La Rêve, Thuishaven

Wat is een betere manier om je (voorjaars-)vakantie te beginnen dan een technofeestje bezoeken? Precies, die is er niet. Afgelopen weekend, op 15 februari, waren wij daarom te vinden in Amsterdam op het terrein van Thuishaven. Hier stond de eerste editie van La Rêve Winterfestival op het programma. Thuishaven staat vooral bekend om alle leuke zomerfestivalletjes die ze in de weekenden organiseren, maar gelukkig voor de mensen met een winterdip was het terrein deze winter de uitvalsbasis voor de organisatie van La Rêve.

LA REVE

Rond 15.30 uur arriveerden we op locatie, konden we de auto aan de overkant gratis parkeren en waren we dankzij de korte rij in een mum van tijd binnen. Het feestje was zo’n 2,5 uur bezig en dus al in volle gang. Voordat we daadwerkelijk konden gaan dansen, moesten eerst de benodigde dingen worden geregeld; een kluisje en munten. De rijen van de kluisjes en munten leken lang maar het was gelukkig binnen no time geregeld. Altijd fijn als je niet lang hoeft te wachten… Tijd om te dansen!

LA REVE

Er waren vier stages, waarvan wij er drie hebben bezocht. Deze hadden de namen de Kas, de Loods en het Circus. Ze waren precies zoals je zou verwachten (vanwege de namen) en waren erg sfeervol aangekleed, maar elke stage had ook echt haar eigen karakter. Het publiek was overwegend wat ouder in leeftijd dan gemiddeld, maar zowel jong als oud voelde zich hier welkom. Bovendien was er voor ieder wat wils. Had je net iets te hard gedanst en had je behoefte aan wat rust? Dan ging je buiten even lekker relaxen aan de picknicktafels of bij het kampvuur en wat kletsen met wat medebezoekers. Er waren zelfs mogelijkheden om je te laten masseren.. Dat is pas genieten! De line up nodigde echter toch uit om vooral lekker te gaan dansen.
Naar onze mening was de Kas het leukst; er was hier net iets meer ruimte om te dansen en het design van die stage sprak ons het meest aan. Zelf vinden wij dat dit filmpje (aftermovie) een mooi beeld schetst van de sfeer, maar oordeel zelf maar…

Na een paar intensieve uurtjes was het even tijd om te relaxen en wat te gaan eten. Het aanbod was gevarieerd. Onze keuze was gevallen op een pizza die wij dan ook op een rustig plekje hebben genuttigd. Na wat krachtvoer konden we er weer tegenaan en gingen we naar de Loods waar Konstantin Sibold en even later VNTM live zouden gaan draaien. Deze twee wilden wij graag zien en wat waren ze weer goed! In de Loods was op de bovenverdieping een grote ruimte waar je lekker kon zitten, maar wel nog kon genieten van de goede platen die beneden werd gedraaid. Wij vinden het belangrijk om soms ook even je rust te pakken zodat je de rest van de dag lekker door kan blijven dansen😉.

LA REVE

Het einde was in zicht en we gingen huiswaarts. Nog voor de drukte verlieten we het terrein en waren we vrij snel weer lekker thuis. Onze allereerste ervaring met La Rêve en het Thuishaven terrein was verrassend positief en we zullen dan ook zeker vaker terugkeren!

Ons report is mede mogelijk gemaakt door Rate The Rave en Festival Lovers.

 

RATE THE RAVE