Elk jaar eindigt Awakenings met de Awakenings New Year Specials. Op 30 en 31 december en 1 januari draaien top-DJ’s van over de hele wereld in de thuishonk van Awakenings: de Gashouder. Maandag 30 december 2019 was Festivallovers aanwezig. Wil je weten wat je gemist hebt en zeker weten dat je er in 2020 bij wil zijn? Read on!

Line-up Awakenings New Year Specials

Af en toe hoor je mensen over de techno-scène zeggen dat er zo weinig goede vrouwelijke DJ’s zijn. Aan de line-up van deze nacht zie je dat niet: van de 6 geprogrammeerde acts zijn er 3 vrouw. De nacht start met Joyhauser, gevolgd door de Sluwe Vos (live), ANNA, Chris Liebing, Amelie Lens en als afsluiter draait Rebekah. Een veelbelovende line-up die het tempo hoog kan houden en de beats door de Gashouder heen kan beuken.

DJ ANNA in de Gashouder
ANNA in de Gashouder

Terug naar de Gashouder

Tijdens ADE brachten we ook al verslag uit van Awakenings in de Gashouder. Mocht je daar nog iets van teruglezen, check dan het report van de Drumcode night of Joseph Capriati invites. De Gashouder (ook bekend als Westergasfabriek) is een rond gebouw waar vroeger (je raadt het nooit) gas werd opgeslagen. Tijdens Awakenings is de Gashouder voorzien van de kenmerkende mega-discobal aan het plafond en de aankleding van de stage door middel van verschillende lampen.

Aankleding, sfeer en eten

Mijn maatje en ik arriveren tegen 1 uur bij de Gashouder. We zijn met de auto naar Amsterdam gekomen en parkeren deze makkelijk in de buurt bij Qpark. De vorige keren kwam ik met het OV en dat is ook heel goed te doen. Eenmaal binnen doen we onze jassen in de kluis en scoren we muntjes. De beat zit er al goed in dankzij De Sluwe Vos, een DJ afkomstig uit ons eigen land (Deventer). Awakenings richt de Gashouder handig in met 2 bars, 1 cocktailbar, 2 toiletruimtes, 2 rookruimtes en een chill area waar je eten kan kopen.

Ik was helemaal in mijn nopjes toen mijn maatje meldde dat er veganistisch eten aangeboden werd. Daar maak je mij heel blij mee, want als veganist ben ik gauw aangewezen op een patatje op een gemiddeld feest. Ik deed mij heerlijk tegoed aan een linzenburger, maar er waren ook pita’s met jackfruit en hummus. De rest van het aanbod was vegetarisch, waarbij een vette kroket wel gemist werd door mijn partner in crime van vannacht. Sowieso werkt Awakenings meer aan duurzaamheid: sinds een tijdje werken ze met ‘statiegeld’ op bekers en flesjes. Deze ‘koop’ je met een speciale token of met je vorige beker of fles. Dat scheelt ontzettend veel troep op de vloer, al bleven we naarmate de nacht vorderde wel vaker plakken aan de lolly- en ijsstokjes op de grond.

Tijd voor techno!

Aankleding, drinken en eten is allemaal bijzaak: we komen voor de muziek! Mijn favoriete DJ’s zijn ANNA en Amelie Lens, waardoor ik deze nacht niet aan mijn neus voorbij kon laten gaan. Het is maar liefst de 4e keer dit jaar dat ik ANNA live meemaak. Haar plaat ‘Forever Ravers’ is dit jaar echt mijn lievelingsplaat en die komt gelukkig ook aan bod. Chris Liebing zet net even iets harder aan in zijn 2 uur durende set. Daarbij komt ook de lasershow op de discobal tevoorschijn. Damn, want een heerlijke effecten levert dat op!

Chris Liebing

Er verschijnt een big smile op mijn gezicht als Amelie Lens begint met draaien. Ze heeft er zin in en dat mogen we weten ook! Ze beukt de platen erdoorheen en houdt het tempo hoog. Rebekah pakt die draad vlot over in haar afsluitende set.

Fireworks!

Door de enorme energie van Amelie taaien we voldaan af en gaan via de kluis terug naar de parkeergarage. Niet vergeten om je bekers in te leveren voor de recycle token die je daarvoor terug krijgt. Altijd handig voor het volgende feestje! Wat een heerlijke afsluiting van het jaar, waarin ik net begon met schrijven voor Festivallovers en dat in 2020 hopelijk nog vaak kan doen.

Op de planning: Awakenings Easter Specials

Ook zo’n feest in de Gashouder meemaken? De Easter Specials zijn al gepland én de kaarten daarvoor gaan snel, dus trommel je vrienden op en plan gauw! Check de website van Awakenings voor de verschillende line-ups en het kopen van kaarten.