Luciano.
Deze zondag wilden we ons niet te veel met de dj’s bezighouden en hebben we vooral fijne plekjes gezocht. Eerst lekker in de zon gestaan,…. en damn wat was dat lekker dansen en kletsen.
Later zijn we bij Pan-Pot in de Papidouxtent geweest om af te sluiten in de chique villa met Jesse Calosso. Naast het dansen kun je er ook heerlijk in goede luxe stoelen loungen of op strandstoelen met de voeten in het zand vertoeven.
Het aanbod aan eten en drank is meer dan prima en de organisatie het voor wat betreft garderobe, hoeveelheid bars en toiletten (gratis maar zonder wc papier) is meer dan prima op orde.  

Alles perfect?

Is er dan geen puntje van kritiek? Ja doch,…. de prijzen voor de dranken zijn, zeker voor Duitse standaarden aan de hoge kant.
Op zich niet erg want je krijgt er ook wel een mooi en goed georganiseerd festival voor terug. Mijn punt is dat op de flesjes statiegeld zit,…. dat waardeer ik eigenlijk alleen maar want daardoor blijven er overal minder flesjes achter. Tenminste dat zou het idee moeten zijn.
Helaas heb ik na 3 verschillende keren hier geweest te zijn gemerkt dat het vooral een extra verdienmodel is van de organisatie.
Vaak krijg je het bonnetje dat je nodig hebt om een euro per flesje terug te krijgen niet bij je bestelling en dan is je flesje niets meer waard maar je hebt er wel voor betaald.
Daarnaast is de aparte inwissel-bar niet altijd open of was er zelfs geen geld meer om terug te geven. Je ziet dan ook dat veel bezoekers de moeite niet nemen om de flesjes in te leveren. Jammer van de lege flessen overal en de extra uitgegeven euro’s van de klanten. 

Aanrader?

Ik vind van wel.
Kiesgrube heeft een goede sfeer, mooie locatie en weer een net iets ander publiek dan in NL maken het tot een verrassend leuk feest.
Verder bij de bar dus een beetje opletten en neem vooral contact geld mee want de Duitsers zijn nog steeds een beetje moeilijk met pinnen.
Buiten het terrein kun je trouwens dichtbij gratis parkeren. Wij hebben er overnacht in een camper voor we op maandagochtend weer terug naar Nijmegen zijn gereden maar er zijn er ook die gewoon in de auto ff een dutje doen voor terug te rijden.

Tjuuuus, bis nächstes Jahr.

Meer van Kiesgrube? Bekijk mijn YouTube kanaal!