Oh Lakedance, wat was je mooi. Hola! Mijn naam is Maud en samen met mijn mede Festival Lover Femke mocht ik deze maand namens Festival Lovers naar Lakedance 2018. En wat een dag was dat. In deze blog blikken we terug op een geslaagde eerste editie en vertellen we jullie meer over Lakedance in het algemeen, de organisatie, de aankleding, de muziek en wat ons is bijgebleven. Voor een nog duidelijker beeld van hoe de dag eruit heeft gezien kun je de vlogs van zowel mij als Femke bekijken, deze zal ik linken onderaan deze blog! But first, let’s get into Lakedance!

Wat is Lakedance?

Lakedance is een jaarlijks terugkerend evenement van First Vision en werd voor het eerst georganiseerd in 2005. Sinds 2007 kent het festival twee edities per jaar, beide in de zomer. Ook dit jaar kun je weer op 2 momenten genieten van ruim 40 artiesten op 6 verschillende stages. De eerste editie van dit jaar, welke wij bezochten, vond plaats op zaterdag 9 juni. Mocht je na het lezen van dit blog ontzettend enthousiast zijn geworden dan kun je nog steeds tickets kopen voor de tweede editie van dit jaar op 11 augustus.

When the party starts

Oké, terug naar 9 juni. Onze dag begon meteen goed, zodra ik de gordijnen opende werd ik helemaal gelukkig bij het zien van de zon en een helderblauw lucht. Het eerste voorteken van een top dag. Voor mij was de rit naar Aquabest Eindhoven, waar Lakedance wordt georganiseerd, niet zo lang. Na 15 minuten met de auto had ik nog een lichte wandeling van 20 minuten voor de boeg. Maar door de zon en de vrolijke sfeer van alle andere festivalgangers vond ik dit helemaal geen probleem.

Voor Femke was de rit iets korter. Als local kon ze binnen 25 minuten fietsen bij Aquabest komen. Het zoeken naar onze ingang was het enige minpuntje van de dag. Nadat we meerdere malen doorverwezen werden naar de verkeerde ingang kwamen we via de VIP-entree aan op het VIP-deck. Hier had je een fantastisch uitzicht over de Mainstage en waande ik me een echte VIP.

Rondje van de zaak

We besloten om na het halen van ons eerste drankje een rondje te lopen over het terrein, langs de verschillende stages. Wat mij vooral opviel was dat er echt een duidelijk thema naar voren kwam: zomers met een camping tintje. De Main was gebouwd als een oud volkswagen busje (you know, die hipster busjes) en ook de Heimwee stage was volledig in de camping sferen compleet met foute caravan, mini-disco en Jody Bernal. Op het terrein was zelfs een mini-markt te vinden waar je verschillende producten van lokale bedrijven kon kopen.

De stages

Deze editie van Lakedance kende 6 verschillende stages. Op de Mainstage kwamen de beste progressieve house platen voorbij, gedraaid door enkele wereldsterren van zowel internationale artiesten als artiesten van eigen bodem. Zo hebben we kunnen dansen op sets van Blasterjaxx, Ummet Ozcan, Dannic, Jay Hardway en The Him! Helemaal tegenover de Main, aan de andere kant van het water, vond je de Defected Stage. Deze Londense dj’s komen elk jaar met een top line up gevuld met Ibiza house tracks.
 
Wij genoten vooral van de mensen die zo heerlijk opgingen in de muziek met hun fantastische festival dansjes (check de vlogs!) dat het bijna leek alsof ze niet eens doorhadden dat er mensen om hen heen stonden. Naast de Defected vond je ‘Winterpark’. Een aantal woorden die deze stage het best beschrijven zijn: Confetti & opblaaskrokodillen. Een ware feesttent met sets van onder andere Paul Elstak en de Lievelings Dj’s van je Zusje. Deze stage hebben we het minst bezocht, puur omdat de Main en Heimwee onze voorkeur kregen.
 

Heimwee naar de 00’s?

De Heimwee stage dit jaar was nieuw. Zoals de naam al doet vermoeden werden er op de Heimwee stage een aantal heerlijke guilty pleasures gedraaid. Femke en ik keken het meeste uit naar Jody Bernal en we hadden geluk! Toevallig bestond zijn hit single ‘Que si Que no’ die dag precies 18 jaar en mochten we dit samen met hem en de rest van het publiek vieren. De laatste twee stages waren ‘This is music’ en het Bavaria feestcafe, maar deze hebben we helaas niet bezocht maar ook deze zagen er van een afstandje heel erg tof uit. Naast verschillende stages was er ook genoeg entertainment aanwezig. Zo kon je levensgroot bierpongen, je voeten laten afkoelen op de waterschommel (#doitforthegram) en kon je mee filosoferen met andere festivalbezoekers op de ‘before i die..’ muur.

Maar er moet ook gegeten worden!

Wat mij persoonlijk ook heel erg heeft verrast was het aanbod aan eten en drinken. Op de meeste festivals kom je niet verder dan bier wijn en mix en de oh zo bekende vette hap, maar op Lakedance had je echt veel keus! Natuurlijk was ook de vette hap aanwezig, maar voor de health freaks onder ons (ehum) kon je zelfs fruit krijgen of je eigen salade samen laten stellen. Ook qua drank was er veel aanbod. Zo stonden er hier en daar een aantal gin & tonic barren en was er een heus wijn café aanwezig op het terrein.

De eindshow

Ook al was de dag echt top, de avond is toch echt een moment wat mij voor altijd bij zal blijven. Vanaf het moment dat de laatste headliner op de Main, Ummet Ozcan, zijn set begon tot aan de eindshow was zo perfect. Medewerkers van Lakedance deelde lichtgevende staven uit in het publiek, de muziek en de graphics die erbij gebruikt werden en mijn uitzicht vanaf het VIP-deck, alles viel perfect samen. Ik kan me heel levendig herinneren dat ik mezelf even geknepen heb en dat ik me oprecht heel gelukkig voelde op dat moment. Het ultieme festivalgevoel! Ook de eindshow was geweldig. Niet alleen vanaf de Main werd er vuurwerk de lucht in geschoten, maar ook vanaf het water gingen er verschillende mooie creaties de lucht in.

Dus, moet je naar Lakedance?

Al met al was Lakedance een dag om echt nooit meer te vergeten en ben ik ook oprecht aan het overwegen om 11 augustus ook de tweede editie te bezoeken. Vanaf het moment van binnenkomst tot aan het moment dat ik weer de auto in stapte naar huis heb ik het naar mijn zin gehad en dat ultieme festival gevoel wil ik zeker nog een keer beleven. De vlog van Maud kun je hier bekijken, en ook de vlog van Femke vind je hier! 

* Een groot deel van de foto’s in dit bericht zijn afkomstig van de organisatie van Lakedance!