Lieflijk België en rauw techno weekend

Afgelopen weekend zakten wij met 10 vrienden af naar het Belgische Gent. Veel mensen kennen Gent natuurlijk van de prachtige oude binnenstad, gezellige terrasjes en de gemoedelijke sfeer. Maar voor de technoliefhebber is er meer te beleven! België is on.

City (techno) trip is on

Vrijdagmiddag komen we aan in de Airbnb in het centrum en gaan gezellig een hapje eten. Even nog een flinke bodem leggen voor een avondje Boris Brejcha (D) en Reinier Zonneveld (NL) in de club Kompass. De club waar geen van onze vrienden nog is geweest ligt op een industrieterrein in het zuiden van de stad maar snel met taxi of fiets te bereiken. Nu bevinden zich wel meer clubs (op voormalige) fabrieksterreinen maar als je naar Kompass loopt denk je toch echt eerder een werknemer te zijn van een fabriek dan een clubganger want hier gaat de bedrijvigheid rondom de club 24/7 vol door. Eenmaal binnen sta je in een grote hoge zeer industriële hal met aangrenzend 2 danszalen. Drank, muntjes, lockers en wc’s zijn redelijk goed geregeld. Er is ook nog een mooi aangeklede buitenruimte maar daar is het vandaag net iets te koud voor is.

Entree. Vind je kompas.

Tijd om de zaal in te gaan,…We kiezen er eerst voor om in de kleine zaal te gaan kijken. Het is er al goed druk en ondanks de mooie uitstraling voelt de zaal toch een beetje als een krappe schoenendoos waar het met z’n alle behoorlijk zweten is. Hier zal later Reinier zijn deuntjes door de zaal heen pompen. De grote zaal is een stuk ruimer en daar komt het geluid en licht ook meer tot z’n recht. We nemen en drankje, dansen een beetje in en wachten op Boris waar we deze keer toch speciaal voor komen.

Zweten met Boris en Reinier

Wanneer Boris Brejcha zijn eerste deuntjes laat horen is dat ook te merken aan het publiek. Iedereen in de uitverkochte Kompass Club verwarmt hem met een luid applaus. De beats die daarna volgen, zwepen het publiek lekker op en het is een mooie mix tussen stevige bassen en melodieuze techno. Inmiddels zijn we toch benieuwd hoe Reinier Zonneveld het in de kleinere zaal ernaast doet dus verplaatsen wij ons. We proberen een goede plek te bemachtigen. De muziek is meer dan prima maar helaas is de zaal ook meer dan druk en te warm. Na een kwartiertje houden we het voor gezien en willen even chillen buiten de zaal.

Even chillen dan.

We komen weer in de centrale grote hal waar we tegen het nadeel van deze club aanlopen. Omdat het buiten, waar een mooie tuin is, te koud is blijven we in de grote hal maar daar is geen zitplek te bekennen. Gedwongen gaan we even tegen de muur op de grond zitten. Goed genoeg om uit te rusten maar onze vermoeide voeten en rug hadden wel iets meer verdiend. Terug de zaal dan maar weer in waar we bijna tot het einde lekker hebben staan dansen, beuken en springen.

Encore une fois. En…nog een keer

Zaterdag hadden we met onze vriendengroep het plan om alleen lekker de stad in te gaan en genieten van lekker Belgische biertjes,… zo gezegd zo gedaan. Er zijn ook wat kleine dancings in het centrum. In België weet je dan alleen nooit wat je krijgt. Soms kan dat heel “plesant” zijn maar je kunt ook een mindere avond treffen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus aangezien deze avond DAX J (D) een All Nighter in Kompass op de planning heeft staan trekken wij met een iets kleiner vriendengroepje toch maar weer de dansschoenen aan.

Aangekomen bij Kompass blijkt het een stuk minder druk dan op de vrijdag; er is maar 1 zaal open en er is meer “gewoon” uitgaanspubliek. Toch is de sfeer top en zijn de beats een stuk rauwer en steviger dan op de vrijdag. DAX J laat zien dat hij een zeer stevige set neer kan zetten die 100% past bij de rauwe industriële hal! Voor ons was deze nacht eigenlijk nog mooier dan de eerste maar vooral de opbouw van het weekend op deze manier was meer dan top.

Op zondagmiddagavond is er ook nog een afsluitend buitenfeest bij de club. Helaas lukt het ons niet om daar nog heen te gaan want sommige moeten begin vd avond weer terug in Nederland zijn. Zeker en vast staat wel dat wij onze zuiderburen hier nog een keer vaker komen bezoeken! Gent, tot snel!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial