Koningsdag vieren deden wij op “Het Kralingse Bos Festival”

Het is al weer even geleden: Koningsdag. Eindelijk was het zover; het outdoor festivalseizoen werd voor ons geopend en we kozen voor Het Kralingse Bos Festival! Op een dag als deze is er enorm veel keus. Uiteindelijk hebben mijn vrienden en ik voor het Kralingse Bos festival gekozen, omdat we gewoonweg dit festival nog niet eerder hebben bezocht. Dit deden wij samen met ongeveer 18.000 anderen…

Wat ik wel even kwijt wil, is dat ik dit festival met mijn vrienden heb bezocht en helaas zonder mijn moeder. Jullie zullen denken: “moeder”???? Ja, mijn moeder en ik (Marieper) doen heel veel samen, zo ook festivals bezoeken. Maar ze heeft een goed excuus, want ze zit in Spanje! Ons eerste festival samen zal pas in juni zijn, als mijn examens achter de rug zijn.

Wat vind ik leuk aan Festivals?

Ik vind het heel chill als er verschillende muziekstijlen zijn. Ik hou het meest van HipHop en R&B, maar Nederlandse muziek en op z’n tijd een beetje techno vind ik ook top. Dit was er allemaal! Rotterdam is voor mij niet ver van huis en was daarom lekker makkelijk te bezoeken.

Het Kralingse Bos festival is een van de grootste koningsdagfestivals van de stad Rotterdam. Met zes podia en een super line-up kan je je hart hier ophalen. De genres variëren van techno tot hiphop. Artiesten zoals Len Faki, Ben Sims, Henrik Schwartz, Octave One, Bizzey, Trobi en Chick Flix staan op het programma en zijn in de loop naar het festival natuurlijk nog aangevuld.

Het allergrootste pluspunt vind ik dat het overdag plaatsvindt. Ik ben er altijd wel voor in om de late uurtjes op te zoeken, maar als ik op een ‘normale tijd’ in bed lig, kan ik hier ook intens van genieten!

Ondanks alle klachten op het internet die zijn ontstaan door de enorme drukte en dus lange wachttijden voor eten en drinken, heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad! Of ik er volgend jaar weer ben, weet ik nog niet. Er zijn zoveel festivals op Koningsdag….

Strandopening is next, dat is de enige dag die ik me gun tijdens het leren voor mijn examens.

See you there?! Perle

Koningsdag Koningsdag Koningsdag

 

 

Geplande festivals:
– Kralingse Bos
– Strandopening
– Flying Dutch
– Woo Hah (als ik dan niet op vakantie ben)
– Amsterdam Open Air
– Solar