Lowlands 2019 – 4 dagen los gaan

We kunnen bijna niet geloven dat het alweer voorbij is; Lowlands 2019. Een beetje een gebroken hart hebben we wel, maar tegelijkertijd zijn we nog heerlijk aan het nagenieten. We hebben onszelf alweer op ‘aanwezig’ gezet voor de editie van komend jaar! Tot die tijd nemen we je graag mee naar onze festivalervaring van vorig weekend. There we go.

Om het een beetje overzichtelijk te houden, beginnen we met een aantal van onze hoogtepunten (en hierin hebben we selectief moeten zijn, want het waren er veel):

Anderson Paak, wat een held is dat! Live klinkt hij nog beter dan op de CD’s – de hele Alpha ging los, vooral toen hij zich ook nog eens in het publiek begon te mengen. Deze gast zingt loepzuiver, terwijl hij tegelijkertijd sicke beats laat horen op de drums. Yes Lawd, echt een alleskunner!

https://www.instagram.com/p/B1WP6vjnFMm/?utm_source=ig_web_copy_link
Hier onze held te zien met mede-Lowlands performer (en een van de hoogte punten die de lijst net niet heeft gehaald) Billie Eilish.

De Armadillo, wie zich ooit op Lowlands heeft begeven kent deze legendarische 24-uurs tent. Er hangt hier zo’n geweldige sfeer, wij hebben dit nergens anders mogen ervaren. Overdag kan je hier relaxed zitten en wat eten, maar zodra de zon ondergaat is dit de fijnste plek om te dansen. Tot in de vroege uurtjes wordt hier verbazingwekkend goed gedraaid, kan je klauteren in het klimrek, en je volledig uitleven tot je erbij neervalt.

Lowlands 2019

Zondag hadden we de tong redelijk op de knieën hangen na een paar dagen feesten en het idee was dan ook om rustig aan te beginnen. Totdat we samen met Jungle By Night bij de Heineken stage waren beland. Damn, je voetjes gaan vanzelf van de vloer! De energie die deze Nederlandse band overbrengt op het publiek is ongeëvenaard, zelfs op de brakke zondag.

Fan van de HEMA waren we allang, maar we hebben nóg meer liefde voor de HEMA stand op Lowlands 2019. Luchtbed vergeten? Die koop je hier gewoon, opgeblazen en wel. Ben je je gasfles vergeten voor die o-zo-lekkere knakworsten? No problemo, hebben ze ook. Dit alles terwijl je tegelijkertijd los kunt gaan op de lekkerste hits. Beetje fout, maar wel lekker.

Indie is niet dood; bewijs hiervan zie je tijdens het optreden van Tame Impala. De Alpha wordt zondagavond helemaal op zijn kop gezet door deze Australische psychedelic indie koningen. Geleid door de charismatische Kevin Parker die wel wat weg heeft van een redelijk bekende cult leider. Drie keer raden wie. Door zowel de geweldige en opzwepende muziek als de intense lazershow waan je je in een andere wereld. Who needs drugs to get high? Wij in ieder geval niet. Tame Impala is alles wat we nodig hebben.

Cat was enthousiast.

Ze is een tengere verschijning; Jorja Smith ziet er maar klein uit op dat grote podium van de Bravo. Echter, binnen luttele seconden verandert dit compleet. Ze begint met zingen en ineens staat er een perfomer met een larger than life attitude. Ze wisselt smooth beats af met hardere elektronische sounds, maar er zit een rode draad doorheen. Heartbreak en relaties zijn de centrale thema’s en ze laat zonder schaamte haar onzekerheden en pijn zien. Watch this space: deze zangeres gaat de wereld veroveren.

We waren nog niet zo bekend met Royal Blood, maar dat deze heren kunnen rocken weten we inmiddels! Ze staan met z’n tweeën op het podium, één op de elektrische gitaar en de ander op de drums, maar het lijkt alsof ze er minstens met z’n zessen staan. Of zevenen. Ach, je snapt het idee.

Sexyland Lowlands
We hebben helaas geen foto’s van Royal Blood dus hier maar eentje van Cat bij een hoogtepunt wat de lijst net niet haalde: SEXYLAND. Aanrader hoor. Ook de vestiging in Amsterdam Noord – Support your indie parties.

Er zijn geen regenbogen zonder een beetje regen; net als dat er geen hoogtepunten bestaan zonder dieptepunten. Hier een paar dingen die we toch niet zo relaxed vonden aan Lowlands 2019. Want: een review moet gebalanceerd en eerlijk zijn.

Daar loop je dan, met je toiletrol onder de arm (oké, niet echt, maar leuk voor de beeldvorming) en je ogen op half 7 aan het eind van de ochtend richting het toiletgebouw. Een mens heeft behoeftes. Sta je vervolgens in een 20 man tellende rij te wachten totdat je je plasje mag deponeren. Word je toch net effe iets minder vrolijk van. Overal mensen. OVERAL. Volgende keer wat minder kaartjes verkopen, goed?

Lowlands sfeer
De sfeer zat er wel echt goed in hoor, ondanks de drukte.

Hoe dan? HOE? Waar waren Freddie, Wiwa, Faberyayo, en Bassie? Deze Lowlands legendes waren nergens te bekennen. Wat wel echt zonde was, want in voorafgaande edities waren ze er altijd – ook al stonden ze niet op het blokkenschema. Over wie hebben we het? De Jeugd natuurlijk. Ze stonden zaterdag wel gewoon op Pukkelpop, maar Lowlands 2019? Ho maar. We voelen ons gepasseerd, bedrogen, en verdrietig. Weetje, het is goed zo jongens. Wij gingen lekker naar Donnie kijken en die deed het net zo goed. #Snikkelheet

Jij mist je kat misschien, maar wij missen Wiwa.

Ok nog heel even zeiken. Lowlands organisatie – wij zouden het waarderen als jullie naar ons laatste puntje van kritiek luisteren. Het is misschien minder prettig om te horen, maar er is een groot issue dat aandacht verdient. Het festival duurt in totaal 4 dagen (donderdag niet meegeteld). Dit is echt niet OK en we zijn hier ook echt totaal niet blij mee. DIT KAN LANGER. Wees geen pussy en regel gewoon even een festival van een week ofzo. Coachella regelt een festival van 9 dagen. Doe ook ff.

We hebben het overleefd hoor. Op naar de volgende editie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial