Meer dan 40 organisaties sluiten zich aan bij kort geding van ID&T

kort geding ID&T

Aankomende vrijdag zal het kort geding van ID&T voorkomen. Organisatoren van grote evenementen in Nederland als F1 Grand Prix Zandvoort, DGTL en Don’t Let Daddy Know voegen zich als mede-eisers bij het kort geding, dat is aangespannen tegen de overheid.

Na aanleiding van de nieuwe aangekondigde maatregelen van afgelopen vrijdag heeft ID&T bekend gemaakt een kortgeding te gaan aanspannen tegen de Nederlandse staat. Vandaag maakt ID&T bekend dat er meer dan 40 andere partijen zich hebben aangesloten als mede-eisers.

Twee weken geleden maakte de overheid bekend dat de meeste restricties voor evenementen, culturele instellingen, publiek en professionele sport competities opgeheven zouden worden. Afgelopen vrijdag kwamen zij daar op terug na het aantal oplopende besmettingen.
Er kwam een nieuw pakket aan maatregelen dat zeker van kracht is tot 13 augustus. Deze nieuwe maatregelen houden onder meer in dat tot die tijd alle bezoekers een vaste zitplek moeten hebben, en is het aantal bezoekers wat naar binnen mag ook flink wordt teruggeschroefd.
Dit heeft tot gevolg dat er veel evenementen geen doorgang kunnen vinden.

ID&T en de aangesloten partijen zijn het dan ook niet eens met deze beslissing waarin evenementen zonder vaste zitplaats geband worden. Zij zien het besluit als incorrect en onzorgvuldig voorbereid.
De voorbereidingen waren in volle gang (zo stonden er duizenden vacatures open) om er een fantastische zomer van te maken.
Dat dit na een zeer onduidelijke periode met veel onzekerheid weer afgelast word is dit de zoveelste klap die de branche moet incasseren.
Op vrijdag 16 juli zal het kort geding voorkomen. Hierin zal het verzoek worden behandeld om de evenementen door te kunnen laten gaan.

Ritty van Straal, CEO van ID&T: “We zijn overweldigd door de support dat we hebben ontvangen van onze bezoekers, artiesten en partners in de afgelopen dagen. Het feit dat zo veel partijen in de branche ons bijstaan reflecteren exact wat de impact is op de volledige evenementen industrie”

Fieldlab

In de afgelopen periode is er veel onderzoek gedaan naar het veilig organiseren van grootschalige evenementen door Fieldlab Events. Onder andere ID&T heeft hier aan meegewerkt, en kwamen tot de conclusie dat deze veilig georganiseerd kunnen worden zonder de anderhalve meter maatregel te hanteren zolang er wordt gewerkt volgens de zorgvuldige opgestelde richtlijnen. Ook de overheid ging mee in dit advies.

Joop Soree, CEO van The Event Warehouwse, organisator van één van de grootste pop festivals van Nederland: “Wij sluiten ons aan bij ID&T en het aankomedne kort geding vanwege de enorme (financiële) consequenties door het gebrek aan duidelijkheid. We moeten duidelijkheid krijgen waar wij, en de evenementen industrie, staan.”

De aangesloten partijen zijn: 24-uurs Solexrace, 4PM Entertainment, A Venue Events, Absolutely Fresh, Apenkooi, Apex Event Productions, BeetjeDansen Events, BZB, Chasing the Hihat, De Wijze Uil, E&A, Elevations Events, Feestfabriek, First Vision, HockeyLoverz, Intents Events, Life Over Future, Minority Events, Nomads, One of the Guys, Par-T, Paaspop, Rebirth Events, Rotterdam Dance Parade, Sensation Events, Sportvibes, Thuishaven Events, Toffler, Trees of Live, UDC, and ZeeZout.

Aankomende vrijdag zal er meer duidelijkheid komen na het kort geding van ID&T.

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer Festival Nieuws!

11 reacties op “Meer dan 40 organisaties sluiten zich aan bij kort geding van ID&T

   • Videre zegt:

    Dit is natuurlijk een kansloze missie. Overmacht. Hoe vervelend het ook is, er staat niet voor niets een pot van bijna 300 miljoen klaar. De kans dat de pandemie roet in het eten zou gaan gooien is altijd aanwezig geweest.

 1. Martine zegt:

  Zó blij met zo veel steun !!! Nu hopen dat de overheid zich even keihard axhter zijn oortje gaat krabben !! Ik al 40 plusser loop op me tandvlees. Ik trek dit niet langer en hoop echt met héél me hart en ziel dat jullie gaan bereiken dat we eindelijk weer een keer mogen genieten van het leven. Ipv domme koe werken en verder geen vreugde meer hebben

 2. Vanessa zegt:

  Yes yes komaan stop die zever ,anders zal het nooit meer terug komen ,en de evenementen zijn de mooiste tijd in iemands jonge leven ,laat hun dit niet afnemen ❤️

 3. Vanessa zegt:

  Yes yes komaan stop die zever ,anders zal het nooit meer terug komen ,en de evenementen zijn de mooiste tijd in iemands jonge leven ,laat hun dit niet afnemen ❤️Ik kan dit nie eens plaatsen blijkbaar

 4. Pieter van Dalen zegt:

  Veel succes en wijsheid toegewenst en we gaan elkaar snel weer dansend op een grasveld of in een tent begroeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial