Ken je dat gevoel wanneer je zo blij en zo gelukkig bent dat je wel kunt schreeuwen? Ja, nou, dat heb ik dus op Lakedance. Vorig jaar maakte ik voor de eerste keer kennis met dit fantastische festival, en ook bij Lakedance 2019 was ik zeker weer van de partij! Vandaag neem ik jullie mee terug naar afgelopen zaterdag 10 augustus en ga ik proberen om in een paar woorden uit te leggen waarom ik vindt dat iedereen een keer naar Lakedance zou moeten gaan. 

Het zomerse festival van het zuiden

De eerste editie van Lakedance werdt georganiseerd in 2005 bij Beachclub Sunrise, toen nog heel kleinschalig. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de grootste festivals van ons land met bijna 40.000 bezoekers per jaar! Vanaf 2007 kun je zelfs twee keer per jaar naar Lakedance, beter dan dat wordt het niet als je het mij vraagt. 

Ondanks de groei voelt Lakedance nog steeds als een ons kent ons feest, en dat is iets wat mij altijd zo aantrekt aan een festival. Ondanks het feit dat je met duizenden andere op het festival terrein bent, heb je nooit het idee dat je verdrinkt in de massa. Er heerst een hele gemoedelijke sfeer waarin iedereen gewoon wil genieten van de muziek en de zon terwijl ze rustig een biertje achter over slaan. En dat vind ik prachtig. 

Lakedance

Line-up 

Artiesten als Hardwell, Afrojack, Fedde le Grand, Don Diablo en Steve Angelo hebben al plaatsgenomen achter de decks van de MainStage en elk jaar opnieuw weet de organisatie de line-up weer naar behoren in te vullen. Zo ook op de lakedance 2019. Dit jaar was de grote headliner op de main ‘Showtek’. Zij sloot heel feestelijk de dag af met een mix van house, EDM en zelfs hardstyle. Naast de main stage bestaan er nog 4 andere area’s met verschillende soorten muziek:

  1. Heimwee: Foute hitjes, hitjes van toen etc. 
  2. This = music: Techno
  3. Winterpark: Feest/ kroeg muziek, hardstyle etc
  4. Defected: Techno

Location, location, location

Lakedance vind plaats op het strand van Aquabest. De locatie is makkelijk te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Je moet wel een stukje lopen voordat je bij de entree bent maar dit valt heel erg mee. Bij binnenkomst kijk je meteen uit over het strand en het water waardoor dat zomerse festival gevoel nog even extra versterkt wordt. En mocht dat nog niet genoeg zijn, voor een nog wat versterker zomer gevoel heeft de organisatie een lading palmbomen het terrein op gehaald. 

Mijn dag op Lakedance 2019

Aangezien wij via de persingang naar binnen mochten kwam we uit op het VIP-deck dat uitkeek over de mainstage. Deze was super luxe! Je krijgt duidelijk waar voor je geld als je een vip ticket koopt. Je hoeft niet pers naar de bar te lopen om drank te bestellen omdat er serveersters rondlopen. Bedrijven konden een sta tafel reserveren, de muur was gedecoreerd met champagne flessen en er werd goed in de gaten gehouden dat er geen niet vip-gasten zomaar het deck op konden komen. Vanuit het vip-deck liepen we richting onze eerste stop van de dag: Winterpark. Mijn vriend wilde heel graag naar Chris Deluxe, bekend van zijn optredens bij SlamFM. Aankomen bij Winterpark was net alsof je je favoriete stamkroeg binnenkomt. Hele gemoedelijke sfeer, geen geduw, geen getrek en boven alles: lekkere muziek. 

Vervolgens was Defected aan de beurt. Mijn vriend en ik zijn niet perse techno liefhebbers maar we wilden elke area een gelijke kans geven. En zowel Defected als This=music bevielen ons eigenlijk heel erg goed! De muziek is een kwestie van wennen, maar ook hier waren de mensen weer ontzettend aardig en hing er een super fijne sfeer. Of we nu de hele dag naar een techno feest kunnen gaan, dat niet. Maar het was leuk om onze tenen even in het water te steken wat betreft Techno.

Verspreid over het terrein vind je verschillende area’s en stands die niks te maken hebben met muziek. Zo kun je bijvoorbeeld Cocktails en Gin Tonics halen, kleding kopen in een kleine pop- up store en is er een grote variatie aan eten. Qua activiteiten is er op Lakedance ook van alles te beleven. Mijn favoriet waren de zwanenbootjes waarmee je het water op kon. Niet dat ik het zelf durfde, maar het was ontzettend grappig om andere bezoekers tekeer te zien gaan op het water.

Lakedance 2019

Mijn absolute hoogtepunt van de dag was het optreden van een van mijn favoriete Dj duo’s: Matisse & Sadko. Hier was ik al de hele dag naar aan het uitkijken en ze hebben mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. Ik heb van begin tot eind niet stilgestaan en kon oprecht genieten van elk nummer dat gedraaid werd. Ik was daarom ook heel verdrietig toen de set afgelopen was, maar werd getroost door het feit dat het optreden van Showtek niet ver weg meer was. Het optreden van Showtek en de eindshow gingen naadloos in elkaar over. Ik heb mijn ogen namelijk geen moment van het podium kunnen houden. Vuurwerk, lichtshows, danseressen. Alles was aanwezig. Ze hebben ook dit jaar weer ontzettend veel moeite in de eindshow gestoken en dat kwam heel duidelijk naar voren.

Conclusie

Op het moment dat ik op de achterbank stapte van onze auto richting huis ben ik volledig knock-out gegaan. Ik had zo’n ontzettend leuke dag gehad en had zoveel gedanst dat ik vanaf het terrein tot aan onze oprit alleen maar kon slapen. Lakedance is echt het ideale feest voor iedereen die de vrijheid wil van een grootschalig festival, maar de gezelligheid van een stamcafé. Door de verschillende stages en de afwisselende muziekstijlen is het een toegankelijk festival voor een vrij breed publiek. Trust me je gaat er echt geen spijt van krijgen als je gaat. Wacht daarom niet langer en zet alvast de 2020 edities van mei en augustus in je agenda! 

Voor een sfeervideo van de hele dag op de Lakedance 2019 kun je op mijn youtube kanaal bekijken!