Koningsdag vieren op Oranjebloesem!

Oranjebloesem Festival bord bloemen

Afgelopen weekend, 27 april 2019, was ik te gast bij Oranjebloesem Festival. Dit Koningsdag festival vond dit jaar voor de eerste keer plaats in het Olympisch stadion in Amsterdam, voorheen was dit festival altijd op Blijburg aan Zee, wat nu onder verbouwing ligt. Hoe ik het festival heb ervaren, lees je in dit artikel!

Paars & duurzaam

Oranjebloesem noemt zichzelf het alternatief op Koningsdag, wat ik ook wel erg vind kloppen. Oranjebloesem heeft namelijk niet dezelfde uitstraling als de meeste Koningsdag festivals. Om te beginnen: het festival heeft niet alleen oranje als themakleur, maar ook paars! Je kon daarom ook paarse merchandise kopen op Oranjebloesem Festival, waardoor je lekker kon opvallen in de menigte. Ook was Oranjebloesem een duurzaam festival. Bij binnenkomst kreeg je een statiegeld muntje, die je bij de bar in kon ruilen voor een plastic beker. Als je deze beker weer inleverde bij de bar, kreeg je weer een nieuw bekertje of een bekertje kopen voor een half muntje. Het voordeel daarvan was dat er veel minder vuilnis op de grond lag, en als je je bekertje kwijt was geraakt, kon je een beetje afval van de grond pakken om deze weer opnieuw in te leveren! Zo ruimde het festival zichzelf op. Persoonlijk vond ik dit veel handiger dan andere festivals waar ze hard-cups gebruiken, die je dan ook nog eens moet kopen voor een behoorlijke prijs.

Oranjebloesem Onder het vuur

Line-up: Oranjebloesem

Het koningsdag festival Oranjebloesem had vijf stages, waarvan drie met verschillende soorten techno, een met LIVE optredens en een met sfeermakende muziek (hosted by Desperados). De stages hadden elk hun eigen naam: Onder het vuur, Op het plein, In het stadion, Langs de Kade en De Arena. De meeste mensen die ik sprak, waren voor Charlotte de Witte gekomen, die bij de overdekte tent van ‘Onder Het Vuur’ draaide. Helaas was er niet genoeg plek in de tent, en heb ik zelf de set van een afstandje moeten bijwonen. Ook Dj’s als Tom Trago, De Sluwe Vos en I Hate Models draaide op Oranjebloesem. De line-up was daarom echt geweldig! De volledige line-up kan je terugvinden in het facebook evenement.

Oranjebloesem Festival Olympisch stadion

Het Olympisch Stadion, Amsterdam

Zoals vele van jullie misschien al wisten, was het Olympisch stadion al een tijdje niet gebruikt voor festivals op Koningsdag. Jammer, vond ik dat, omdat dit toch een goed bereikbare en fijne locatie is om te dansen. Toen ik hoorde dat Oranjebloesem deze locatie zou overnemen, was ik verkocht! Ik wilde namelijk super graag nog een keer dansen in het stadion. Er was op Oranjebloesem een grote stage ‘In het Stadion’. Je kon via vele kanten dit stadion in. Rondom het Stadion waren ook nog 4 stages. Terugkijkend op het festival, vond ik de locatie nog steeds super fijn, ook al was het enorm druk op het terrein. Hopelijk is het volgend jaar iets minder druk, want wij van Festival Lovers zijn er zeker weer bij!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial