Waar ik normaal kies voor de festivals met wat hardere muziek, had ik het deze keer eens over een andere boeg gegooid en besloten om naar Lakedance te gaan bij het festival terrein Aquabest. Het was mijn eerste keer Lakedance en ik ging helemaal zonder verwachtingen naar het feestje en liet alles maar op me af komen. Het was van tevoren even spannend of het weer ons mee zou zitten, maar wat hebben we een geluk gehad, de hele dag een zonnetje en warme een temperatuur. ’s Avonds koelde het wat af, maar daarvoor hadden we een jasje of trui meegenomen.

Eenmaal aangekomen bij het festival moesten er kluisjes en munten gehaald worden. De kluisjes kon je halen via een QR code, wat ik echt een pluspunt vind. Je hoeft nu niet in de rij en krijgt binnen 10 seconden je code van je kluisje op de mail, top!

Ook op lakedance werkten ze met de eco-munt, maar hier heb je echt geen last van. Drinken halen was zo gebeurd en het grote voordeel is dat je niet struikelt over alle lege bekers die ronddwarrelen!

Zodra je het festivalterrein betreed, zie je direct dat de sfeer echt super is! Het terrein is super leuk aangekleed, de mainstage was groot en heel gaaf en overal stonden kleine tentjes op het terrein die het op hun eigen manier gezellig maakte voor de mensen die er stonden. Als ik deze eerste indruk krijg van een festival, heb ik het eigenlijk direct al naar mijn zijn.

Lakedance 2022

We besloten om als eerste naar de mainstage te gaan. Hier was lekkere dance muziek, en gelukkig heel veel ruimte om te dansen. Ondanks dat het festival was uitverkocht, hadden we overal wel een plekje en genoeg ruimte om lekker los te gaan. Wat mij direct op viel, was dat de gemiddelde leeftijd wel wat hoger lag dan ik normaal ben gewend op een festival. Maar hoe leuk dat hier alle generaties los gaan op dezelfde muziek!

Na een tijdje besloten we om een kijkje te nemen bij Kletskoek, de techno stage. Deze stage, of eigenlijk een donkere koepeltent, had echt dat grimmige van een technobunker. De mensen hier gingen lekker los op de beat van de DJ en de sfeer zat er goed in. De muziek was goed en ik houd wel van een beetje hardere techno, en dat werd hier wel gedraaid! Hier wilde ik zeker nog wel vaker terug gaan!

We besloten om op zoek te gaan naar een plek waar we lekker konden feesten. Hiervoor bleek de winterpark stage de perfecte plek. We kwamen daar aan bij Danzany & de feestmeester, wat een sfeer! Alsof je even in de kroeg staat en je favoriete plaatjes gedraaid worden! We stonden hier vrij vooraan, maar ook daar was meer dan genoeg ruimte om lekker uit onze plaat te gaan. En als de DJ’s er dan zo’n feestje van weten te maken, is dat natuurlijk geweldig!

Vervolgens had ik mijn vriend toch nog even overgehaald om terug te gaan naar de techno tent, omdat ik nog wel even los wilde gaan op de wat donkere techno plaatjes. Hier aangekomen, was het ineens een stuk drukker en bleken meer mensen dit idee te hebben. Maar ondanks dat, konden we ons prima vermaken en genieten van de muziek.

Lakedance

Hierna vonden we het tijd om heel even de beentjes te laten rusten en een plekje te zoeken om te gaan zitten. Gelukkig waren er overal genoeg bankjes en picknicktafels dus hadden we vrij snel een plekje gevonden. Na een kwartiertje te hebben gezeten, hadden we weer genoeg energie om de laatste uurtjes nog lekker los te gaan.

We verzamelden met de hele groep op de mainstage en genoten hier van de lekkere beats van Blasterjaxx. De afsluiter op de mainstage was Headhunterz, die er lekkere hardstyle plaatjes stond te draaien. Ik ben natuurlijk fan van deze muziek en vond dit zelf wel een lekkere afsluiter. Maar ik kan begrijpen als je niet van deze muziek houdt, dat deze DJ niet helemaal past bij de rest van de lineup van Lakedance. Headhunterz maakte er wel echt een feestje van en wist toch wel iedereen mee te krijgen met zijn muziek.

Vervolgens was het tijd voor de eindshow. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten en op het moment dat ik vroeg aan een vriendin of er vuurwerk zou komen, knalden de eerste paar pijlen de lucht in, wow!! De eindshow met verschillende soorten muziek, licht- en vuurwerkshow was echt fantastisch! Ze weten bij Lakedance wel hoe ze een festival moeten afsluiten!

Lakedance

Klokslag 00:00 was Lakedance ook echt afgelopen en was het tijd om naar huis te gaan. Het vertrekken van het festival ging echt soepel, we konden direct bij onze kluisjes en binnen een kwartier stonden we bij de uitgang, super! Gelukkig wonen we niet ver weg, en waren we vrij snel weer thuis.

Waar ik echt helemaal niets verwachtte van het festival, heb ik echt een super gezellige en leuke dag gehad. Lakedance is echt een gezellig festival, waar iedereen lekker aan het dansen is en de sfeer eigenlijk de hele dag top is! Ondanks dat het niet allemaal mijn favoriete muziek was, heb ik me bij iedere stage vermaakt en genoten van de plaatjes die werden gedraaid. Volgend jaar weer!?

Festivallover Imke

[yotuwp type=”videos” id=”lho7mxGllek” ]