KNTXT 2019 – De beste techno van Antwerpen

KNTXT

Met mijn grote liefde voor de hardere stijlen sta ik toch overal voor open en houd ik van nieuwe dingen proberen en dat is zeker gelukt!
In mijn stad Antwerpen werd KNTXT voor de tweede keer in het Sportpaleis gehouden op zaterdag 16 november. Charlotte de Witte, verkozen als beste Belgische DJ en DE techno queen, speelde een 3 uur durende set.
De technofeesten KNTXT en gelijknamige radioprogramma zijn opgezet door Charlotte de Witte zelf. Onder deze naam heeft ze afgelopen jaar ook haar eigen label gelanceerd. 

Voor mij is techno een geheel ander straatje, maar ik was erg nieuwsgierig en het heeft mijn verwachtingen overtroffen. 

Wat een binnenkomst! 

Rond elf uur stonden we voor de deuren van het Sportpaleis met een beetje haast, want om half twaalf begon Charlotte de Witte met haar veelbelovende set. Gelukkig stond er bijna geen rij en konden we direct door naar binnen. Wat ik me nog kon herinneren van het Sportpaleis was dat het een doolhof is, na verschillende deuren ingelopen te zijn hadden we eindelijk de kluisjes gevonden. Snel de spullen erin en tijd om te dansen!

Eenmaal de zaal binnen was Chris Liebing nog zijn laatste nummers aan het draaien. Zijn industrial sound (ook wel ‘schranz’ genoemd), ik moest er even aan wennen maar even later begon ik er van te houden! Boven op de tribune heb je prachtig overzicht over de hele zaal. De stage leek simpel, maar oh zo gaaf! Een groot scherm, verschillende bars met lichten en lasers die bij elke drop zoveel nieuwe dingen konden, weer de andere kant op bewogen en zo de zaal steeds veranderden. Het gebruik van het scherm voegde erg veel toe, want de DJ’s waren vaak op het display te zien. 100 punten voor deze show, alle lof naar ID&T! 

Charlotte de Witte begon aan haar set en je merkte meteen dat ze erg geliefd is in België. We waren van de tribune naar beneden gegaan waar de hele vloer echt lekker stond te dansen. Iedereen voelde haar harde technobeats, echt genieten vond ik dat. Hoe alle festivalgangers op hun eigen manier stonden te dansen gaf zo’n toffe sfeer onderling! Het geluid is super goed in het Sportpaleis en dat maakte de muziekbeleving alleen nog maar beter. 

Drankjes & dansjes op KNTXT!

Van dansen krijg je dorst, dus het was tijd voor een pintje (dat is Belgisch voor biertje 😜)!
Het Sportpaleis is cashless gegaan en bij elke bar kun je met je pinpas betalen of van tevoren een Cashless Card aankopen en deze opwaarderen. Het nadeel hiervan is dat de wachtrijen bij de bars steeds erg lang was, want het afrekenen verliep niet erg vlot. Er was genoeg keus kwa drankjes zowel met en als zonder alcohol. Ook waren er genoeg eetmogelijkheden en zelf heb ik genoten van een goede hotdog!  

Hotdog

Marcel Dettmann en Ben Klock gaan niet meer vaak samen on stage, maar brachten naar KNTXT Back-2-Back set. Veel bezoekers gingen volgens mij al weg na de set van de techno queen Charlotte, want de zaal was ineens een stuk leger. Dax J sloot de avond af, een naam die ik ook kende als ‘techno virgin’. Hij eindigde met een energieke set vol toffe sounds die mijn eerste technonacht tot een geweldig einde bracht. 

Charlotte’s keiharde techno vond ik echt geweldig! 😍 Techno met een echte opbouw en een harde drop hebben toch wel mijn voorkeur. Ik heb heerlijk staan te dansen wat voor mij het belangrijkste is op een festival. Mijn ‘muziek-mind’ is zeker verbreed en techno, wat ik normaal eigenlijk nooit luisterde, staat nu zeker in mijn playlists!

Van al mijn bezochte festivals maak ik kleine recap’s en dus ook van KNTXT. Wil jij de vette lichtshow zien, de sfeer van de avond beleven of mij gekke dansjes zien doen? Kijk dan mijn recap hieronder!  

Wil je ook een keer een feestje van KNTXT meepakken? KNTXT organiseert met regelmaat vette feesten. Houdt de Facebookpagina in de gaten om er geen te missen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial