Zaterdag 12 en zondag 13 augustus was het weer tijd voor het festival Loveland. Een house- en technofestival met zo’n 50.000 bezoekers over een heel weekend, in het Sloterpark in Amsterdam. Met een vette line-up met o.a. Adam Beyer, Mochakk, Black Coffee, Speedy J, Joris Voorn & Marceo Plex was het weer een ontzettend gave editie. 

De 16e editie!

2023 was alweer de 16e editie dat Loveland mocht plaatsvinden in het Sloterpark. Een begrip sinds 1995 waar bijna elk jaar een editie plaatsvond. Loveland is dus een groot begrip in de house- en technoscene. En wat een gave editie was dit zeg en wat hebben we genoten! Vooral de locatie was echt om van te genieten. Loveland werd georganiseerd midden in het bos en aan het water en van de locatie maakten ze goed gebruik. Op het water voer de Loveland Cruise. En in het bos en aan het water vond je alle vette stages. Ook hadden ze de area’s rondom de stages ontzettend leuk aangekleed. De food area zag er ook ontzettend leuk uit, allemaal gave foodtruckjes die allemaal leuk aangekleed waren. Tussen de bomen hingen hangmatten en lekkere chill stoelen er waren genoeg plekken waar je even lekker tot rust kon komen.


Maar ook hebben ze gebruik gemaakt van grappige elementen. Zo kwamen wij een oude telefoon tegen die verbonden was met een andere telefoon ergens anders op het festivalterrein. Verder op het festivalterrein was ook kunst te vinden. Zo stonden er de letters van Loveland die je zelf mocht beschilderen en was er ook een gave photobooth te vinden. Deze viel zeker in de smaak want ook wij wouden graag een fotootje schieten maar de rij was eigenlijk te lang om op te wachten dus zijn we snel doorgegaan om te genieten van de rest van het festival. 

Fotograafniels.nl

Niet eerder gezien op Loveland

Zoals je eerder al las was Loveland in het Sloterpark en daar is ook het Sloterparkbad. Ook dit was onderdeel van het festivalterrein. Je kon dus lekker even gaan zwemmen en ondertussen genieten van de Arena stage. Nog nooit eerder heb ik zoiets gezien op een festival en dit was een enorm leuke toevoeging. Het bad was gevuld met opblaasfiguren waarop iedereen lekker aan het chillen was. Helaas had ik mijn bikini niet mee dus heb ik het plonsje maar overgeslagen. Wie weet duik ik er volgend jaar wel in.

Dennis Bouwman
Dennis Bouwman

Top dj’s en een vette line-up

Wij mochten dit jaar genieten van de zondag op Loveland. Dat hebben we zeker gedaan want wauw wat waren de sets goed. Een perfecte mix van house- en techno. We begonnen de dag met een set van Chris Stussy. Een goede house set om mee te beginnen. Het stond afgeladen vol en iedereen was lekker aan het genieten. Je merkte dat er op Loveland echt alleen maar liefhebbers waren voor de muziek. Hierna zijn we even een rondje gaan lopen om alles te bekijken en gingen toen onderweg naar de Fire! Stage.

We kwamen voor Joris Voorn maar Lilly Palmer was nog bezig met haar set dus ook van haar hebben we even mogen genieten. Ook bij deze stage was het weer ontzettend druk. Ondanks de drukte gaf iedereen elkaar goed de ruimte en hing er een ontzettend fijne sfeer.
Iedereen genoot daarna van de set van Joris Voorn en jeetje wat was ie goed. Hierna zijn we doorgegaan naar een set van Anfisa Letyago. Een goede techno set en ze maakte er een feestje van. Ze stond lekker te dansen achter de dj booth. Ik vind het altijd top om te zien dat een dj het ook echt naar zijn zin heeft. En aan haar moves te zien was dit ook zo. Daarna zijn wij weer teruggegaan naar de Arena stage om Mochakk en Black Coffee te zien draaien. Ook weer dj’s met een hele eigen manier van draaien. We love it.

Dennis Bouwman

 

We sloten de avond af met een set van Tale of Us, De Rise stage was bijzonder mooi in het donker. Echt complimenten over hoe gaaf de stages eruitzagen en hoe goed het geluid was. Dit maakte de festival experience echt zoveel beter. Al met al dus ontzettend genoten van deze gave line-up, helaas niet alles kunnen meemaken. Soms zou het toch wel fijn zijn als je jezelf op zo’n dag in meerdere stukjes zou kunnen verdelen zodat je echt alles kan meemaken. Maargoed, dat krijg je natuurlijk met zo’n toffe line-up, keuzes maken.  

Axel pics

Loveland is een aanrader

Loveland is echt een festival om aan te raden, voor mij was dit de eerste keer. Zeker niet de laatste keer, want dit festival zal een standaard plekje krijgen in mijn agenda. De 2024 editie staat er alweer in. Loveland heeft mij zeker de liefde laten voelen en mijn hartje veroverd. Heeft dit blog jouw hartje ook sneller laten kloppen? Dan heb ik goed nieuws, want Loveland heeft ook een paar gave ADE edities voor je klaar staan! Zo hoef je niet te wachten tot 2024 en kun je alvast genieten van de liefde die Loveland je te bieden heeft. Neem snel een kijkje op de Loveland website voor de vele edities tijdens ADE 2023. Wie weet zie ik je volgend jaar op Loveland tijdens de 2024 editie op 10 & 11 augustus 

Lees hier ons verslag van de editie 2019.