Festivals – It never gets old, but we are. 

Komm schon Alter – 18 mei gaat de geschiedenis in als de opening van mijn festivalzomer ’24. En waar kan je beter de zomer van 2024 openen, dan op het 24+ feest komm schon Alter? Het motto is vandaag: No kids on the dancefloor. En dat vind ik stiekem mooi en confronterend tegelijk. Ik ben gewoon geen jonkie meer. Na het uitblazen van 37 kaarsjes in april is 2024 het jaar dat ik mij eindelijk heb uitgeschreven voor de Young Capital nieuwsbrief. En dat ik het bezoeken van een 24+ feest als meer dan positief heb ervaren. Maar heel eerlijk gezegd had ik ook niet anders verwacht van de organisatie die o.a. ook verantwoordelijk is voor: Georgies Wuntergarten, De Zon Festival en Lago Lago

Cashless betalen in de zon bij komm schon Alter

We trapten het zonnige festijn in de Amsterdamse Tuinen van West af met een heerlijke koude Steltz, die we konden betalen met pin. Over een goed begin van de zomer gesproken. Want met pin betalen betekent: geen onzin aankopen aan het einde om je muntjes op te maken. 

komm schon Alter Festival

komm schon Alter line-up highlights 

De line-up was mooi gevarieerd, ons must see lijstje denk ik iets minder: Miss Melera, Einmusik, Dominik Eulberg, Fritz Kalkbrenner, Nastia en hopelijk een stukje Oliver Weiter. Oh en natuurlijk de master of the wheels of steel.  

Dit lijstje betekent dat onze stappentellers vooral rond de main flinke activiteit registreerden. Met hier en daar een tripje richting een andere stage. Drie noemenswaardige highlights: 

  • Dj Jean draaide vanuit een oude caravan, oftewel de Kiosk stage. Hoe kun je nou niet, al is het maar even, gaan kijken als de master of the wheels of steel draait? Toch? Of schrijf ik nu iets heel boomer-achtigs? 
  • Nastia op de Hammar Hangar stage. Haar Boiler Room set heeft hier thuis geregeld door de speakers geknald. Mooi om haar nu in het eggie op een stage te zien vlammen. 
  • Golden hour bij de main! Das war ein sehr schöner Moment op Das Festival, zoals ze zichzelf ook wel noemen. 

Club Leider Nicht

Ik verlaat het terrein van komm schon Alter wel met enige fomo. Het plan was om even flink los te gaan bij Flathead Energy in Club Leider Nicht, de German-themed dark-techno stage. Of nou ja stage, zeg maar gerust ruige miniclub. Met een continue rij voor de deur om naar binnen te mogen, had ik de stage graag willen afvinken. Maar helaas, het perfecte golden hour moment met Miss Melera op de main gooide roet in het eten. Geldige reden vind ik zelf. En zo heb ik ook meteen een geldige reden om volgend jaar weer te gaan. Want die club staat er vaker en ik vanaf nu ook. 

komm schon Alter 2024

Het concept en vervoer

Terugkijkend op een prachtdag bij komm schon Alter: het 24+ concept is mooi, maar uiteraard niet de hoofdreden om te gaan. Die was, voor mij in ieder geval, dat ik al jaren veel goede verhalen hoor. Maar eerlijk is eerlijk, de leeftijdsgrens zorgt wel voor een fijn gevarieerd publiek. Van jonge (want 24 is ook gewoon jong) tot oude ravers.

Verder hadden wij een Uber heen en terug gepakt, maar ik zag flink wat pendelbussen en ik las dat een ritje richting het station slechts 2 euro kostte. Relaxed! Hopelijk blijft het nieuwe kabinet van deze prijs wel af.