Lowlands 2023 staat voor de deur en de spanning stijgt. Het immens populaire festival in Biddinghuizen is wederom uitverkocht en de organisatie heeft gisteren het langverwachte blokkenschema bekendgemaakt. Met een overvloed aan artiesten en bands om uit te kiezen, belooft het een weekend vol ouderwetse keuzestress te worden.

Van vrijdag 18 tot zondag 20 augustus zal het festivalterrein in de Flevopolder weer bruisen van muziek, kunst en cultuur. De 28ste editie van Lowlands belooft een onvergetelijk spektakel te worden, met een line-up die voor ieder wat wils biedt.

Vrijdag: De Alpha Stage

Opvallend is dat op de vrijdag en zaterdag de Alpha stage wordt afgesloten door niemand minder dan Underworld en Charlotte De Witte, direct na optredens van Nothing But Thieves en Florence + The Machine. Deze headliners zullen dit jaar echter al eerder op de dag optreden dan we gewend zijn. Dit betekent dat festivalgangers hun hardloopschoenen moeten afstoffen en zich moeten voorbereiden op een dag vol muzikale hoogtepunten.

Het blokkenschema biedt een gevarieerd programma met optredens van zowel gevestigde namen als opkomende talenten. Van rock en pop tot elektronische muziek en hiphop, er is voor ieder wat wils. Met zoveel keuzemogelijkheden kan het moeilijk zijn om te beslissen welke acts je wilt zien. Maar maak je geen zorgen, op ons forum kun je terecht voor tips, discussies en voorpret met mede-festivalgangers.

Genoeg te doen op Lowlands 2023

Lowlands 2023 belooft niet alleen een muzikaal spektakel te worden, maar ook een sociale ervaring waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten en vriendschappen kunt sluiten. Het festivalterrein biedt naast de muziek ook een breed scala aan activiteiten, zoals kunstinstallaties, theateroptredens en workshops. Er is voor ieder wat wils, of je nu wilt dansen tot in de vroege uurtjes of wilt ontspannen in een van de chill-out zones.Hoewel het festival al uitverkocht is, is er nog hoop voor degenen die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen. Last-minute afhakers bieden mogelijkheden om een relatief ‘goedkoop’ kaartje op de kop te tikken via Ticketmasters eigen doorverkoopsysteem. Dus houd de website in de gaten en wie weet kun jij alsnog deel uitmaken van dit spectaculaire evenement.

Ben jij al een gelukkige met een toegangskaart? En welke overlap in het blokkenschema zorgt nu al voor hoofdpijn? Of ben je er chill onder en wacht je rustig af? Check ook ff de Facebook pagina van Lowlands.

Lees ook even het festival nieuws over consumptiemunten op Lowlands 2023.