Ben je een  een liefhebber van de grote namen in de Urban scene? Dan is er een grote kans dat het festival ‘I Love Urban’ ook bij jou in de festivalagenda stond. Dit festival was presented by niemand minder als Nederlands stand-up comedian, acteur, televisiepresentator, zanger, producent en imitator: Jandino Asporaat.


Er werd vooraf al gefluisterd dat dit weleens het grootste urban festival van het jaar zou kunnen worden!  En dat wilde Festivallovers natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. De line-up bestond uit namen zoals: Broederliefde, Frenna, Johnny500, Dj Dyna, Bizzey, Freddy Moreira, Bollebof en Dave Roelvink en was al veelbelovend te noemen. 
Met deze artiesten op je feestje wordt het sowieso lit. Daar is geen enkele twijfel over mogelijk.

I Love Urban

Venue: Ahoy, Rotterdam.

Het feest vond plaats in Ahoy, Rotterdam. Een geweldige locatie, maar onze ervaring heeft geleerd dat een festival op deze locatie gigantisch goed of fenomenaal fout kan gaan.

Als je als organisatieorde op zaakjes hebt, weet wat je aan bezoekers kan verwachten en hier ook op kan anticiperen… Dan zit het meestal wel goed en verloopt een feest op deze locatie zoals het hoort te verlopen.  Dit was dan ook zeker het geval en dat dan ook terug in de algemene sfeer op I Love Urban. Die was (en dan is het nog zacht uitgedrukt) GE-WEL-DIG!

De editie was tot op de laatste kaart uitverkocht. I Love Urban was overduidelijk ‘the place to be’ op 24 november 2018. Desondanks was er van bizarre drukte geen sprake. Je kon zonder moeite je hapje, drankje en dansje doen. 

De artiesten

Eerder noemde ik al dat je met namen zoals: Frenna, Lil Kleine Broederliefde, Johnny500, Bizzey, Bollebof en Dj Dyna nog weinig verkeerd kan doen. En I Love Urban zou natuurlijk Jandino zijn feestje niet zijn als hij zelf ook geen knallende shows zou neerzetten deze avond.

Van een zieke openingsshow, een dancebattle tijdens het optreden van rapper Bollebof, tot het schaamteloos meezingen op de hits van Bizzey, Broederliefde en Lil’ Kleine…

We hebben gelachen,genoten en gedanst. Tot in de vroege uurtjes. Om Ahoy moe en meer dan voldaan weer te verlaten.

Jandino heeft er een geslaagd feestje van weten te maken.

En wij zijn er dan ook van overtuigd dat I Love Urban alleen nog maar verder kan groeien. Het predicaat ‘grootste indoor urban festival van het jaar’ is volgens Festivallovers dan ook dik verdiend. Zo op de valreep van 2018.

Wij voelen wel wat voor een I Love Urban outdoor festival deze zomer!
Who is with us on that?