Lakedance is inmiddels al 3 jaar een vaste stop op mijn festival agenda en deze editie van 12 mei 2023 mocht dus ook zeker niet ontbreken. Met een vaste locatie op het strand van Aquabest voelt het elk jaar weer als een soort mini-vakantie, met gelukkig ook vrijwel elk jaar de zon en een heerlijke temperatuur. En als dat je nog niet genoeg overtuigd heeft: check dan zeker even de line-up die elk jaar weer gevuld is met de beste artiesten uit de dance, trance, techno en house scene.

Voor ons ligt het strand van Aquabest niet ver van huis, slechts 20 minuutjes met de auto gevolgd door een korte wandeling en je staat al bij de hoofdingang. Aangezien het echt fantastisch weer was besloten we om eerst op het gemak het terrein te verkennen dat dit jaar anders ingedeeld was dan normaal. Onze eerste stop: een speciaalbiertje bij de area van brouwerij het Uiltje. Een gezellige en compacte stage waar je heerlijke speciaalbiertjes van het Uiltje kunt drinken en geniet van een zomerse gezellige sfeer. De perfecte start van een dag die alleen maar beter en beter zou worden.

Winterpark op Lakedance

Lakedance Après-ski bij Winterpark

Nadat we onze biertjes van het Uiltje op hadden gedronken liepen we door naar de Winterpark stage. Deze had in tegenstelling tot vorig jaar van plek gewisseld met de This=House stage, maar was daarom zeker niet minder gezellig. Ondanks de temperatuur stap je bij Winterpark recht de après-ski in, compleet met bijpassende feest muziek. Als extra toevoeging kon je dit jaar, geheel in het thema van de après-ski, shotjes halen bij de Winterpark shotjes bar. Ik heb de schnaps dit jaar overgeslagen, maar genoot toch zeker van deze korte wintersportvakantie. Hoogtepunt van de dag bij Winterpark was voor ons toch wel echt de Partysquad: meezing nummertjes zijn natuurlijk altijd een hit.

Waan je op Ibiza bij This=House & Heimwee

Na een korte wintersportvakantie was het tijd voor de volgende stop: This=House. In deze area waande je jezelf volledig in de Ibiza sferen. De stage en het plafond van tent waren ingericht met verschillende soorten planten, Boho lampen en mandjes, alsof je een exclusieve beach club binnenliep. Wellicht niet helemaal mijn smaak in muziek, maar vanwege de onbezonnen sfeer, Boho decor en het mooie weer kwam ik er toch redelijk goed in.

Een stage die ik tot nu toe elk jaar gelukkig terug zie komen bij Lakedance is Heimwee. Hier draaien ze de hele dag de beste danshitjes waarop je heerlijk kunt dansen. Deze area is, naast de main, bij uitstek de place to be om met een drankje in je hand, aan de rand van het water, de hele dag rond te hangen. Dit jaar hadden ze de Zanzibar-bar toegevoegd aan de Heimwee area: een soort tiki bar met dakterras dat volledig aansloot op de beachclub sfeer van Heimwee.

[ux_gallery ids=”78922,78921,78920,78919,78918,78925,78926″ style=”none” type=”grid” grid=”2″ col_spacing=”xsmall”]

Lakedance Mainstage met een techno tussenstop

Voordat we eindelijk een kijkje gingen nemen bij de main, kon een korte techno tussenstop zeker niet ontbreken aan onze route. Ook Kletskoek is een area die ik tot nu toe elk jaar terug zie komen op het festival. Deze koepelvormige tent is in mijn ogen dé definitie van een techno/rave bunker en is daarmee een stage die je zeker niet over mag slaan tijdens een dagje Lakedance.

Na Kletskoek was het dan eindelijk zo ver: de mainstage. Het decor van de mainstage is een van de dingen waar ik elk jaar stiekem heel erg naar uitkijk, en ook dit jaar stelde deze zeker niet teleur. Ik weet dat je festivals niet met elkaar moet vergelijken, maar bij de main van Lakedance krijg ik toch altijd een soort ‘klein Tomorrowland‘ gevoel. Wat top is natuurlijk!

Voor mij was de mainstage dit jaar de plek waar ik het meest te vinden zou zijn. Met name vanwege Sick Individuals, Dub Vision en afsluiter van de avond: Bassjackers. Daarnaast waren er ook Dj’s waar ik nog niet eerder van gehoord had, maar die 100% in de smaak vielen. Iets waar mijn mond ook elk jaar van open valt, is natuurlijk de eindshow van Lakedance. Het vuurwerk in combinatie met de lichtshow en fantastische muziek maken dit voor mij een van de betere eindshows om naar te kijken.

Lakedance eindshow vuurwerk

Eten, drinken, feesten en genieten

Al met al is Lakedance echt een van de leukste festivals die ons land rijk is. De locatie aan het strand van Aquabest geven het festival een relaxte sfeer waarbij je niet alleen van goede muziek kunt genieten, maar tussen de sets door ook kunt ontspannen. Zo vind je verspreid over het terrein terrassen, lounges, een food area met voldoende aanbod, een cocktailbar, frozen cocktails en zelfs een echte wijn bar met terras.

Voor de volledige VIP-ervaring kun je op Lakedance ook een VIP of Business arrangement aanschaffen. De VIP-area van Lakedance is echt een van de betere die ik ooit gezien heb. Het is een complete all-in ervaring waarbij je niet eens naar de bar hoeft te lopen om een drankje te krijgen, maar deze gewoon aan je eigen VIP tafel kunt bestellen. Verder is deze verhoogde area net als de This=House stage volledig aangekleed in Boho/Ibiza stijl. En daarnaast ook niet onbelangrijk aan deze area: het fantastische uitzicht op niet alleen de mainstage, maar vrijwel het hele terrein.

Het festival is echt een feestje voor iedereen, jong en oud. Het is een festival waarbij je kunt genieten van top muziek in een heerlijk ontspannen sfeer. Alsof je op vakantie bent geweest! Ben je na het lezen van mijn festival report net zo enthousiast geworden over Lakedance als ik? Scoor dan snel nog je tickets voor de tweede editie dit jaar op 12 augustus!